- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Yoğurt yedirin
geçmiş olsun canım bol sıvı içsin ve çok hareketli olmasın fazla hareketlilik ateşi yükseltebilir ılık duş ve eklemlerine tampon yapabilirsin.kızlar 5 yaşında oğlum hastalandı bugün.. gece istifra etmişti.. sabah da ateşlendi.. doktora götürdük.. ilaç falan verdi.. eve geldik. ilaçlarını içirdim. ılık bi banyo yaptırdım.. uyudu.. az önce uyandı ateş yükseliyor yine.. 39 olmuş.. tekrar banyo yaptırsam busefer de iyice üşütüp daha beter hasta etmekten korkuyorum.. hava soğuk burda yağmur da var.. zaten üstünü bile örtmüyorum..bez ıslatıp eklem içlerine koltuk altlarına koyuyorum..
ateş düşürmek için başka ne yapabilrim??
geçmiş olsun canım bol sıvı içsin ve çok hareketli olmasın fazla hareketlilik ateşi yükseltebilir ılık duş ve eklemlerine tampon yapabilirsin.
Canm bekle biraz daha ama yükselmeye başlarsa allah korusun. Yada baktın hiç düşmedi götür tabi ilacını verdim banyosunu yaptırdım eklem yerlerine bez koydum geçmiyor diye anlat.aynen canım görsen şuan kız çocuğu gibi hissediyorum kendimikaç senelik anne olmama rağmen.. soğuk kanlı biriyimdir ama evlat başka bişey .. düşer dimi birazdan.. düşmezse götüreyim mi tekrar..
Canm bekle biraz daha ama yükselmeye başlarsa allah korusun. Yada baktın hiç düşmedi götür tabi ilacını verdim banyosunu yaptırdım eklem yerlerine bez koydum geçmiyor diye anlat.
Hem bidaha bakar hemde senin içinde rahat eder canm ya..
İnsiallah hemen düşerde geçer bi an once canm.
sakin sirke kullanmayin atesli cocuga cok zararli. gecmis olsun ilik dus ve bez leri eklem yerlerine koymaya devam edin duser ins gozlem altinda tutun.
ılık sıvılar içsin umarım bi an önce düzelir çocuklar çok nazlı büyüyor ...daha önce çocuk dr yanında çalıştım yüksek ateşli çocuklar geldiğinde buzlu sularla tampon yapıyorduk dr lar devam et dedikçe içim içimi yiyordu dahada hastalanacak deyip duruyordum.sıvı içecek ne seviyorsa içsinaz önce meyve suyu içirdim.. ıhlamur yada nane limon yapsam mı acaba.. su pek içmiyor.. sıvı alması açısından belki içirebilirim.. teşekkürler..
beş yaşında çocuk için fitil uygun değil psikolojik açıdan önerilmiyor artık siz ateş düşürücüyü 4 saatte bi tekrarlayın soğuk uygulama yapın eğer bi enfeksiyonu varsa bu ateş 3 gün sürebilir antibiyotik verilmişse etkisi iki gün sonra başlar zaten panik yapmayın takip edin geçmiş olsunfitil yok da şurup verdi doktor onu içirdim. inşallah düşer.. çok sağolun.. düşmezse diye korkuyorum.. eşimde yok şuan.. biraz afalladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?