acil :( hamileyim kimse bilmiyor

işler bu kadar sarpa sarmadan ilk hamile kaldığında neden söylemedin çocuk doğmak üzere şimdi söylesen annen nasıl biri nerden bilelim. neyse hayırlısı olsun. şu anda en büyük sorun senin okuluna rahatça gitmen, ailene rahatça söylemen olmamalı. en önemlisi karnındaki bebeğin sağlığı ve gelişimi. hamilelikle ilgili kitaplar okuyor musun bebeğini nasıl büyüteceğini araştırıyor musun? 5 ay uzun bir süre artık anne olcağının farkına varman gerekiyor diye sorunları umursama olan olmuş artık hiçbirşey bebeğinden önemli değil çünkü onu siz dünyaya getirdiniz ve en iyi şekilde yetiştirmek zorundasınız...

işler bu kadar sarpa sarmadan ilk hamile kaldığında neden söylemedin çocuk doğmak üzere şimdi söylesen annen nasıl biri nerden bilelim. neyse hayırlısı olsun. şu anda en büyük sorun senin okuluna rahatça gitmen, ailene rahatça söylemen olmamalı. en önemlisi karnındaki bebeğin sağlığı ve gelişimi. hamilelikle ilgili kitaplar okuyor musun bebeğini nasıl büyüteceğini araştırıyor musun? 5 ay uzun bir süre artık anne olcağının farkına varman gerekiyor diye sorunları umursama olan olmuş artık hiçbirşey bebeğinden önemli değil çünkü onu siz dünyaya getirdiniz ve en iyi şekilde yetiştirmek zorundasınız...

evet okuyorum.en başından beri bu çocuğun bize vereceği sorumluluğu bilerek omuzlama kararı aldık.sınavlarım doğumdan 1 ay önce verebilirsem şayet bir sorunum olmayacak veremezsem yarım dönem uzatmış olacağım .

normalde bende alırım 50yle kaldım hamile ama pek iştahım yok benim hala :KK43: belki psikolojik olarak rahat değilim hissedemiyorum bu yüzden hamileliği.
bebeğim sağlıklıydı ama 17.haftamda gördüğümde
Son aylarda bebek buyudugunde ister istemez alimiyor merak etme simdiden az alman iyi bile ayrica dedigin psikolojik de olabilir ama zamanla duzelir simdilik almaman avantaj bile.

Cocuk oyuncak veya odul degil, hak etmek soz konusu degil.

Ama olsaydi siz hakediyor olmazdiniz.

1.5 yildir evlisiniz, bu kadar suredir cocuk yapmayi deniyorsunuz. Olmamasini cok anormal saniyorsunuz, konu hakkinda bilgi sahibi olmamissiniz yani bu kadar zaman.

Her ay bircok sey? denediginize gore muhtemelen yarisi batil inanctan olusan sacmaliklar.

Cocugu da sizi ust mertebeye cikaracak bir aygit saniyorsunuz.

Gonul rahatligiyla konu sahibinin cocugu olmasinin daha saglikli bir durum oldugunu :KK70::KK70:

Kızlar merhaba lütfen yargılamadan yol gösterici bir şekilde yazın,çünkü bu konuyu bugün çözmem gerek artık :KK43:

Ben 20 yaşındayım erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorduk ben öğrenciyim o memur.
okulum yarım dönem kaldı.
Annem haziran ayından beri biliyor erkek arkadaşımla yaşadığımı.Bir sorun olmadı düzgün biri diye bişey demedi.
Fakat ben o dönemde hamile olduğumu öğrendim.Kimseye söyleyemedim.5 aylık hamileyim.
Birden nikah kıydık çocuk olacağı için,kimsenin haberi yokken.

Şimdi çok vicdan azabı çekiyorum nefes alamıyorum.
eşimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz harika bir baba adayı,okuluma rahatça devam ediyorum.

anneme bunu söylemek istiyorum artık çünkü canım acıyor.
bugün annemle buluşacağım nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum.

Göbeğim henüz çıkmadığı için anlamadı hamile olduğumu ..:KK43:
ağlamaktan canım çıktı artık,annem benim her şeyim ondan bir şeyler gizlemek canımı yakıyor,bir yandan eşimle o kadar mutluyum ki.

şimdi anneme güzelce nasıl anlatırım her şeyi?akıl verin lütfen
InsaAllah hayırlı bir evlat olur ne diyim..Annen inşaAllah bu anlatacaklarını kaldırabilir..Bi de onu telaş saracak aman babasına nasil söylesem diye..Ne biliyim nikah da kıyılmış insan böyle mutlulukları hep birlikte yaşamak varken niye mutsuzluğa çevirebilir ki bi an..Annen bişey demese bile ne kadar zor olucak onun açısından bir düşün sadece..

