Acil destek bafralıların takı adeti

Arkadaşlar ben nisanliyim samsun bafralı biriyle biz doguluyuz taki adeti nasildir adetleri nişan

• Yardim

OY: 3 30,0%
  • Acil

OY: 6 60,0%
  • Acele

OY: 7 70,0%

• Ankete Katılan
    10
Yani ebru hanim sordugunuz ve anketiniz bir garip olmus.
Insanlara tepki gosteriyorsunuzda nisanlinizla konusmaniz daha mantikli degil mi
Yöreye göre sayısı mi var bu isin
Ee hadi bende samsun bafraliyim diyelim durumum yok 10 diyorlwlar diye illa 10 mu takacagim

Birde neden bu kadar saçma cevap verdiğini anlamadım bilgi almak amaçlı acele yazamammi birşeyleri yadırgamaktan vazgecin bence
Bilgi almak amacli acele yazdiginizda alay konusu olursunuz. Ayni sekilde insanlari terslediginizde de. Bastan alalim,uslup diye bir sey var,kullanalim. Konuyu su sekilde acabilseydiniz,sorun kalmazdi. Bilen bilmeyen bir seyler yazardi:

Arkadaslar selamlar
X yasindayim,a senedir biriyle birlikteyim,dugunumuz bu zaman, bu kadar para ayirdik evlilik icin, nisanlim bu isi yapiyor,ailesi de bu isle mesgul, bana sordular taki olarak ne istersin diye,verecek cevap bulamadim,cekindim acikcasi agzimla taki istemeye. Siz olsaniz ne dersiniz?

Ayrica nisanlima benim ailem bunlari takacak,bizde adetler boyledir,erkege bunlari yapariz,benim de hediyem bu,cok begenerek aldim,umarim o da begenir bla bla bla

Bakin bu minvalde acinca ne kadar insani bir konu oldu degil mi? Azicik kibarlik,nezaket.

Bilgi almak amacli acele yazdiginizda alay konusu olursunuz. Ayni sekilde insanlari terslediginizde de. Bastan alalim,uslup diye bir sey var,kullanalim. Konuyu su sekilde acabilseydiniz,sorun kalmazdi. Bilen bilmeyen bir seyler yazardi:

Arkadaslar selamlar
X yasindayim,a senedir biriyle birlikteyim,dugunumuz bu zaman, bu kadar para ayirdik evlilik icin, nisanlim bu isi yapiyor,ailesi de bu isle mesgul, bana sordular taki olarak ne istersin diye,verecek cevap bulamadim,cekindim acikcasi agzimla taki istemeye. Siz olsaniz ne dersiniz?

Ayrica nisanlima benim ailem bunlari takacak,bizde adetler boyledir,erkege bunlari yapariz,benim de hediyem bu,cok begenerek aldim,umarim o da begenir bla bla bla

Bakin bu minvalde acinca ne kadar insani bir konu oldu degil mi? Azicik kibarlik,nezaket.
Fazla bilmislige gerek yok bence ben nasil konusucagimi senden ogrenicekte degilim..2 bu kadar detaya inerek tum ozelimi neden anlatayimki 3 hangi sehirde oldugunu soylemem yeter yoreseldir boyle şeyler. Bilmem anlatabildimi yad anlayabildinmi .

Fazla bilmislige gerek yok bence ben nasil konusucagimi senden ogrenicekte degilim..2 bu kadar detaya inerek tum ozelimi neden anlatayimki 3 hangi sehirde oldugunu soylemem yeter yoreseldir boyle şeyler. Bilmem anlatabildimi yad anlayabildinmi .
Boyle seyler yoresel degildir,iki tarafin da meslegi,yaptigi is,gelir durumu, gonullu olup olmadigiyla alakalidir. Ya da ozetle,misal Bafrali bir is adamiyla ,bir apartman gorevlisi dugunde ayni takiyi takmaz,takamaz ;)

Sitede kimse adına cevap yazmadım şu ana kadar ama darkmore darkmore 'un son derece kibar ve saygılı şekilde açıklama yaptığı mesaja şu cevap...

Bence siz ağırlığınızca altın isteyin zira gözünüz dönmüş takı toka mevzusu yüzünden. En pahalısı ennn popüleri olsun yoksa karşı tarafa edebileceğiniz sözleri düşünemedim.

Konu sahibi yapilan yorumları beğenmiyor.

Sayi verip gecelim mi illa
Uzatmayin fazla diyorsun

4 diyorum ben ozmn

Bisi yazıcam ama hakikaten kendimi frenliyorum.Ablam sen bu üslupla benden bilezik istesen nişanı falan atar arkama bakmadan kaçardım.
Sen ve ailen karşı tarafa ne takıcak maddi konularda ne desteğiniz olacak mesela??Sende bisiler yapıcaksın degilmi??Sonuçta eşin karlar ülkesinin prensesi ile evlenmiyor..
Bide bu şekilde bir tanıdık gözünü para hırsı bürümüş istekleri hiç bitmeyen kızı düğüne 1 hafta kala terk etmişti..Sürekli para denmesi kimseye cazip gelmiyor çünkü bu devirde

Allah nisanliniza ve ailesine sabir versin. Uslubunuz cok cirkin ne yazik ki. Burda konu acmanizin sebebi oyle ya da boyle insanlardan yardim istemek (bilgi talebi de bir yardimdir.); ancak insanlari azarlayarak yardim istemek nezaket ve bircok kurala aykiri (nezaketi de benden ogrenmeyeceksiniz, orasi kesin)

Bu sekilde bir cozume varamazsiniz saniyorum

İlk önce bu tür konuların bir derdim var bölümüne açılması yasak. Benim de benzer bir konum var yeni evlenecekler bölümüne acmistim cevap gelmiyor ama olsundu :)

İkincisi konu açmayı bilmeden hasbelkader mi konu açtınız, dikkat mi çekmek istediniz anlayamadım. Uslubunuz son derece yanlış bunu eleştirmek bana dusmez tabi ki görgü meselesi.

Üçüncü olarak da bu işler nişan olana kadar niye konuşulmadı konunun direkt muhtabiyla da burada konu açıldı bu da yersiz. Yöreye göre değil maddiyata göre olur bu işler ayrıca.

Son bir ek; hiç kimse size taki yapmak zorunda değil. Elbette aileler destek olacak ama durumu olan var olmayan var. İnsanları sıkmanın alemi yok. İki yetişkin insan evlenmeye karar verebiliyorsa evini kurup gecindirmeyi de bilecek. Şıngır mıngır takıştırmak isteyen bence çalışsın alsın öyle olmalı.

Bisi yazıcam ama hakikaten kendimi frenliyorum.Ablam sen bu üslupla benden bilezik istesen nişanı falan atar arkama bakmadan kaçardım.
Sen ve ailen karşı tarafa ne takıcak maddi konularda ne desteğiniz olacak mesela??Sende bisiler yapıcaksın degilmi??Sonuçta eşin karlar ülkesinin prensesi ile evlenmiyor..
Bide bu şekilde bir tanıdık gözünü para hırsı bürümüş istekleri hiç bitmeyen kızı düğüne 1 hafta kala terk etmişti..Sürekli para denmesi kimseye cazip gelmiyor çünkü bu devirde
Bende derdimde gerek yok anlayamicagin uzatmicam madem tavrım hosunuza gitmiyor yazmayın kimseye zorla cevap yazin demedim

Back
X