Acemi şöförlük...

raava

Guru
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
3.013
10.790
408
Merhaba hanımlar. Bu dert değil biliyorum ama benim cevap aradığım bir soru ve konuyu nereye açacağımı bulamadım. Ben şöförlükte yeniyim ve eşim arabasını satıp bana araba alacak. Şu anki arabamız polo ama manuel vites. Otomatik vitesli bir araba alacağız. küçük pratik bir araç mı yoksa daha yüksek bir araç mı kullanmalıyım acemiliğimde ona karar veremiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikir verirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler cevap veren herkese.

Direkt olarak otomatikte mi baslamak istiyorsun, aslinda once manueli iyice ogrenip sonra otomatige geçmek daha mantikli geliyor bana,bunun icin de manuel polonuz kendini geliştirmek icin gayet yeterli bir araç, ben ehliyetimi almadan 3-4 ay evvel manuel bir polo aldim ve ehliyet oncesi-sonrasi tum pratiklerde onu kullandik. Su an 1.5 senedir elimizde gercekten acemiler icin iyi bir araba.

küçük bi otomatik vites alın..
mesela eski model bi mikra (yeniler pahalı)
ya da c2-c3 düşünebilirsiniz..

Yani hazirda manuel bir kucuk arac varken biraz pratik yapip kendini yeterli hissedince arabani o zaman alabilirsin.

her ne olursa olsun elden çıkarması kolay bir araba alın bence :) otomatik viteste hiç zorlanmazsınız kısa sürede acemiliği atarsınız.

küçük bi otomatik vites alın..
mesela eski model bi mikra (yeniler pahalı)
ya da c2-c3 düşünebilirsiniz..

Yani hazirda manuel bir kucuk arac varken biraz pratik yapip kendini yeterli hissedince arabani o zaman alabilirsin.

her ne olursa olsun elden çıkarması kolay bir araba alın bence :) otomatik viteste hiç zorlanmazsınız kısa sürede acemiliği atarsınız.

Benim aklımda yine polonun otomatik vitesini almak vardı aslında. Eşim daha yüksek bir arabayı daha kolay sürersin deyince kafam karıştı. Nissan juke gibi küçük ve yüksek bir araba önerdi. Bende sizlere danışayım dedim. Manuel vites kullanıyorum, arabanın kalkışında falan sorun yaşamıyorum. Ama yavaşlatırken vites küçültmediğim için canına okuyorum herseferinde. O yüzden otomatik vites gibi bir rahatlık varken kullanmak istiyorum

yüksek araçta kendini daha güvende hissedebilirsin bu da sürüşüne illa ki yansır.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama otomatik alın kesinlikle. Trafikteyken manuelle uğraşmak zulüm. Ben olsam büyük araç tercih etmezdim.

Küçük araba kolay gelir herkese. .
Bana yüksek güzel geliyor. .
Otomatik vites kullanamıyorum. .

Ben su an kullandığınız arabanın otomatiğini kullanıyorum ve cok memnunum size de tavsiye ederim küçük olmadı park yeri açısından büyük avantaj.

Yukarıdaki mesaja katılıyorum, elindeki araba ile biraz acemiliği at, sonra ne istersen al.

20 sene önce ehliyetimi aldım. Öğrendiğim araba babamın arabası idi, yaşı benimkine yakın olanlar bilir: Toros station hem de. Kamyon gibi ağırdı, hidrolik direksiyon filan da hikaye, çok sert bir direksiyonu vardı. Vitesi otomatik değil dememe gerek var mı

Ama azmettim, öğrendim. Sonraki arabam yine manuel vitesti. sonra otomatiğe geçtim, sonra yükseğe geçtim vs vs

Geçen Salı İstanbul'a gelince araba kiraladım havaalanından, bana Opel corsa verdiler otomatik vites ama aman Allah'ım nasıl alçak bir araba. Koltuğu yükselmiyormuş da. Bilsem altıma yastık getirirdim dedim görevliye.

Her neyse, ama aracı kullandım, akşam sağ salim teslim ettim.

Demek istediğim şu: Biraz pratik yapıp kullanmayı öğrenirseniz hangi büyüklükte, yükseklikte olduğu ya da vitesinin ne olduğu çok önemli olmuyor.

Yüksek araba ile görüşünüz çok daha iyi olduğu için tavsiye ederim. Bir de park sensörü olursa yeme de yanında yat

Teknolojinin bütün nimetlerinden elimden geldiğince faydalanacağım gibi geliyor. Yüksek arabada büyük düşünmüyorum zaten. Otomatik vitesten vazgeçmeyeceğim galiba, bana çamaşır makinesi dururken elde yıkamak gibi geliyor manuel vites. Yapamadığımdan değil yapmak, uğraşmak istemediğimden. Benim ilk öğrendiğim arabada büyük bir arabaydı ama artık şehir içinde kullanacağımdan küçük araç pratik olur diye düşünüyorum

Ben araba kullanmayı , focus, insignia ve volvo s60 gibi büyük arabalarda öğrendim, ama araba alırken küçük ve alçak bir araba aldım, acemiliğimi onda atıyorum Büyük arabalara göre çok daha pratik buldum trafikte hareket etmeyi, hele park etmek çok kolay. Ama yüksek olması avantajdır, trafiğe daha hakim olursun. Nissan juke, micra ya göre çok daha iyi olur.

Ben şimdi fıldır, fıldır gidiyorum, ilk kez tek başıma oraya buraya gittiğim, navigasyonla yol aradığım için filan bayağı acemiliğimi atmayı düşünüyorum, artık 3-5 sene sonra tamam, ben oldum dediğim zaman daha iyi bir araç düşünüyorum.

Geçenlerde dönerken dar aldığım için arabanın yanını azıcık göçürdüm, bir müddet düzelttirmeyeceğim ders olsun diye. Çünkü her gördüğümde içim acıyor, daha dikkatli oluyorum. Çok iyi arabaları acemilikte harcamamak lazım. Elden çıkarması kolay olursa aldığın fiyata satarsın.

Otomatik vites de tabi ki büyük rahatlık. Manuel kullanıyorum ama mesela bugün öyle dik bir yokuşta beklemek zorunda kaldım ki, manuel olsa çok zorlanırdım.

Benimde arabam küçük, acemiler için iyi oluyor küçük araba, her yere kolayca park edilebiliyor bence küçük araba en iyisidir

Nasıl bir arabayla başlarsan ona alışırsın. Ben buyuk bir arabayla basladım, şimdi hepsini kullaniyorum.

tercih meselesi ben 93 model arabayı bile rahat kullanıyorum ama eğer acemiyseniz küçük araba alın park ve yolda sıkışma konusunda rahat olursunuzz aaaa ford-k modeller çok hoş bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…