Açıkçası imrendim

Eeee adam ek mesailere kaldırıp altın yapıyordun. Sende altını bu seneliğine az yapıp tatil için para atsaydın. Ama yıne takardın altın yapamadım, daha lüksüne gitseydik şu kişi gitmiş ben gidemedim vs diye. Tek maaşla adam götünden ter akıtıyor. Eşi altın yapmak istediği için mesailere kalıyor, kredi ödüyor, evin masrafları şu bu anca yetiyor garibim sende bir işin ucundan tutup tatil parası için yardımcı olabilirsin hep armut piş ağzıma düş olmuyor
Kim altın yapıyor pardon anlamadım ne diyorsunuz

Kim altın yapıyor pardon anlamadım ne diyorsunuz
Siz? Şöyle diyim hatta kocanız siz altın yapacaksınız diye ek mesailerde havasız ortamda çalışıp para getiriyordu. Sonra iş yerini şikayet ettiler diye şikayet edene yardırmıştınız altın yapamamanıza engel olduğu için yoksa adamın sağlığı pek umrunuzda değildi bunun sonucunda da eşiniz virüs kapıp ağır hasta olmuştu. Hatırladınız mı?

Bende bunu düşünüyordum. Yani tatile de gitse bu sefer o Bodrum'da oldu niye ben Fethiye der gibi.

Belazen şükretmek gerekiyor böyle bir zamanda bak eşin çok yoğun çalışıyor ne mutlu değil mi? Eviniz de var, eşinde tatil istiyor ya bunlarda olmasaydı?

oglunuz hastaydı şimdi nasıl?
Çok şükür iyi oğlum haklısınız şükür bunada

Siz? Şöyle diyim hatta kocanız siz altın yapacaksınız diye ek mesailerde havasız ortamda çalışıp para getiriyordu. Sonra iş yerini şikayet ettiler diye şikayet edene yardırmıştınız altın yapamamanıza engel olduğu için yoksa adamın sağlığı pek umrunuzda değildi bunun sonucunda da eşiniz virüs kapıp ağır hasta olmuştu. Hatırladınız mı?
Ben altını kendim için değil borcum için yapıyordum

Ben altını kendim için değil borcum için yapıyordum
Sonuç değişmiyor yırtınan adam her türlü hem ne borç ki hem eşiniz kredi ödüyor kayınvalideniz borçlarınızı ödüyor. Yani senin yardımcı olman gereken yerde kadın borç ödüyor sende her şeye bozuk plak gibi takıl her şeyi iste ama hiç bir işin ucundan tutayım olayı yok hep başkaları çabalıyor

Bu biz 😂 bu sene biraz ödememiz var,bebek vs derken çok lüks bir yere gidemedik ama gittik mi gittik ,kafamızı dinledik mi dinledik. Bu tamamen öncelik meselesi . Önceden biriktirdik paramızı mesela . Gençliğimizi ev alacağız diye evde oturarak gecirmiyoruz vs. 🤪 Aşırı saçma geliyor gencecik yaşta ev alacağım diye gençliğini yaşayamamak. Azcik gezin,tozun ya. Kirada da ölmuyoruz valla .
Ayyy deme öyle nolur konu sahibi aile apartmanında oturmaya razı gelmedik ev aldık diye başlayacak 🙈😂

Hayatınızdaki küçük ama değersiz olduğunu düşündüğünüz şeylere odaklanın . Sağlığınız , eşinizin evine sadakati , bağlılığı mesela . Bir de hayat müşterektir sözü sadece evde iş yapmayan erkekler için geçerli değil , siz de ailenizin refahı için çalışmayı deneyin . Elinize geçenle altın da yaparsınız kendinize, tatile götürürsünüz eşinizi de .
Ben de anneleriyle fotoğraf atan arkadaşlara özeniyorum . Ne güzel diyorum . Sonra ada tatili yapan , saraylarda gün geçiren , milyonluk hayat yaşayan insanlara ohaaaa hayatlara bak diyorum . Not alıyorum , Cennete gidince isteyeceğim şeyleri yazıyorum .
Yani insan elinde olmadığı her şeye imrenir . Sağlık ve huzur olsun önemli olan o

Bende o kadar isterdim ki.. Sıcakta evde oturuyoruz
İkide bir konu açacak kadar çok istiyorsanız sıcakta evde oturmayın. Mesela çalışın? O zaman belki gidebilirsiniz. “Hem evim olsun, hem çalışmayayım, hem de tatile gideyim.” her insana nasip olmuyor bu ülkede. 🙄

Günü birlikte gidemem şuan eşimin hiç izni yok sorumlu olduğu için ancak haftaya ailemin evine gidiyorum Karadeniz tarafına
Haftasonu izni bile mi? Tatil illa ki çok yıldızlı otellere gidip havuz başında kokteyl içmek değil ki. Fırsatı siz yaratacaksınız.

Mesela eşim sabaha karşı işe gidip şimdi geldi, 2 saat uyuyacak bende poğaça koydum fırına uyanınca denize girip geleceğiz. Bana sorarsanız mesela bu benim için tatil bundan keyif alıyoruz. Geçen akşam arkadaşlarımızla açık havada semaver demledik bu da deşarj ediyor beni.

Sorarsanız eğer bu yaz 4-5 yıldızlı otele gidip tatil yapmaya pek durumumuz yok, geçen sene de gitmedik -covid zaten malum- ama üzülmüyorum bir sürü yer listeledim bulunduğumuz şehirde görmediğimiz günübirlik gezip geleceğiz.

