Acı gunumde yapılan

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.701
507
73
26
Öncelikle eşimin dayısının eşiyle aci günümüzde birbirimize girdikHatırlayan olur belki 3 gün önce görümcem vefat etti. Her akşam okuması oluyor. Eşimin yengesi beni sozlendigimden beri istemiyor herzaman beni küçük görür du. Hamile kaldım yüzüme bakmadı kendi çocuğu yok ilk torun benim kızım oldu diye neler neler yaptı. Bana çok kişi söyledi senin çocuğun var onun yok diye bunları yapıyor sana diye. Ama o da biliyor hep dua ettim yenge Allah'ım size de nasip etsin diye. Hamileyken bana millet içinde adam gibi ayakların var kocamn dedi Ogün uzuntumden sancilanmistim. Kızımı yanına yaklasmasin diye kaçıyor benim hakkımda konuşuyor neler neler. Lafı uzutmiyayim akşam okumada çay dagitirken yüzünü döndü bende al diye yalvaricak değilim onu geçtim sonra kolanya dağıtırken de biran eline telefonu aldı döndü diye yine es geçtim. Biranda okuma yerinde benim için terbiyesiz diye bağırmaya başladı ben aile terbiyesi almamışım beni kayınvalidem yada başkası döverek egitcekmis diye bağırmaya başladı bende bu acı gunumde cildirdim kes sesini ötede havla dedim. Herkesi doldurmuş bana çay vermedi şunu yaptı bunu yaptı diye. Ama kendi bana yüz çevirdi birde hep beni millete kotuluyormus herkes anlatıyordu. Sonra vefat eden gorumcemin kendi gorumcesi bana terbiyesiz sen git vs dedi. Bende ben bişey yapmadım kendi döndü dedim çok ağır laflar söylediler bende dayanamadim sen bana en başında kızım oldu diye bynlari yaptın deyince beni resmen gorumcemin kendi gorumcesi evden kovdu eşim geldi bu acı gunlerinde yengesine laf söyledi çok kötü olaylar oldu o kadar çok kötüyüm ki ben gorumcemin gorumcesine ne yaptım da bana bu kadar bağırıp kovdu. Üstelik eşimin yengesini cenazede görüp tanıdı onlar hicbisey bilmiyor ki. Şimdi birdaha okumaya gitmek istemiyorum ama kayınvalidem ve kayinpederim geldi sarıldı biz senin haklı olduğunu biliyoruz dediler ne yapmalıyım

Hiçbir şey yapma. Daha da oraya gitme. Terbiyesizler. En büyük hatan cevap vermek olmuş.
O kadar kötüyüm ki aldım kızımı karanlikda çıktım yürüdüm ne demek ben gorumcemin yengesiyim ne hakla beni kovarlar olayı sadece yengesinin ağzından duyma biliyorlar. Eşimin yengesi onlara hep yalakalik yaptı da

İkinizin de tavrı çok ayıp ve yanlış. O hadi konuştu, siz keşke hiç ses çıkarmasaydınız. Cenaze evi sonuçta. Kavga edilecek, cevap verilecek yer değil orası. Yenge de hatalı siz de hatalısınız.

Görümcenizin görümcesi ne alaka ya? Yenge, dayı, görümce.. vs. hiç fark etmez kimse sizinle böyle konuşamaz izin vermeyin lütfen er geç zaten bu tip insanlarla tartışma oluyor en güzeli başta mesafe koymak. Yengelerim benimde fesattır kimseyi sevmezler ama bana saygıda kusur da edemezler. Ettirmem çünkü bilirler olacakları. Siz kendinizi ezdirdikçe onlar bunu korkaklık olarak algılar. Tabi bu noktada eş adayı da çok önemli aslında onun herkese haddini bildirmesi bir kere bile yeter aslında. Şahsen empati kuruyorum şuan benim ailem eşime böyle davranacak hepsine lafı öyle bir yediririm ki ömür boyu unutamazlar beni.

