acil :( hamileyim kimse bilmiyor

Heyecan ve stres yapmayın.. Eşinle birlikte annenizin karşısına cıkın.. Nikah defterini gösterin.. Sonrada ultrason resmini .. Eğer kalp tansıyon rahatsızlıgı falan varsa bi mektup yazın... Öyle anlatın meramınınızı..

Bir yerde bi eksik var. Konu sahibinden ciddi ciddi bekliyorum bunun cevabını. Kinaye olsun diye konuşmuyorum.

Neydi bu yaşadıklarını yaşamaya iten sebebi merak ediyorum
Ya herkesin kendi düşünceleri var bıraksana , kim ne yaparsa yapsın

Aynı evde yaşadığınızı söylediğinizde sorun olmadıysa hamileliği de en başından söyleseydiniz keşke. Çümlü anneniz aynı evde sarılarak uyuduğunuzu düşünmüyordur yani birlilte yaşamak sevişmek demek zaten. Bunu sorun etmediyse hamileliği de çok sorun etmezdi. Şimdi saklayıp gizli evlenmiş olmak durumu zorlaştırmış. Ama annenizin çok kötü tepki vereceğini düşünmüyorum.

annen üzülecektir tabii ama dedikleri gibi yıkılıp kendini parçalamayacaktır :) anneciğinle bunu paylaş, bebeğine de bu stresi daha fazla yaşatma :) sonra geri kalan zamanda da hamileliğinin tadını çıkar. yaptığın ne ahlaksızlık ne de kötü bir şey. hür iradenle, kendi vücudunla yaşıyorsun sonuçta. bundan diğerlerine ne? kaldı ki evlenmişsiniz de. hemen ahlak bekçisi kesilmiş millet, salla gitsin :)

ben kendimi mal olarak görmedim kusura bakma.beraber yaşadık olmasaydı ayrılırdık.
kendi düşünceni kendine sakla aynı evde yaşadım ayıp mı diye sormadım.
gevşek diyen üslubunuza çok sert tepki verridim de uğraşamam.

ayrıca dediğim gibi evlenirim düşüncesiyle ya ortada kalırsam düşüncesiyle yaşamadım beraber gitmek isteyen giderdi.
sizle aynı değer yargılarında olamaz kimse belki ben dini inancı olmayan biriyim.? belki bana göre bu yaşayış benim hayatımın özgürlüğümün bana verdiği bir hak?

bana göre de her şeyi yapıp yapıp ortada çok edepli adı altında gezenler itici,ya da her haltı yiyip sonra ama beni almadı kandırdı diyen kızlar itici ne yapacağz şimdi? ben kendi sorumluluğumu aldım yaşadım .çokta mutluydum.helal olsunda aileme ki her an yanımdaydılar. şimdide korkum yok sadece nasıl söylesem telaşı var.

siz çocuklarınız bildiğiniz gibi yetiştirin farklı yaşayış isterlerse dövün ya da reddedin.burda yanlış yapmışsın bana göre deseniz amenna ama yargılayıcı sırf kendi gibi düşünmediği için dışlayan insan tiplemesi oluştu gözümde.çokta dikkate almıyorum yorumunu
neden hamıleliğini annene söyleme konusunda tasalanıyorsun ozaman .neyden çekınıyorsun peki .Bence varya içinde bulunduğum durum ; bu hamileliği anneme nasıl söylesem telaşı değil durumun ahlak boyutu.

neden hamıleliğini annene söyleme konusunda tasalanıyorsun ozaman .neyden çekınıyorsun peki .Bence varya içinde bulunduğum durum ; bu hamileliği anneme nasıl söylesem telaşı değil durumun ahlak boyutu.

Niye herkes sizin gibi evlilik öncesi sevdiği insanla yaşamayı ahlaksızlık görmek zorunda mı.?
Kafa yapınızı herkese aşılamak ya da herkesi kendi değer yargılarınızla asıp kesmeyi çok iyi biliyorsunuz.

Okuyun detaylı o halde kız kendini eşini bedenini ve çocuğunu seviyor. Böyle yaşamak istemiş pişman değil.Sadece anneme birden söyleyemedim diyor torun deyince şaşıracak diye. Direkt yok yok öyle değil aslında namussuz olduğunu biliyorsun demişsin resmen,otur çekirdeğini çitleyerek milleti yargılayıp damgalamaya çalış.Zihniyetin aynı bunu gösteriyor.

