Acil! İlk bakıcı.. Endişe... Gizli kamera !!!

botanikci_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
329
133
33
40
Merhabalar arkadaşlar. Zorlu bir düşünme sürecinden sonra çalışmaya karar verdim. bir de kadın bulduk. yarın deneme ve salı iş başı yapacak. Ama korkularımdan bir türlü kurtulamıyorum. Gizli kamera koymak istiyorum. daha önce kullanan var mı ? Hangi marka alayım? Lütfen yardım edin

niye bu kadar paniksiniz güvendiğiniz bir tanıdığınız yok mu çevrenizde bakıcı olabilecek

Bebeğiniz kaç aylık??
Bakıcı referansları var mıydı??
Bakıcının görüntülü konuşma yapılabilen bir telefonu var mı ?

Benm telefonum android değil ama eşimin öyle. tamam araştırıp ona göre bakarım.
gelecek kimsemiz yok malesef.
müdür yardımcımın eski bir öğrencisi bakacaktı. ama 2 dolmuşla gelmeme zor dedi.. ayağında sakatlık var. o da akrabası olan bir kadını önerdi. 44 yaşında . 3 çocuk büyütmüş. 2 de torunu var. neden bu kadar korkuyorum. iyi de birine benziyor ama

geçenlerde buralarda gizli kameralı duvar saatinden bahsetmişlerdi, konu hakkında detaylı bilgim yok, önereyim dedim.

Ben gizli kamerayı etik bulmuyorum. Evet kamera konulmalı ama bu bakıcıya söylenmeli. Karşısınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın.

ya bence de söylenmeli
evde rahat olunca üstünü falan değiştirecek olabilir
kameranın olduğunu bilmesi daha iyi değil mi? ona göre ayağını denk alır o da

Kamera iyi bir fikir en az iki ya da üç tane koyabilirsiniz, bir tanesini de hiç tahmin etmeyeceği bir yere koyabilirsiniz. Kameralar her yeri görmese de az çok anlarsınız zaten davranışlarından hareketlerinden ihmalkar mı değil mi....çocuğum henüz olmadığı halde bakıcı fikri beni de çok rahatsız eder, ben de çok seçici olurum bu konuda. En iyi bakıcı bile akraba kadar iyi bakamaz anneanne babaanne hala teyze vs. gibi seçenekler düşünülmeli önce ama herkesin o imkanı olmuyor...

Ben gizli kamerayı etik bulmuyorum. Evet kamera konulmalı ama bu bakıcıya söylenmeli. Karşısınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın.
Katılıyorum. Kadıncağız soyunabilir, rahat davranabilir. Kameranın varlığı zaten caydırıcı olur. Üstelik ben gizli kamerada çocuğumun dövüldüğünü sonradan görsem ne faydası var? Amaç kötü davranışları engellemek olmalı.

Aynen öyle. Online sistem, ben eve gidene kadar ohoooo.

Kadına söylendiği takdirde o da daha temkinli davranır.

Kamera koyun ama bakıcıya söyleyin.Böylesi daha etik olur.Üstelik gizli kamera çocuğunuz kötü muameleye maruz kaldıktan sonra öğrenmenizi sağlar sadece yani olan olduktan sonra ama haberi olursa böyle birşeye yeltenemez.

Gizli kamera hic etik olmaz. Bakici kamera konuldugunu bilmeli. O da temkinli olur.

Gizli kamera etik olmasını geçtim yasal da olmayabilir, karşınızdaki kişi dişli çıkarsa sizi dava bile edebilir, kişilik haklarımı ihlal ettiler diye. İçiniz rahat etmeyecekse bir iki hafta bebeğe beraber bakın, hem kadının davranışlarını gözlemlemiş olursunuz hem de bebeğiniz daha çabuk alışır siz yanındayken. Eğer kamera koyacaksanız da muhakkak söyleyin, ama bunu bebeğimi özlüyorum, görmek istiyorum ya da önceden güvenlik açısından taktırmıştık falan şeklinde ifade edin, yoksa fena halde incinir karşınızdaki kişi. Umarım bir sorunla karşılaşmazsınız, benim pek çok arkadaşım 15 günlük alışma süresinden sonra emanet etti, çok şükür hiçbirinin bebeğine de bir şey olmadı. İnşallah siz de rahatça emanet edebileceğiniz birini bulmuşsunuzdur :)

bunu yazacaktım gizli kamera etik değildir..evet en doğal hakkınız ama bunu işe alacağınız kişiye söylemelisiniz işler böyle yürür...yasal olarak da "gizli" kameraya hakınız var mı bilmiyorum....kamera olduğunu söylersiniz ama nerede olduğunu söylemeyebilirsiniz...en azından olası kötü şeylerin önüne geçersiniz...gizli kamera ne için olursa olsun mahremiyete tecavüzdür

merhaba,ikizlerimi sırf bu korkulardan dolayı bırakmak istemediğim için 1 yıl ücretsiz izin aldım ama çabucak bitiverdi :) eeee geçen yıl eylül ayında işe başlama zamanım geldi.eşimin yeğeni bakacaktı.vazgeçti kaldık mı ortada.sonra bakıcı aradığımı duyan 40 lı yaşlarda,sempatik,güler yüzlü bir kadın geldi.2 çocuğunu büyütmüş çocuk sorunu da yok. muhtacım eeee bir deneyelim dedik.kadın çok samimi ve rahat davranan şıp dudak biri.ağzı iyi laf yapardı ama bana hep samimiyetsiz geldi.kusuru kendimde aradım.güvenmek istemiyosun kıskanıyosun çocukları dedim.bir süre gözlemledim.dayanamayıp bir ay sonra evin her tarafından sesi kaydedecek şekilde kamera koydum. görüntü yok ama ses var.hislerimde yanılmadığımı ikizler arasında ayrım yaptığını ve çocuğuma ağza alınmayacak şekilde küfür ederek bağırdığını duydum.tabi 3.gün oldu bunlar.ilk 2 gün dinledim ve çıkışlarını fark etmiştim.

çok uzattım konuya gireyim.ertesi gün kadına kendisini dinlediğimi ve ağzıma geleni söyleyerek parasını verdim gönderdim.bu kadın çocuklarının üstüne yemin etti ya.ahlaksız.neyse sonra karar verdim kamerasız kimseyi işe almamaya.eve kamera sistemi döşettik.bakıcı bunu biliyor ve ben işimdem telefonumdan her yerden çocuklarımı istediğim an görebiliyorum.caydırıcı bir yöntem.kesinlikle tavsiye ederim.

ayrıca gizli kamera koymak,kendi evinizde dahi olsa suç.kadın sizi şikayet edebilir farkederse.dikkatli olun

Devamlı kamera gözetiminde çalışmak çok zor olsa gerek. Bir yerin kaşınsa rahat rahat kaşıyamazsın :)

Ben de bakıcı tutsam kamera koyardım ama söylerdim çünkü diğer türlüsü çok ayıp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…