Merhaba hanımlar. Bu dert değil biliyorum ama benim cevap aradığım bir soru ve konuyu nereye açacağımı bulamadım. Ben şöförlükte yeniyim ve eşim arabasını satıp bana araba alacak. Şu anki arabamız polo ama manuel vites. Otomatik vitesli bir araba alacağız. küçük pratik bir araç mı yoksa daha yüksek bir araç mı kullanmalıyım acemiliğimde ona karar veremiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler cevap veren herkese.
küçük bi otomatik vites alın..
mesela eski model bi mikra (yeniler pahalı)
ya da c2-c3 düşünebilirsiniz..
Yani hazirda manuel bir kucuk arac varken biraz pratik yapip kendini yeterli hissedince arabani o zaman alabilirsin.
her ne olursa olsun elden çıkarması kolay bir araba alın bence :) otomatik viteste hiç zorlanmazsınız kısa sürede acemiliği atarsınız.
yüksek araçta kendini daha güvende hissedebilirsin bu da sürüşüne illa ki yansır.Benim aklımda yine polonun otomatik vitesini almak vardı aslında. Eşim daha yüksek bir arabayı daha kolay sürersin deyince kafam karıştı. Nissan juke gibi küçük ve yüksek bir araba önerdi. Bende sizlere danışayım dedim. Manuel vites kullanıyorum, arabanın kalkışında falan sorun yaşamıyorum. Ama yavaşlatırken vites küçültmediğim için canına okuyorum herseferinde. O yüzden otomatik vites gibi bir rahatlık varken kullanmak istiyorum
Merhaba hanımlar. Bu dert değil biliyorum ama benim cevap aradığım bir soru ve konuyu nereye açacağımı bulamadım. Ben şöförlükte yeniyim ve eşim arabasını satıp bana araba alacak. Şu anki arabamız polo ama manuel vites. Otomatik vitesli bir araba alacağız. küçük pratik bir araç mı yoksa daha yüksek bir araç mı kullanmalıyım acemiliğimde ona karar veremiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler cevap veren herkese.
Ben su an kullandığınız arabanın otomatiğini kullanıyorum ve cok memnunum size de tavsiye ederim küçük olmadı park yeri açısından büyük avantaj.Benim aklımda yine polonun otomatik vitesini almak vardı aslında. Eşim daha yüksek bir arabayı daha kolay sürersin deyince kafam karıştı. Nissan juke gibi küçük ve yüksek bir araba önerdi. Bende sizlere danışayım dedim. Manuel vites kullanıyorum, arabanın kalkışında falan sorun yaşamıyorum. Ama yavaşlatırken vites küçültmediğim için canına okuyorum herseferinde. O yüzden otomatik vites gibi bir rahatlık varken kullanmak istiyorum
Yani hazirda manuel bir kucuk arac varken biraz pratik yapip kendini yeterli hissedince arabani o zaman alabilirsin.
Benim aklımda yine polonun otomatik vitesini almak vardı aslında. Eşim daha yüksek bir arabayı daha kolay sürersin deyince kafam karıştı. Nissan juke gibi küçük ve yüksek bir araba önerdi. Bende sizlere danışayım dedim. Manuel vites kullanıyorum, arabanın kalkışında falan sorun yaşamıyorum. Ama yavaşlatırken vites küçültmediğim için canına okuyorum herseferinde. O yüzden otomatik vites gibi bir rahatlık varken kullanmak istiyorum
Teknolojinin bütün nimetlerinden elimden geldiğince faydalanacağım gibi geliyor. Yüksek arabada büyük düşünmüyorum zaten. Otomatik vitesten vazgeçmeyeceğim galiba, bana çamaşır makinesi dururken elde yıkamak gibi geliyor manuel vites. Yapamadığımdan değil yapmak, uğraşmak istemediğimden. Benim ilk öğrendiğim arabada büyük bir arabaydı ama artık şehir içinde kullanacağımdan küçük araç pratik olur diye düşünüyorumYukarıdaki mesaja katılıyorum, elindeki araba ile biraz acemiliği at, sonra ne istersen al.
20 sene önce ehliyetimi aldım. Öğrendiğim araba babamın arabası idi, yaşı benimkine yakın olanlar bilir: Toros station hem de. Kamyon gibi ağırdı, hidrolik direksiyon filan da hikaye, çok sert bir direksiyonu vardı. Vitesi otomatik değil dememe gerek var mı
Ama azmettim, öğrendim. Sonraki arabam yine manuel vitesti. sonra otomatiğe geçtim, sonra yükseğe geçtim vs vs
Geçen Salı İstanbul'a gelince araba kiraladım havaalanından, bana Opel corsa verdiler otomatik vites ama aman Allah'ım nasıl alçak bir araba. Koltuğu yükselmiyormuş da. Bilsem altıma yastık getirirdim dedim görevliye.
Her neyse, ama aracı kullandım, akşam sağ salim teslim ettim.
Demek istediğim şu: Biraz pratik yapıp kullanmayı öğrenirseniz hangi büyüklükte, yükseklikte olduğu ya da vitesinin ne olduğu çok önemli olmuyor.
Yüksek araba ile görüşünüz çok daha iyi olduğu için tavsiye ederim. Bir de park sensörü olursa yeme de yanında yat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?