Saygısızsınız.Herkes istediği gibi yaşar demeyi bir öğrense şu toplum kız da sevdiği mutlu olduğu adamdan çocuğu var diye çekinmez

ahlak boyutu? ne varmış bu işin ahlak boyutunda? ahlak ne ki?

Sevgilinizle ayni evde yasamaniza sesini cikarmayan kadin evlenip bi de cocuk yapmaniza kina yakar heralde. Ne kadar genis hayatlar var ya.

Uygun bir dille müjde olarak verin. Yani onu mutlu edecek şekilde verin bu haberi. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. ne güzel bebeği öğrenir öğrenmez size sahip çıkmış bir erkek var karşınızda, kötüsü de olabilirdi. Neyse ki olmamış..

Şu insanların hayatını kınamayı da bir bırakın artık. Kişi kınadığını yaşamadan ölmez. Bırakın kim ne yaşarsa yaşasın. Onun hayatı bu.

Bu kızı ben tanıyorum.
Dün annesiyle konuştu,hallettiler.
Annesi tabi ki şok olsa da o ne der bu ne der diye düşünme benim sizden başka kimseyle işim yok demiş.Konuşup rahatladı sonunda.

Mune Mune konuyu kapat bence yoksa konu cidden karışacak.Çok sinir bozan zorlayan insanlar var. Kendileri döve döve oturturlar çocuklarını. Mutsuzda olsa boşanıp gelemez.hata yapsa eyvah deyip korkudan sinerler. Devam edin

Bu kızı ben tanıyorum.
Dün annesiyle konuştu,hallettiler.
Annesi tabi ki şok olsa da o ne der bu ne der diye düşünme benim sizden başka kimseyle işim yok demiş.Konuşup rahatladı sonunda.

Mune Mune konuyu kapat bence yoksa konu cidden karışacak.Çok sinir bozan zorlayan insanlar var. Kendileri döve döve oturturlar çocuklarını. Mutsuzda olsa boşanıp gelemez.hata yapsa eyvah deyip korkudan sinerler. Devam edin

amcasının oğluyla evlenmiştir burda gelir ahlak bekçiliği yapar. hayatında 1 kere bile kendi iradesiyle karar verememiştir, burda gelir ahkam keser. neler var neler. bütün hayatları kendileri gibi olmayanları (ki kendileri gibi olmak pek matah birşeymiş gibi!) yargılamakla geçer. o küçücük evlerinin, dörtduvarlarının arkasından hasetle, gıybetle geçirirler hayatlarını. yazık.

Anneniz nikahsiz olarak birlikte yasamaniza müsade etmis.
E haliyle normal goruyor bu durum. Keske nikahi birlikte iken yapalım diye söyleyip hızlıca bir düğün yapsaydiniz. Hala zamaniniz var.

amcasının oğluyla evlenmiştir burda gelir ahlak bekçiliği yapar. hayatında 1 kere bile kendi iradesiyle karar verememiştir, burda gelir ahkam keser. neler var neler. bütün hayatları kendileri gibi olmayanları (ki kendileri gibi olmak pek matah birşeymiş gibi!) yargılamakla geçer. o küçücük evlerinin, dörtduvarlarının arkasından hasetle, gıybetle geçirirler hayatlarını. yazık.

İşte kimsenin başkasının hayatına tahammülü yok resmen.
Bana göre de kuzenle evlenmek saçmalık,birbirini tanımadan gezip dolaşmadan nikaha zorlanmak saçmalık,sevgilisi olana gezenti gözüyle bakılması saçmalık bir sürü saçmalık var ama neyse onun hayatı diyebilirken,yobaz,tutucu,dar kafalı demezken burda yok geniş,rahat ahlaksız denilmesi saygısızlığın önde gideni.Herkes müslüman değil aynı dine mensup değil o eleştiren laf söyleyenlerde değil,kınayabildiklerine göre,ya da herkes aynı yaşam şartlarına sahip değil,çevremiz,giyimimiz,eğitim düzeyimiz,kültür farklılığımız o kadar farklıyken hoşgörü ve saygıyı öğrenemedik bir türlü.

Back
X