InsaAllah hayırlı bir evlat olur ne diyim..Annen inşaAllah bu anlatacaklarını kaldırabilir..Bi de onu telaş saracak aman babasına nasil söylesem diye..Ne biliyim nikah da kıyılmış insan böyle mutlulukları hep birlikte yaşamak varken niye mutsuzluğa çevirebilir ki bi an..Annen bişey demese bile ne kadar zor olucak onun açısından bir düşün sadece..

babam yok çok küçükken ayrıldılar.babamın adını dahi duymak istemiyorum onu da ilgilendirmez benim hayatım.
bir annem bir lise çağında erkek kardeşim var

Kızlar merhaba lütfen yargılamadan yol gösterici bir şekilde yazın,çünkü bu konuyu bugün çözmem gerek artık :KK43:

Ben 20 yaşındayım erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorduk ben öğrenciyim o memur.
okulum yarım dönem kaldı.
Annem haziran ayından beri biliyor erkek arkadaşımla yaşadığımı.Bir sorun olmadı düzgün biri diye bişey demedi.
Fakat ben o dönemde hamile olduğumu öğrendim.Kimseye söyleyemedim.5 aylık hamileyim.
Birden nikah kıydık çocuk olacağı için,kimsenin haberi yokken.

Şimdi çok vicdan azabı çekiyorum nefes alamıyorum.
eşimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz harika bir baba adayı,okuluma rahatça devam ediyorum.

anneme bunu söylemek istiyorum artık çünkü canım acıyor.
bugün annemle buluşacağım nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum.

Göbeğim henüz çıkmadığı için anlamadı hamile olduğumu ..:KK43:
ağlamaktan canım çıktı artık,annem benim her şeyim ondan bir şeyler gizlemek canımı yakıyor,bir yandan eşimle o kadar mutluyum ki.

şimdi anneme güzelce nasıl anlatırım her şeyi?akıl verin lütfen
merak etme aynı evde yasadığını söylediğinde bişey demiyorsa annen yarın bırgun hamileyım diye karsına cıkmana hıc sasırmaz annen .basımıza tas yagacak ya nasıl bu kadar ailelelr gevşek olabılıyor.allah tan adam sahıp çıkmışta nıkah yapmış ya senı ortada bıraksaydı.

babam yok çok küçükken ayrıldılar.babamın adını dahi duymak istemiyorum onu da ilgilendirmez benim hayatım.
bir annem bir lise çağında erkek kardeşim var
Şimdi canim sen neyi duymak istiyorsun bi kere bi hata yapmışsın artık sonrasında annenin düşüncelerine çok önem vermelisin bence tek başına çözeyim denecek bir konu değil her ne kadar eşin yanında olsa bile anne desteği çok farklı

merak etme aynı evde yasadığını söylediğinde bişey demiyorsa annen yarın bırgun hamileyım diye karsına cıkmana hıc sasırmaz annen .basımıza tas yagacak ya nasıl bu kadar ailelelr gevşek olabılıyor.allah tan adam sahıp çıkmışta nıkah yapmış ya senı ortada bıraksaydı.

ben kendimi mal olarak görmedim kusura bakma.beraber yaşadık olmasaydı ayrılırdık.
kendi düşünceni kendine sakla aynı evde yaşadım ayıp mı diye sormadım.
gevşek diyen üslubunuza çok sert tepki verridim de uğraşamam.

ayrıca dediğim gibi evlenirim düşüncesiyle ya ortada kalırsam düşüncesiyle yaşamadım beraber gitmek isteyen giderdi.
sizle aynı değer yargılarında olamaz kimse belki ben dini inancı olmayan biriyim.? belki bana göre bu yaşayış benim hayatımın özgürlüğümün bana verdiği bir hak?

bana göre de her şeyi yapıp yapıp ortada çok edepli adı altında gezenler itici,ya da her haltı yiyip sonra ama beni almadı kandırdı diyen kızlar itici ne yapacağz şimdi? ben kendi sorumluluğumu aldım yaşadım .çokta mutluydum.helal olsunda aileme ki her an yanımdaydılar. şimdide korkum yok sadece nasıl söylesem telaşı var.

siz çocuklarınız bildiğiniz gibi yetiştirin farklı yaşayış isterlerse dövün ya da reddedin.burda yanlış yapmışsın bana göre deseniz amenna ama yargılayıcı sırf kendi gibi düşünmediği için dışlayan insan tiplemesi oluştu gözümde.çokta dikkate almıyorum yorumunu

