Acil! İlk bakıcı.. Endişe... Gizli kamera !!!

Ne münasabet yaff elalemin evinde ne diye soyunup dökülecemiş ? Bu ne rahatlik öyle oraya rahatlamaya değil alınteriyle çalışmaya gitsin bi zahmet!!

Neden böyle bakıyorsunuz ki olaya?
Düşünün bakıcı tesettürlü bir bayan olabilir mesela.
Tabi ki ev ortamında rahat giyinmek isteyebilir.
Don atlet demiyoruz elbette.
Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Rahat giyim, rahat çalışma demektir aynı zamanda.

Ben şahsen rahat olsun, bebeğimle de daha verimli ilgilenir diye düşünürüm.
Daha enerjik olur.

Ter içinde çalışsın diye bakmam.

Bebek bakımı zaten büyük sorumluluk ve zor bir iş bence..
Emeğe saygı duymak gerektiğini düşünüyorum..
Çalışan olarak çalışanı anlamak zor değil aslında.

Bende aynısını düşünüyorum. Hem kamera olduğundan haberdar olursa daha fazla dikkat eder. İstediğinde arayıp müdahale edebilirsin. Şunu şöyle yapabilirsin gibi.
Ben gizli kamerayı etik bulmuyorum. Evet kamera konulmalı ama bu bakıcıya söylenmeli. Karşısınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın.

Tabiki endişeli olacaksınız. Neler duyuyoruz. Temkinli hareket etmek gerekiyor .
İmkanınız varsa bir kaç yere kamera koymalısınız kendisini uyararak.. Böylece daha dikkatli davranır psikolojik olarak hemde kişisel bir durum karşısında sıkıntıya girmemiş olur.

İstanbuldaysan eminönü tahtakalede var iyiside kötüsüde bulabilirsin ama yinede tanıdık olsa daha iyi evde wc ye kadar kamera yerleştiremezsin

Bazıları üç kuruş para verip canını istiyor insanın.
Çok ayıp valla. Hayat zor, çalışmak zor.
Ve hayatı zorlaştıran insanlar aslında.

Anlayış, hoşgörü sıfır.
Kendilerine yapılmasını istemedikleri ne varsa yapıyorlar, kendilerine yapılsa utanmadan şikayet ederler.

Bir tek onlar haklı, onların istekleri var.

Allah iyilerle karşılaştırsın her yerde. Amin..

Parayı veriyorlar ya karşı taraf köleleri artık,o da insanmış,hakları varmış kimin umrunda.Kendilerine yapılsa ortalığı yıkarlar,soluğu mahkemede alırlar ama iş başkasına gelince özel hayata saygı diye bir şey yok.Benim evimde ki yardımcı kadına daha önce ki çalıştığı yerde ayağını ovdurmuş ya ev sahibi böyle birşey olabilir mi? Masörlüğe mi geliyor bu kadın temizlik yapmaya mı? Anlattığında kanım donmuştu ne insanlar var o geldi şimdi aklıma. ( konu sahibi sözlerim sana değil yanlış anlama sakın genel konuşuyoruz.)

Benim ablam da çocuk bakıcılığı yapıyor, aynı zaman da her gün yemek ve evin tüm işlerini.
Sabah 8 aksam 7..
Aldığı maaş 1000 tl.
Evde kamera var ama başta söylediler.
Ki benim ablam öyle titiz biridir, öyle beceriklidir ki.
Öylesini bulsam 2bin veririm hem aklım çocuğumda kalmaz.
Hem eve gelince bir şeye elimi sürmeme gerek kalmaz o derece.

Adam o kadar takıntılı ki ütüledikten sonra kat izi oluyor ya tişörtlerde.
Yeniden ütülettiriyormuş aynı çamaşırları.

Yani dediğin gibi üç kuruş verip kölelik bekliyorlar ayıp valla ya..
Çok sinirleniyorum.

Benim ablama daha iyi iş teklifleri geldi, çocuğu bırakamam kendi çocuğum gibi oldu diye drama bağlıyor.

Yemin ederim onlar olsa paraya bakar koşa koşa gider..

