Acil fikir lazım

Angel9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2019
233
184
53
Arkadaşlar eşimin isteği üzerine bir arkadaşına borç para vericem ama eşim böyle şeylerin üzerinde duran birisi değil. Nasıl bir yol izlemeliyimki bu adam parayı ödemek zorunda kalmalı avukat olan yada fikri olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum teşekkürler mucks

Eşimin yakın arkadaşı olduğu için eşim senet yaptırmaz biliyorum. Eşimde para olmadığı için veriyorm

Eşimin yakın arkadaşı olduğu için eşim senet yaptırmaz biliyorum. Eşimde para olmadığı için veriyorm
Verme iste. Ya da hibe et. Yakın arkadası senet yapmaz kocam, yakın arkadası parayı istemez kocam diyorsun. Belli ki giden gelmeyecek. Ne diye veriyorsun?

Senet imzalatamıyorsanız verdiğiniz borcun miktarına kadar yazdığı yazılı bi mesaj almaya çalışın. Sosyal medya mesajları da kanıt teşkil ediyor çünkü.

Arkadaşı eşimden borç isteyecek, onda yok diye ben vereceğim ve geri odenmeme ihtimali var. Mantıklı bir hareket değil açıkçası. Ama senet olmaz diyorsanız EFT aciklamasina şu tarihte geri alınmak üzere borç olarak gönderilmiştir vs yazilabilir.

Arkadaşlar eşimin isteği üzerine bir arkadaşına borç para vericem ama eşim böyle şeylerin üzerinde duran birisi değil. Nasıl bir yol izlemeliyimki bu adam parayı ödemek zorunda kalmalı avukat olan yada fikri olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum teşekkürler mucks
Merhabalar mesleğim gereği yardımcı olmak isterim. Senet imzalatmaya bakın kesinlikle tahsil aşaması çok daha rahat oluyor. Ama senet imzalatamam hukukumuzdan ötürü derseniz, borç alan kişi ile aranızda gececek olan iletişimi whatsapp, sms vs. Ile yapın. Mesaj içeriğinde almış oldugu borç miktarı ve ödeme tarihine iliskin bilgilerin yer alması lehinize olur ve banka kanalı ile ödeme yapın. Son olarak aranızda geçecek konuşmaları asla ama asla telefonda ses kaydı ile yapmayın zira suçtur.

Arkadaşı eşimden borç isteyecek, onda yok diye ben vereceğim ve geri odenmeme ihtimali var. Mantıklı bir hareket değil açıkçası. Ama senet olmaz diyorsanız EFT aciklamasina şu tarihte geri alınmak üzere borç olarak gönderilmiştir vs yazilabilir.
Mantıksız olduğunu biliyorum fakat ortak işe girecekler ben vermezsem olmayacak iş, onun için beni sıkboğaz etmesinden bıktım

Hesaptan gonderin yeterli

Senet imzalatın

Mantıksız olduğunu biliyorum fakat ortak işe girecekler ben vermezsem olmayacak iş, onun için beni sıkboğaz etmesinden bıktım
Orak işe girecekler. Eşin kendine düşen parayı yatıracak.
Arkadaşı sizden borç aldığı parayı yatıracak.
çok büyük yanlış.
Sonuçta bütün para sizden çıkmış oluyor.
O zaman ortak olunmasın.
İşi siz açın eşinle arkadaşı da maaşlı olarak ya da kazançtan pay alarak çalışsın.
Ayrıca bu ekonomik şartlarda elinizdeki parayı bir işe yatırmak , hele ki birine borç vermek hiç doğru görünmüyor.
İş nedir bilmiyorum ama umarım pişman olmazsınız

Back
X