- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.069
- 598
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Başkanıyla görüştünüz mü? Asli görevleri bu, hele ki yavru kedi tedavi sonrası sokağa salmak yerine hemen sahiplendiriyorlar.Daha önceki vakalarda böyle birkaç yeri aradım ama bir dönüş alamadım malesef
Buna üzüldüm. Böyle olunca bende güvenemem. Umarım yavrunun bağışıklığı güçlüdür kendi kendine iyileşir.Birçok sebebi var ama bir tane örnek vereyim gözü çürümüş bir kedi götürdüm tedaviye gerek yok demişti sonra aldı hayvanı. Ama normalde ameliyatla orayı kapatıyorlar. Veya çok küçük iki haftalık kediyi ameliyat ettiler beklemediler sonra kedinin bünyesi kaldırmadı öldü. Başka birçok faktör de var insanın inancını elinden alıyorlar. Ama zaten güvendiğim bir yer var. Uzak ve benim için zahmetli ama sın çare ben oraya götürecegim
Aynı yerlerden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama sizin tavsiye ettiğiniz bir yer varsa özelden yazabilir misiniz görüşsemBaşkanıyla görüştünüz mü? Asli görevleri bu, hele ki yavru kedi tedavi sonrası sokağa salmak yerine hemen sahiplendiriyorlar.
Kıvranmak derken hayvan şuan işkence görmüyor kremi ve damlası ile akıntısı zaten durdu derdimiz sen götür ben götür degil daha güvenli bir ortamda olmadı daha güvenli ellerde olması için bekliyoruz. Olayları nasıl arabesk hale getiriyorsunuz anlamıyorumHayvana daha fazla eziyet çektirmeyin bence sen götür ben götüreyim diye. Belediye veterineri bile hayvanın şu anda bu şekilde kıvranmasından iyi bir seçenek. Ayrıca sokak hayvanlarına ücretsiz bakan özel klinikler de var. Beklemeyin daha fazla
Yok allahın izniyle birşekilde muayene olacak ya belediyede yada komşumun götürecegi yerde sadece en fazla bir gün daha bekeşeyecek iştahı yerinde gözü durdu sadece sesi kısık ve alanı dar inşallah bu şartlarda sabrederse onun için en iyi kararı veririz biz de inanın ben de üzgünüm çaresiz hissediyorum kendimi ve hamilelik olmasaydı günü gününe götürünce belediye müsade ediyordu öyle yapardım evimde bakardımBuna üzüldüm. Böyle olunca bende güvenemem. Umarım yavrunun bağışıklığı güçlüdür kendi kendine iyileşir.
Her il ve ilçede farklıdır dernekler ve çalışanları, o yüzden şu kişiler diye tavsiyede bulunamam, ilçenizdeki koruma derneğinin face sayfası vardır, başkanın iletişim numarası yazıyor olabilir, numarayı bulup direkt arayın, durumu aktarın yardımcı olurlar diye umuyorum, ki zaten yardım etmek zorundalar koruma derneklerinin ilk önceliği sahipsiz sokak hayvanları, hatta bence sayfalarına abone olun, kedinin fotoğrafını da ekleyin, illa birileri harekete geçer.Aynı yerlerden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama sizin tavsiye ettiğiniz bir yer varsa özelden yazabilir misiniz görüşsem
kedisi olanların bağışıklık kazandığını duymuştum ama net bilgim yok yalan olmasın.sizin orada uygulama öyle demekki keşke bizimki gibi olsa.ben kedimi belediyenin veterinerine götürüyorum çok memnunum.sokak hayvanı götürürsek ücret almıyorlar ama elde koymuyorlar diye biliyorum.siz eğer cüzzi bir miktar tutuyorsa karne çıkarıp hayvanı tedavi ettirseniz?sokak kedilerine bende terramycin göz kremi sürerek gözlerini kurtarmıştım ama çok ileri bir durum varsa çok geç olmadan önlem almak lazım.belediyenin kliniği yok mu hayvan hastahanesi?oralar daha uygun fiyatlı oluyor.Koyduklarını haber veriyorlar ama emin olamıyoruz. Kedim var ama sonuçta ev kedisi
Acı çekiyodur o şmdi gözünü bile kaybedebilir istemden zarar vermiş olursunuz o zaman da. Siz lütfen belediye veterinerine götürün tedavi etsinler hayvancağızı.İşkence ile ilgisi nedir o kısmı açıklar mısınız???