Ama ben en sonunda patladım herkesin içinde bana o lafları söyledi

Kadın size saldırmak için beklemiş belkide planlı yapmış sizi bilerek sinir etmiş sizde ona bağırın diye sonra da insanları doldurup üstünüze salmış o an ki ruh halinizi hayal edebiliyorum herkesin içinde cenaze evinde kötü olan sizmiş gibi gösterilmek üzücü ama boşverin böyle insanlar değişmez kalpleri hep kötülükle doludur muhattap olmayın cevap vermeyin sessiz kalın böyleleri laftan anlamaz

Ama ben en sonunda patladım herkesin içinde bana o lafları söyledi

Kendini koruman, hakkını araman gereken yer orası değilki. O an ağzını açmazsın sonra yeri gelir konuşulur. Yengenin yaptığı zaten çok büyük terbiyesizlik. 25 yaşında, 1 yaşında bebeği olan genç bir anne vefat etmiş. Böyle cenaze zamanı kavga doğru değil. Allah ailesine sabır versin. Mekanı cennet olsun.

Evet şuan herkesin gözünde ben kötüyüm neden benim çocuğum oldu kıskandin dedim diye herkes üstüme atladi ama kimse bu zamana kadar nasıl doldun diye sormadi

İnsan nasıl bir şey. Bir cenaze evindesin. Kalbini temizlemek için Yani daha ne olması lazım gözüne sokulması için.

Öyle bir ortamda Hala daha sen bu konu sahibine nasıl öyle yaparsın ya.

Yok bazı insanlar salt kötü.

Gitme asla ve asla sonrasinda onlarin oldugu ortama girme .iyi dayanmissin bazılarına sifir hic olmamış insan muamelesi gerekiyor malesef ki malesef kafaniz rahat olur

Evet şuan herkesin gözünde ben kötüyüm neden benim çocuğum oldu kıskandin dedim diye herkes üstüme atladi ama kimse bu zamana kadar nasıl doldun diye sormadi
Çok üzücü ben sizi anlıyorum gerçekten ama cenaze evinde patlamış olmanız sizi kötü göstermeye yetmiş o kadın bilerek yapmış sizi kötü göstermek için aracına ulaşmış ama boşverin eşiniz kayınvalide kayınpeder sizin yanınızda önemli olan insanlar onlar bence size hak verdilerse oradaki geriye kalan insanlara takılmayın yengenizi tanıyan biliyordur zaten huyunu

Gitme asla ve asla sonrasinda onlarin oldugu ortama girme .iyi dayanmissin bazılarına sifir hic olmamış insan muamelesi gerekiyor malesef ki malesef kafaniz rahat olur
Esim gelmezsen suçlu olduğunu kabul etmiş derler sen haklısın gelip annemin yanına otur haklsin sen diyor ama gorumcemin kayınvalidesi ve kızı burası benjm oğlumun evi dedi arkamdan

Bu lafı değil cenaze evinde normal günde bile söylememeliydiniz. Konuda da iki taraf da haksız. Ne olursa olsun rahmetli görümcenizin, acılı anne babasının hatrı için susmalıydınız. Onun terbiyesizliğine başka zaman haddini bildirirdiniz.

Birdaha oraya adim atmam kim olursa olsun kim ne anlarsa anlasin veya alinsin hicbirininde yuzune bidaha bakmazdim hepsini silerdim hayatımdan.
Ayrica keske cenaze evinde sakin olup sonra agzinin payını verirdiniz ama bazen insanin sinirleri tepesine cikabiliyor ve aci gunde mantık devre disi kaliyor.

Evet haklısıniz ama inanın orda o konumda beni millete kötü anlatmasına dayanamadım. Üstüne de onlara kalmış gibi beni gorumcemin gorumcesi terbyesiz ilan edip birdaha gelme demesine dayanamayıp söyledim kötü niyetle soylemedim

Böyle günlerde tartışmadan uzak kalmak lazım.Cirkeflerle biraraya gelmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…