Siz günübirlik bile bir yere gidemiyorken zaten çekilişten otel tatili çıksa yine gidemeyeceksiniz demek ki 🤷‍♀️
Sorununuz izin mi? Maddiyat mı? Yoksa otele gidememek mi?

Ben bu sıcakta evde otururken bu sıcakta hastane bahçesinde oturanları düşünürüm. Herkesi tatilde kokteyl yudumluyor sanmayın. Uç bir örnek olabilir kimine göre ama bende çok işe yarıyor.
Kesinlikle o kadar doğru ki.
Ben de hamilelik sıkıntılarıyla uğraşıyorum ve rahatça yiyip içenlere imreniyorum ama sonra diyorum ki eminim bu sıkıntıları çekmek isteyen bir sürü kadın var. Rabbim onlara da versin tez vakitte.

Yani şükür gerçekten çok önemli konu sahibi.
İnsanın başına bazen öyle bir şey geliyor ki ah diyor ah benim hiç derdim yokmuş.

Haftasonu izni bile mi? Tatil illa ki çok yıldızlı otellere gidip havuz başında kokteyl içmek değil ki. Fırsatı siz yaratacaksınız.

Mesela eşim sabaha karşı işe gidip şimdi geldi, 2 saat uyuyacak bende poğaça koydum fırına uyanınca denize girip geleceğiz. Bana sorarsanız mesela bu benim için tatil bundan keyif alıyoruz. Geçen akşam arkadaşlarımızla açık havada semaver demledik bu da deşarj ediyor beni.

Sorarsanız eğer bu yaz 4-5 yıldızlı otele gidip tatil yapmaya pek durumumuz yok, geçen sene de gitmedik -covid zaten malum- ama üzülmüyorum bir sürü yer listeledim bulunduğumuz şehirde görmediğimiz günübirlik gezip geleceğiz.

Siz günübirlik bile bir yere gidemiyorken zaten çekilişten otel tatili çıksa yine gidemeyeceksiniz demek ki 🤷‍♀️
Sorununuz izin mi? Maddiyat mı? Yoksa otele gidememek mi?
Kredi borçlarımız var ve eşim yoğun çalışıyor iznini kullanmak istemedi açıkçası bir an evvel bitsin seneye kullanırım diye ve yaz mevsiminde çok iş oluyor eşimin iş yerinde hani istese verirler ama borçla gidilir tatilede o da seneye olsun diyor borçlarımız hafifler diyor

Kredi borçlarımız var ve eşim yoğun çalışıyor iznini kullanmak istemedi açıkçası bir an evvel bitsin seneye kullanırım diye ve yaz mevsiminde çok iş oluyor eşimin iş yerinde hani istese verirler ama borçla gidilir tatilede o da seneye olsun diyor borçlarımız hafifler diyor
Canım borcu olmayan var mı ki şuan?
Bizde kredi ödüyoruz, üstüne tüp bebek masrafımız oldu, e iki bebek gelecek onların masraflarını düşünüyoruz ama yine de kendimizi mutlu etmeye bakıyoruz.

Borç almaya gerek yok ki. Hiç para olmasa evde poğaça kek yapıp yanınıza alıp öyle gezersiniz yemeğe para vermezsiniz. Geçen hafta böyle gezdik hatta denize bile girdik cebimizden 50 lira anca çıktı hemde daha önce hiç görmediğimiz bir yere gitmiştik yeni bir deneyim kazandık. Bence siz büyütüyorsunuz, gerçekten gezmek isteyen fırsatını buluyor

Son düzenleme:
ben de hatırlıyorum sizi. her konuda aşırı memnuniyetsiz ve sürekli birileriyle kıyas halinde olmayı seven birisiniz.
kredi ödemesi denen şey sabit oluyor, seneye azalmayacaktır. madem borçlar için altın yapıp kenara atabiliyorsunuz onların bir kısmını tatil için de biriktirebilirsiniz.
her zamanki gibi herşeyim tam olsun derdindesiniz ama ne bu ülkede ne de başka ülkede bu mümkün değil. birşeyleri istiyorsanız fedakarlık edeceksiniz.
ayrıca hepimiz için her zaman özenecek başka insanlar olur. ben de bir haftası 40bin tutan otellerde lüks tatil yapan arkadaşlarıma özeniyorum ama bunu kafama takıp kimseye anlatma ihtiyacı duymuyorum mesela. çünkü herkes bütçesine göre yaşar. oturup onların tatiline imrenmek yerine kendi imkanlarıma göre fırsatlar araştırıyorum.
başkası da muhtemelen bana özeniyordur ama ben de gücüme göre yaşıyorum.
siz de açıp bakıp özenmek yerine her normal insan gibi bütçenizi kıştan ayarlayıp gücünüzün el verdiği yerlere gidebilirsiniz.

Her birimizin tercihleri noktasında vazgeçtiklerim olur. Siz ev almışsınız bundan sonrası için bir yatırım yapmışsınız. Ne güzel.
Her şehirde kendince turistik olan, kafa dinlemelik bir mekanı vardır. Tatilden beklentiniz 5 yıldızlı otelse olmaz ama beklentilerinizi küçük tutarak bi öğretmenevinde, bir çadırda, uygun fiyatlı bir pansiyonda kalabilirsiniz.
Çevreye bakacak olsak, kıyaslasak herkesin kendine göre imkanları dahilinde seçimleri var.

Back
X