Şimdi canim sen neyi duymak istiyorsun bi kere bi hata yapmışsın artık sonrasında annenin düşüncelerine çok önem vermelisin bence tek başına çözeyim denecek bir konu değil her ne kadar eşin yanında olsa bile anne desteği çok farklı

annem yanında olsun istiyorum tabi ama bu konuyu anneme nasıl söylemeliyim .
bunu düşünüyorum.
hamileyim bundan dolayı evlendik anca kendimi hazırlayıp söyleyebildim mi demeliyim? yoksa evlendim çünkü hamileyim mi demem gerekir?

bu ne demek şimdi? benim çocuğu haketmediğimi nerden biliyorsun?
allah size de nasip etsin benimle ne alakan var ki? hamile kalır kalmaz aldırmamışım çocuğuma sahip çıkmak için her şeyi göze almışım demekki anneliği istemişim.acınız olabilir ama böyle çirkin bir ifade kullanma hakkın yok

sen den haklısın artık yorumum yok herkesin derdi kendine yetiyor herşeyi Allah bilir herkes kendi kaderini yaşıyor.. Allah yardımcın olsun..

okuyamadım 28 sayfanın hepsini ama tavsiyem annenize bir an önce söylemenizdir. olayın kabullenilmesi ve unutulması zaman alacak birkaç yıl laftan sözden bu sayfalardaki gibi önyargı ve eleştirilerden başınızı alamayacaksınız. ama insanların dedikodu malzemesi yenilendi mi unuturlar. şu an bunlarınhepsini yaşamayı göze almaktan daha güzel bir alternatif yok.

keşke korunsaydın :cry:

okuyamadım 28 sayfanın hepsini ama tavsiyem annenize bir an önce söylemenizdir. olayın kabullenilmesi ve unutulması zaman alacak birkaç yıl laftan sözden bu sayfalardaki gibi önyargı ve eleştirilerden başınızı alamayacaksınız. ama insanların dedikodu malzemesi yenilendi mi unuturlar. şu an bunlarınhepsini yaşamayı göze almaktan daha güzel bir alternatif yok.

keşke korunsaydın :cry:

olay dedikodu olmaz memleketimden kopuğum en fazla aa birden evlenmiş derler .kendileri bilir tabi.
sadece tam söyleyeceğim dediğim an tıkanıyorum o zorluyor beni :(

En fazla beraber yaşa da hemen hamile kal demedik der

olay dedikodu olmaz memleketimden kopuğum en fazla aa birden evlenmiş derler .kendileri bilir tabi.
sadece tam söyleyeceğim dediğim an tıkanıyorum o zorluyor beni :KK43:
iyi haber bu, süper.

o zaman önce anneni anlatmalısın bize. annen nasıl biriyse ona göre bir üslupla olaya girmelisinki sözle vezir de rezil de olabilirsin biliyorsun.

annem yanında olsun istiyorum tabi ama bu konuyu anneme nasıl söylemeliyim .
bunu düşünüyorum.
hamileyim bundan dolayı evlendik anca kendimi hazırlayıp söyleyebildim mi demeliyim? yoksa evlendim çünkü hamileyim mi demem gerekir?

Soru cümlelerinin ikisi de aynı anlama.gelmiyo mu ben mi anlamadım

YOOOO ASLA
kocasını/karısını aldatan döven ama NİKAHLI olan insanlar her zaman namuslular zina yapmalarına rağmen
Bizim Müslümanlığımız bile sorgulanıyor evli değiliz dediğimizde ama dini nikahımızın olup olmadığı sorulmuyor
Eşleriniz sayıp söverken bize sevgililerimiz en ufak laf etmiyor
Ama evlilik müessesi çok kutsal
Hanımefendi, Türkiye Cumhuriyeti medeni bir hukuk devletidir. Burada kimsenin kimseye dini nikah sormaya hakkı olmadığı gibi, sizin dini nikahınız da kimseyi ilgilendirmez. Bu ülkede dini nikahla evlenilmiyor yani.

Soru cümlelerinin ikisi de aynı anlama.gelmiyo mu ben mi anlamadım

bir an ilk önce hamileyim demek farklı,ya da birden evlendim ben deyip nedenlerini açıklamak farklı.
sonuçta ikisi de aynı kapıya çıksa da hamileyim dediğinde ne yapacaksınız şimdi diyecek?
evlendim desem neden haberim yok diyecek? yani söylediğim şeye göre konuşma ilerleyecekç
hangisini söylemek kolay olur onu düşünüyorum

Back
X