Acil bir kedi sorunu

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Komşumuz bir kedi bulmuş yavru ve sesi kısılmış. Bir de tek gözü şişmiş ve iltihaplı. Benden rica etti kendi balkonu yok benimkine koyalım geçici olarak bir çözüm bulana kadar diye. Ben de kabul ettim ama balkona degil evime aldım. Ancak doktorum kesinlikle hamileligim boyunca sokak hayvanlarından uzak durmamı söyledigi için kedi sepette. Küçücük dar bir alanda.
Biz eşimle veterinere götürme taraftarıyız. Ancak maddi olarak imkanımız olmadıgı için devletin veterinerlerine götürecegiz. Onların şartı da hayvanı teslim almak ve tedavi bitince salmak. Biz de Türkiye şartlarında pek güvenmiyoruz. Komşu da güvenmiyor. Ancak çözüm de sunmuyorlar. Onların durumları iyi, arabaları da var ( veteriner uzakta) ancak güvenmedikleri için devlete götürmüyorlar, bize de götürmeyin diyorlar, özele de götürmüyorlar. Sadece damla ve kremle geçecegini sanıyorlar.
Kedi şuan iki büklüm o sepette. Çok mutsuz görünüyor. Birazdan komşumla konuşucam.
Ya veterinere bırakmamı kabul edecek ya kendisi götürecek ya da bahçeye salıcam. Sizce ne yapmam gerekiyor?

Eger hamile olmasaydınız bakın derdim ama hamile olunca iş degişmiş komşunuza aöyleyin bence sonuçta bebeginiz için sorun teşkil ediyor özele görüp aşıları yapılsa sorun olmaz ama komşunuz oek gmtürme taraftarı degil

Şimdi konuştum tekrar söyledim ama dediginiz gibi götürme taraftarı degil. Benim yaptıgım şey risk ve kedi için de hoş degil bir kafesin içinde, ne yapacağını bilmiyorum, sorumlu hissediyorum kendimi sokak hayvanı oldugu icin

Arkadaslar zaten Evhamli bir yapıya sahibim. Sizce hiç elimi sürmeden sepette durması bi zarar verir mi bebegime
Benim maddi imkanım yok bu nedenle sadece belediye veterinerine bırakıp gelebilirim.
Komşum bir veteriner araştıralım o zamana kadar dursun diyor ama kedi de sepette iki büklüm resmen

tedavi bitince salmalarında ne gibi bi mahsur var. siz de tedavisi bitince eve almayıp salacaksınız sonuçta
Öyle degil şimdi bu kediyi veriyoruz onlara onlar bize göstermeden tedavi ediyor ve sonra saldık diye arıyorlar. Biz de görmediğimiz için tedavi etme ve salma sürecinde endişe yaşıyoruz

Öyle degil şimdi bu kediyi veriyoruz onlara onlar bize göstermeden tedavi ediyor ve sonra saldık diye arıyorlar. Biz de görmediğimiz için tedavi etme ve salma sürecinde endişe yaşıyoruz
o zaman özel veteriner ya da hayvan hakları dernekleri ile iletişime geçin

Kıyamam çok üzüldüm ya zengin ama bi veterinere vericek parasi yok vay be... siz yinede devletin veterinerine götürün, en azindan tedavileri yapılır. Yada instagramda kedi kopek sayfalari var onlara yazip sahiplendirebilirsiniz. Baska bir çözüm gelmiyor aklıma

En azından veterinerin bitrine gidip danışın ve bir ilaç tavsiyesi isteyin, durumu anlatın. zaten hayvanların bizler ile ortak ilaçları var gidip eczaneden alın ve gözündeki durumu çözmeye çalışın, çünkü o iltihap yavru kediler için öldürücüdür, buarada süt falanda vermeyin yaş mama alıp verebilirsiniz marketten

Devlete götürmeye müsade etmiyor güvenmediği için çünkü onlar teslim alıyorlar ve salarlen sadece saldık diye arıyorlar

Komşunuza geri verin buraya yazdığınız gibi komşunuza anlatın durumunuzu hamileyim vs vs ayrıca devlet veterinerine götürdüğünüzde iyileştirdik sonra da saldık diyecek kadar yalancı olduklarını düşünmüyorum öyle olsalar neden bu mesleği seçsinler ki :/ bilemedim onların vicdanına kalmış siz size düşen görevi yerine getirin hiç götürmemekten daha iyidir

bir şey olmaz korkmayın.. ellememişsiniz bile.. ben hamileyken severdim sokak kedilerini...

Sepette ve hiç elimi sürmedim yine de mi tehlikeli diyorsunuz
Canım hayvanın sesi kısık diyorsun hasta olup olmadığı belli değil. Hastaysa virüsü var, bakterisi var, doğuştan taşıdığı rahatsızlık olabilir. Sepette tamam ama o hayvan çiş kaka yapacak. Havayla bulaşan bakteriler dahi var. En başta toksoplazma var ki çok tehlikeli bebek için. Bu senin sorunun değildi, komşun ilgilenmek istiyorsa kendi evine almış. Bende hayvanları çok severim ama önce can sonra canan. Sizin durumunuz kediyle ilgilenmeye uygun değil. Verin kadına, ne yapıyorsa yapsın, sizden rica etmesi hata zaten.

Devlete götürmeye müsade etmiyor güvenmediği için çünkü onlar teslim alıyorlar ve salarlen sadece saldık diye arıyorlar
E hem onu kabul etmiyor hem bunu. Öyle sey olur mu madem güvenmiyor ozel veterinere götürsün. Siz simdi salmasanız yarin tekrar sokağa bırakıcaksiniz. En azindan devlette tedavisi yapılır

Madem sizin güvendiğiniz belediye veterineri var oraya götürün yüksek ihtimalle iç paraziti vardır bebek kediler ilaç desteği olmadan atlatamıyor bunu. Kafeste balkonda duracağına belediye veterinerinde dursun iyileşsin sonra salacaklarını sanmıyorum ama salsalar da en azından sağlıkla çıkar. Yoksa şu anda an be an hastalanıp güçsüzleşir. Komşunuza ya akşama kadar al özele götür ya da ben belediyeninkine götüreceğim deyin. Bebeğiniz için de o kadar evhamlı olmayın bir sürü insan sokakta kedilere köpeklere hasta hayvanlara dokunarak sarılarak yardım ediyor lohusası var hamilesi var hiç kötü haber de duymuyorum. Kedinin tuvaletine temas etmeyin ve tuvaletin bulunduğu havayı çok solumayın yeterli. Kediciğin akıbetini de haber verin lütfen merak ederim. Şefkatli bir insan olduğunuz belli şu halde sokağa bırakmayın yavruyu, hayvana yapılan iyilik insana çabucak geri dönüyor size de döner umarım bit an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…