Kendi götürmüyorsa parasını versin sizler ya da eşiniz götürsün veterinere. Kedi gözünü kaybedebilir uygun tedavi olmazsa. Kedinin parazit aşıları mutlaka yapılmalı yoksa sizin için risk taşıyabilir, dışkısına dokunmayın sakın. Aşıları olursa hiçbir zararı olmaz ama yine de parazitleri temizlenene kadar veterinerin önereceği bir süre temas etmemeniz iyi olur.Merhaba arkadaşlar
Komşumuz bir kedi bulmuş yavru ve sesi kısılmış. Bir de tek gözü şişmiş ve iltihaplı. Benden rica etti kendi balkonu yok benimkine koyalım geçici olarak bir çözüm bulana kadar diye. Ben de kabul ettim ama balkona degil evime aldım. Ancak doktorum kesinlikle hamileligim boyunca sokak hayvanlarından uzak durmamı söyledigi için kedi sepette. Küçücük dar bir alanda.
Biz eşimle veterinere götürme taraftarıyız. Ancak maddi olarak imkanımız olmadıgı için devletin veterinerlerine götürecegiz. Onların şartı da hayvanı teslim almak ve tedavi bitince salmak. Biz de Türkiye şartlarında pek güvenmiyoruz. Komşu da güvenmiyor. Ancak çözüm de sunmuyorlar. Onların durumları iyi, arabaları da var ( veteriner uzakta) ancak güvenmedikleri için devlete götürmüyorlar, bize de götürmeyin diyorlar, özele de götürmüyorlar. Sadece damla ve kremle geçecegini sanıyorlar.
Kedi şuan iki büklüm o sepette. Çok mutsuz görünüyor. Birazdan komşumla konuşucam.
Ya veterinere bırakmamı kabul edecek ya kendisi götürecek ya da bahçeye salıcam. Sizce ne yapmam gerekiyor?
Kıvranmak derken hayvan şuan işkence görmüyor kremi ve damlası ile akıntısı zaten durdu derdimiz sen götür ben götür degil daha güvenli bir ortamda olmadı daha güvenli ellerde olması için bekliyoruz. Olayları nasıl arabesk hale getiriyorsunuz anlamıyorum
Cidden sizin gibi garip insanları anlamak çok güç. Hala da bastıra bastıra sürünmek diyerek kendini tatmin ediyorsun. Ne alakası var elimden yüzlerce kedi geçti. Hayvan açık yararlı, agrı sızı içinde kıvranmıyor. Belediyelere tonlarca güvenmeme sebebimiz var. Birkaç kişi anlaşıp masrafı üstlenip kendş gözetiminde büyümesini istiyoruz. Zevkimiz, ihmalimiz adına beklemiyor kedi. Üstelik sıcak bir ortamda karnı yok göz akıntısı da durmuş halde. Hatta gece sesi bile düzeldi. Kendini sevdirmeye bile başladı. Acil karar verecek olsam maddiyatım olmadıgı için belediyeye vericem. Sonra onlar teslim alacak ve sadece tedavi bitti saldık diye bizi arayacaklar ya da bünyesi dayanmadı tasarı sırasında öldü diyecekler. Devlet hayvan konusunda aşırı yetersiz ve hayvanseverrr insanlaar bunun çilesini çok iyi bilir. 17 yasından beri hayvanlara karsı gönüllü olarak bireysel ilgileniyorum. Çok fazla,tecrube sahibiyim. Bilmezlikle çok hayvan da bilinmeze gitti. Bu sebeple atacağım her adım önemli. Ama siz tabi sadece oradan yazıp insanları hassas noktalarından vurmak amaçlı arabesk konuşmalar yapın. Yazdıklarınız çok faydalı (!) gerçekten.Yardımcı olmak için yazdık size, ne kadar garip bir cevap. Elinizdeki bir can ve zor durumda olduğunu söylemişsiniz. Çok üzüldüm çünkü hayvanlara ekstra hassasiyetim var. "Kıvranmak" tan kastım yeterince uzman görüşü almadan sizin ya da komşunuzun elinde/ balkonunda sürünmesiydi. Kötü bir amaçla yazılmadı. Evet kedinin daha güvenli ellerde olması gerektiği bariz. Sizde yeterince güvende gözükmüyor. Umarım elinizde daha fazla "sürünmez".
Var ama onların da şartı sürekli gidip gelmek veya teslim etmek. Sürekli gitmek bana uymuyor durumum nedeniyle. Teslim etsem de geri vermiyorlarkedisi olanların bağışıklık kazandığını duymuştum ama net bilgim yok yalan olmasın.sizin orada uygulama öyle demekki keşke bizimki gibi olsa.ben kedimi belediyenin veterinerine götürüyorum çok memnunum.sokak hayvanı götürürsek ücret almıyorlar ama elde koymuyorlar diye biliyorum.siz eğer cüzzi bir miktar tutuyorsa karne çıkarıp hayvanı tedavi ettirseniz?sokak kedilerine bende terramycin göz kremi sürerek gözlerini kurtarmıştım ama çok ileri bir durum varsa çok geç olmadan önlem almak lazım.belediyenin kliniği yok mu hayvan hastahanesi?oralar daha uygun fiyatlı oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?