Acil bir kedi sorunu

Şuan kedi onda imkan yok ama olursa atarım komşum sanıyor ki damla ve kremle,geçecek böylece belediye bilinmedik yere salmamış olacak ve bahçede gözlerinin önünde kalacak. Ama bence de bu şekilde geçmez. Akşam götürmekten vazgeçerse ben belediyeye götürcem

Haberlerde izliyoruz ya bazen bir de benim bazı tecrübelerim oldu ha bi de bize vermek yerine tedavi edince salıyorlar bu nedenlerle insam güvenemiyor

İşkence ile ilgisi nedir o kısmı açıklar mısınız???

Arkadaşınız zaten hayvansever değil. Kedi balkonda bakılmaz. Bu kışta ha balkon ha sokak. Ya evine alacak ya da sizin bulduğunuz çözümü onaylayacak. Hamilelikte sokak hayvanları evet çok tehlikeli olabiliyor. Bence devlet veterinerine götürün, gerekirse rica edin tedavisi bitince sizi arasınlar. Yuva bulursanız sahiplendirin.

İyi de kediyi tedavi ettirmezseniz kör olacak , veteriner ne kadar zarar verebilir ki kediye? Kör olmasi mi yokda sizin anlatmadiginiz deneyimleriniz mi ?
Burada uzun uzun bunları açıklayacak kadar vaktim yok kusura bakmayın. Size kendimi inandırmak için uzun uzun paragraflar yazamam. Tedavi ettirmeyecegim demedim bir karar vermeye çalışıyorum burda yoksa komşunun vicdanına bırakmak da sokaga salmak da hamile halimle çözüm aramaktan çok daha kolay

Bence komsuyu falan beklemeyin, komsunuz akilsiz bir insan. Sizin yerinizde olsam hic komsu goturcek mi goturmicek mi diye beklemez hayvani dimdirekt gotururdum

O zaman tedavi yapilirken odada bekleyin. Hayvana destek olmak istiyorum dersiniz doktora
Öyle bi imkan tanımıyorlar ki zaten benim güvendiğim bir yer var zor da olsa oraya götürebilirim sadece bu komşum için daha kolay ben de karar vermesini bekliyorum salmaya karar verirse mecbur götürecegim zaten

Bence komsuyu falan beklemeyin, komsunuz akilsiz bir insan. Sizin yerinizde olsam hic komsu goturcek mi goturmicek mi diye beklemez hayvani dimdirekt gotururdum
Günlerce degilsadece akşama kadar bekleyeceğim çünkü kedinin akıntısı kremle durdu sadece şişmiş bir halde bir gün daha bekleyebilir çünkü ben de hamile oldugum için son çare olarak bunu yapıcaö

Hamile olduğunuz için diyorum hayvanın gerekli aşıları yoktur sizinde bağışıklığınız yoktur kediniz yok anladığım kadarıyla.o hayvana o şekilde zaten yardımcı olamazsınız.balkonu tümden ona verin siz ilgilenmeyin eşiniz ilgilensin.ben olsam veterinerin kliniğine götürürdüm.ayrıca ben aldığım yere bırakılsın istiyorum derseniz takipte ederseniz onu geri alabiliyorsunuz.benim çevremde var mahallenin köpeğini götürüyor mesela iyileşince geri alıp yine aynı sokağa koyuyorlar.

Bu kadar dert olacaksa almasaydınız keşke. Madem evde duruyor komşunun evinde dursun. Kediye dokundun diye bebeğine kolay kolay birşey olmaz. Alerjin de yok sanırım olsa belirtirdin. Biraz bakımını yapsın komşun geçmezse kim veterinere götürmek isterse götürsün. Bu kadar stres yapmayın bence.

Gelişmeleri yazarım inşallah sokaga bu halde bırakmam

Bakin beni yanlis anliyorsunuz ,ben size vicdansiz demedim tam tersi yaptiginizi cok takdir ettim ama o kedinin tedaviye ihtiyaci var , cozum de cok net veterinere gitmesi lazim
Ben neden israrla goturmediginizi ve ikilemde kaldiginizi anlayamiyorum
Bu cok zor birsey degil , alin goturun devlete , baska careniz yok ki , kremle vs gecmez o yavrunun gozu mutlaka antibiyotik lazim yavruya yoksa kör olacak

Koyduklarını haber veriyorlar ama emin olamıyoruz. Kedim var ama sonuçta ev kedisi

Demek ki bölgeden bölgeye değişiyor. Burada arıyorlar. Siz almazsanız verdiğiniz adrese sokağa bırakıyorlar. Fakat göz sağlığı önemli diğer arkadaşlarında dediği gibi gözünü kaybetme riski var. Bende kendi kedimden biliyorum. Hem damla verip hem üç gün antibiyotik iğnesine başlamıştı. Damlanın adı neo-korttu. Umarım yavru acı çekmeden iyileşir.
Sokağa bırakılması sizi neden rahatsız ediyor. İyileştirmeden bırakacağına mı inanıyorsunuz?

Hayır sadece belediyeye güvenmiyor olmamı absürt sekilde eleştirdiğiniz için tepki vermiştim.
İkilemde kalma sebebim şu birincisi kediyi bana vermek istemiyor çünkü belediyeye bırakacağımı düşünüyor o yüzden de uzlaşamıyorum. İkincisi sepette de olsa enfeksiyonlu oldugu için son,çare olarak ben götürmek istiyorum ama bu süreçte tabiki günler geçmesini beklemeyecegim akşama kadar süre verdim ya kendi götürecek ya da bana verecek. Bu arada krem ve damla ile alıntı durdu bunu yazma sebebim iyileştiğini veterinere ihtiyacı olmadığınnnnı söylemek degil biraz daha beklemek bunun nedeni de maalesef hamilelik

Koyduklarını haber veriyorlar ama emin olamıyoruz. Kedim var ama sonuçta ev kedisi
Bağlı bulunduğunuz ilçenin hayvanları koruma derneği var mı? Varsa hemen onlarla iletişime geçin, durumu anlatın, koruma dernekleriyle ortaklaşa çalışan veteriner klinikleri oluyor, sokak hayvanlarına indirimli tedavi uyguluyorlar, tedavi sonrası kedi koruma derneğinde gönüllü olanlardan biri tarafından sahipleniliyor.
Biz araba çarpıp tek bacağı kopan bir sokak kedisini bu şekilde kurtarmıştık.

Birçok sebebi var ama bir tane örnek vereyim gözü çürümüş bir kedi götürdüm tedaviye gerek yok demişti sonra aldı hayvanı. Ama normalde ameliyatla orayı kapatıyorlar. Veya çok küçük iki haftalık kediyi ameliyat ettiler beklemediler sonra kedinin bünyesi kaldırmadı öldü. Başka birçok faktör de var insanın inancını elinden alıyorlar. Ama zaten güvendiğim bir yer var. Uzak ve benim için zahmetli ama sın çare ben oraya götürecegim

Daha önceki vakalarda böyle birkaç yeri aradım ama bir dönüş alamadım malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…