acil bayanlar hamileliğim çok ağır geciyor

miskokulu

Canım ailem
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
200
24
118
6 haftalık civarı hamileyim
cok ağır geçiyor
.mide bulantıları,kusma,şiddetiı halsizlik.gözlerimi açamıyorum.
ne yemek yapabiliyorum nede banyo falan.
ellerimi dahi yıkayamıyorum.
kendimden tiksindim
.yazı yazarken dahi çok zorlanıyorum.
herşey kokuyor
.allahım deterjan kokuları yemek kokuları beni harap etti.
ne yapacagımı şaşırdım.
ne olur bişey ler biliyorsanız yazın.
ne çubuk kraker fayda ediyor ne mide bulantı hapı

ooy oyy kendimi hatırladım :(
inş. bian önce geçer..
sana verebileceğim tek tavsiye su içememe durumuna göre serum al..vücudun susuz kalmasın
zzamanı gelince kendiliğinden geçcek ilaç alma işe yaramıyo zaten..
birde bulantı için bileklik var nette bak belki işe yarar..
3.ayın sonunda bitti benim inş. senin daha çabuk biter

benimde yeni başladı. su dahi içince çıkarasım geliyor. yataktan kalkamıyorum. allah eşimden razı olsun o bakıyor her şeye. kokularla sıkıntım yok.

ben de öyleydim 4.aya kadar sürdü hayattan soğudum bi ara. bi tavsiyem yok benim denemediğim kalmadı zira.. zamanı gelince geçicek ve o günleri hiç yaşamamış gibi hissedeceksin.. sabırr

Benim ilk hamileliğim çok rahat geçti ama 2. de aynen sizin yaşadığınız sorunları yaşadım. Doktora koştum. Çok normal olduğunu ilk aylarda sağlıklı beslenmek için kendimi zorlamamamı 3. aydan sonra daha iyi hissedeceğimi, çok halsiz olursam serum verilebileceğini söyledi.
Yani biraz sabretmemiz gerek:((

canım yazdıklarını okuyunca kendimi hatırladım içim sızladı.hala o günleri düşününce bir tuhaf oluyorum üstelik 16 yıl bu bebek için mücadele vermiş olan ben artık depresyonun eşiğine gelmiştim 12 haftada bitti 10.haftadan sonra biraz rahatlama olmuştu o dönemde ılık suyun içine limon sıkıp içmek bir parça rahatlatmıştı hatta bazen suyuniçine limonu labuğu ile atıp çıkarıp kabuklu yiyordum biraz rahatlatıyordu sende dene istersen inşallah senide rahatlatır dr ilaç vermişti ama hiç işe yaramıyor serum takılınca bile geçmemişti ama sabırla bu günlerin geçmesini bekle inanki çok güzel günler seni bekliyor o dönemden sonrası çok ama çok tarifsiz güzel rabbbim isteyen herkese yaşatsın inşallah

Bende bende bende aynı senin gibiydim canım.Hamilelik hevesim ve sevincim resmen kursağımda kalmıştı :(
Normalde kendi işimi kendim yapmaktan deli gibi zevk alan ben, daha fazla dayanamadım ve sonunda annemi çağırdım.Bir müddet annem bir müddet kayınvalidem birazda kızkardeşim derken Allah razı olsun epey idare ettiler beni.Şöyleki ; bildiğin el bebek gül bebek günlerim başladı.Sabah uyandığımda mis gibi duşumu alıp hazır kahvaltı sofraları buldum.Ütüymüş yemek yapmakmış ev temizliğiymiş hepsini boşverdim.Çok zor oldu ama boşverdim işte.Eski titizliğimi paketleyip çöpe attım bir süre.Annemide çok yormadım idare ettik.Akşamları kahvatılık aperatif şeyler yedik çoğu zaman.Eşiminde hakkını ödeyemem.Çok destek oldu ve oda idare etti herşeyi...
Meyvemi sütümü balığımı vs. eksik etmedim.Azda olsa canım istemesede yedim.Öğleden önce kısa yürüyüşlere çıktım kendimi daha çok kitap okumaya başka şeylere zaman ayırmaya verdim.Hep pozitif ve güzel şeyler düşünmeye çalıştım.Ve o süreci şükür çok rahat atlattım.Ki zaten çokda uzun sürmedi.1,5-2 ay falandı benim o kötü dönemlerim.
He şimdi bunlar benim imkanlarım ve şartlarımdı.Senin şartlarını bilmiyorum tatlım ama eğer imkanın varsa anneciğinden yada başka birinden rica et.Bu günlerde yalnız kalmayaya çalış.Yani sırf yemeğini yapsınlar diye değil.Manevi yöndende seni rahatlatır bir can şenliği olur.Moralini yüksek tut ve minik meleğine kavuşacağın günlerin hayaliyle sabret güzel anne ;)

Back
X