- 17 Kasım 2019
- 32
- 18
- 3
- 32
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Hanimefendi ben de gebeyim ve kedim var. Kedinin diskisindan uzak durmaniz gerekiyor gebelikte kediden degil. Kumunu falan siz temizlemeyin. Bir de toxoplazma testi yaptiriverin kediye ucuza yapan yer bulursaniz. Test Temizse gezsin hayvancik yaziktir. Bi de kediye temastan sonra mutlaka ellerinizi yikayin. Gozu icin enfeksiyon cok mu kotu? Az biraz kedi gozunden anlarim dmden foto atin isterseniz. Kediden insana bulasip zarar vericek bi tek toxo var ama inanin onun ihtimali disarda salata yemekten daha az. Tabiki siz yine de dikkati elden birakmayin. Su soguk havalarda, zavalli bi hayvanin kor olmasini onleyebilirsiniz, bu size ve bebeginize oyle buyuk bir sevap olarak donecekki.Merhaba arkadaşlar
Komşumuz bir kedi bulmuş yavru ve sesi kısılmış. Bir de tek gözü şişmiş ve iltihaplı. Benden rica etti kendi balkonu yok benimkine koyalım geçici olarak bir çözüm bulana kadar diye. Ben de kabul ettim ama balkona degil evime aldım. Ancak doktorum kesinlikle hamileligim boyunca sokak hayvanlarından uzak durmamı söyledigi için kedi sepette. Küçücük dar bir alanda.
Biz eşimle veterinere götürme taraftarıyız. Ancak maddi olarak imkanımız olmadıgı için devletin veterinerlerine götürecegiz. Onların şartı da hayvanı teslim almak ve tedavi bitince salmak. Biz de Türkiye şartlarında pek güvenmiyoruz. Komşu da güvenmiyor. Ancak çözüm de sunmuyorlar. Onların durumları iyi, arabaları da var ( veteriner uzakta) ancak güvenmedikleri için devlete götürmüyorlar, bize de götürmeyin diyorlar, özele de götürmüyorlar. Sadece damla ve kremle geçecegini sanıyorlar.
Kedi şuan iki büklüm o sepette. Çok mutsuz görünüyor. Birazdan komşumla konuşucam.
Ya veterinere bırakmamı kabul edecek ya kendisi götürecek ya da bahçeye salıcam. Sizce ne yapmam gerekiyor?
Yavrum benim umarım düzelir.Resim isteyenler için
Benim de kedim var ama bu kedi sokaktan geldi benimki yıllardır bende olan bir hayvan. Bu sebeple de hem doktorum hem veteriner uzak durmamı söyledi. Buna ragmen yorumları okursanız şuan tedavisi yapılıyor. Resim atmaya çalışıyorum ama olmuyorHanimefendi ben de gebeyim ve kedim var. Kedinin diskisindan uzak durmaniz gerekiyor gebelikte kediden degil. Kumunu falan siz temizlemeyin. Bir de toxoplazma testi yaptiriverin kediye ucuza yapan yer bulursaniz. Test Temizse gezsin hayvancik yaziktir. Bi de kediye temastan sonra mutlaka ellerinizi yikayin. Gozu icin enfeksiyon cok mu kotu? Az biraz kedi gozunden anlarim dmden foto atin isterseniz. Kediden insana bulasip zarar vericek bi tek toxo var ama inanin onun ihtimali disarda salata yemekten daha az. Tabiki siz yine de dikkati elden birakmayin. Su soguk havalarda, zavalli bi hayvanin kor olmasini onleyebilirsiniz, bu size ve bebeginize oyle buyuk bir sevap olarak donecekki.
Kedilerin 16 saat uyuması gün içinde normal sayılır. Benim kedimde sürekli uyuyarak geçirir gününü bu yüzden sorun yoktur diye düşünüyorum bir de iştahı var yiyor diyorsun.Arkadaşlar mesajımı gören biri dönebilir mi? Kedicik dönüşümlü olarak bende ve komşuda kalıyor. Tedavisi devam ediyor, pazartesi kontrolğ var. Ama bugun şunu farkettim kedi toprak yiyor, ya da kumunu yiyor. Bir de aşırı derecede uyuyor. Şuan 12 saattir falan uyuyor. İştahı yerinde, keyifli. Ama cok uyuyor, sizce neden?
Evet benim kedim de cok uyur ama bu yavru bütün gün öylece yattı ve uyudu sadece yemek için kalktı. Ne bileyim hic oyunlara falan karsılık vermiyor, öylece uyuyor.Kedilerin 16 saat uyuması gün içinde normal sayılır. Benim kedimde sürekli uyuyarak geçirir gününü bu yüzden sorun yoktur diye düşünüyorum bir de iştahı var yiyor diyorsun.
İyi düşünelim canım. Sana, bebeğine ve evdeki diğer kedimize inşallah bir şey olmayacak. Keşke parazit aşısı yapsalardı. Sende diğer arkadaşlarımızın dediği gibi tuvaletine dokunma bir şey olursa hemen deterjanla ben bir şey olmayacağına inanmak istiyorum. Sıkma sende canını.Evet benim kedim de cok uyur ama bu yavru bütün gün öylece yattı ve uyudu sadece yemek için kalktı. Ne bileyim hic oyunlara falan karsılık vermiyor, öylece uyuyor.
Bu arada ben eve aldım ama içim rahat etmiyor, bir şey olmaz di mi
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. İnşallah dediginiz gibi her şey güzel olurİyi düşünelim canım. Sana, bebeğine ve evdeki diğer kedimize inşallah bir şey olmayacak. Keşke parazit aşısı yapsalardı. Sende diğer arkadaşlarımızın dediği gibi tuvaletine dokunma bir şey olursa hemen deterjanla ben bir şey olmayacağına inanmak istiyorum. Sıkma sende canını.
Benim kedimde hasta iken öyle sürekli uyuyor sadece yemek, tuvalet ve su için kalkıyor. Bildiğin yaşlı teyze iki adım atıyor hop bulduğu yere totosunu atıp uyuyor. Mamasını kafasının altına koyuyordum yerinden kalkmadan yiyordu. O yüzden sen sıkma canını ve korkma. Sen kendini bu kadar kasarsan bebeğinde huzursuz olur onu da düşün.
İnşallah öyle olacak. Lütfen içini ferah tut.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. İnşallah dediginiz gibi her şey güzel olur
Ben günlük çubuk vitaminlerden veriyorum sığır etli olan ama ameliyat öncesi güçlensin diye bende bilemedim.Kediciğin gözü kurtulamadı. Pazartesi ameliyat olacak. Ameliyat öncesi ve sonrası için vitaminli mama vs türünden tavsiyesi olan var mı acaba?ucukgenclik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?