Duygusallık, iyi niyet kimseye yaramıyor bu zamanda.

Gerçekten ablan gibi birini bulmak zor bu devirde.Dediğin gibi başkası olsa koşa koşa gider paraya elin çocuğunu mu düşünecek..Ama işte böyle insanların kıymetini bilen yok.En sevmediğim şey benimde iş verdikleri insanlara afedersin hayvan gibi davranan insan dışı varlıklar.Zannediyorlar ki parayla satın aldım karşımda ki insanı canını çıkartana kadar çalıştırırım.Allah ıslah etsin böylelerini.

Amin arkadaşım amin..

Valla çocuk bakıcılığı da yapmışlığım var çok zor ve kutsal bir iş bana göre.
Büyük sorumluluk istiyor.

Millet hala soyunmasın bana ne, rahat etmesin gibi hesaplar yapıyor.

Benim canıma, parçama emek veren kadını anne yarısı görürüm ben.

Tabi ki rahat etsin. İşe gelir gibi değil evine gelir gibi koşa koşa gelsin yavruma.

Böyle düşünürüm.

Allah yardım etsin böyle düşünen insanların eline düşürmesin. Amin.

Benim kızda 8 ayın içinde bizrde bakıcı gelecek içim çok sıkılıyor.siz Dr evinizde baktırıcaksınız sanırım.

Ne münasabet yaff elalemin evinde ne diye soyunup dökülecemiş ? Bu ne rahatlik öyle oraya rahatlamaya değil alınteriyle çalışmaya gitsin bi zahmet!!

Algıda mı temizlik anlayışında mı insaniyette mi sıkıntı var anlamadım. Bakıcılar, gündelikçiler sokakta giydiği kıyafetlerin üstüne bebek maması, kusmuğu vs bulaştırmak ya da sokak kıyafetleriyle ev temizlemek mi zorundalar alın teriyle para kazanabiliyor olmak için?
Bir de wcde soyunsunlar demişsiniz gizli kamera fikrini savunmak adına ona çok güldüm. Bakıcılık öyle elalemin evi, elalemin çocuğu diyerek yapılabilecek bir iş değil. Günde 9-10 saatini aynı çocukla aynı evde geçiriyorsun. Îyi bir bakıcı bir süre sonra tıpkı evin ferdi, aile üyesi gibi olur. Sizin hayal ettiğiniz gibi tüm gün birlikte zaman geçirdiği çocuğu iş evi işyeri olarak gören, patronum evin heryerine benden gizli kamera döşemiş olabilir ben eniyisi wcde giyiniyim diyecek paranoyaklıkta birisini alıp iyi bakıcı yapıcaksınız demek size kalsa.

Bir anaokulu öğretmeniyle evdeki bakıcı bir değildir ki.Sizin minikleriniz okulda başına gelenleri anlatabilecek yaşta,konu sahibinin bebeği henüz 13 aylık.Sizin birden çok öğrenciniz var yani olumsuz bir durumda şahitler var ama bu bebek bakıcıyla başbaşa kalacak vs.Dolayısıyla sizin için kamera sistemi bu konu kadar elzem değil.

Asla emeğe saygısızlık anlamında adlandırmayın . Aplanızın işini severek yapmış hatta hakkını bile tam olarak alamamış başka yerden teklif 2 milsli gelmişsede kabul etmemiş .Kendi kararını kendisi vermiş yanı kendine reva görüieni rıza göstermiş olmasını bende anlayamadım demekki işine sadık herneyse konuya dönelim ,herkesin Aplanızı gibi iyi bir bakıcıyı bulma şansı olmayabilir ,onun içindirki konu sahıbıin endişesini çok iyi anlıyorum lütfen konu sahibinin yerine koyalım kendımızı bıf an için hiç tanımadığı bir kadına hem bebeğini hem evini teslim edecek bunun nesi şimdik istismar etmek? Sonuçta kamaralı evde çalışmak istemezsede çalışmaz !

Gizli kamera düşünmek istismar.
Sizin de anlayışsızca ayy ne rahatlaması, rahatlamasın alın teri ile çalışsın bir zahmet gibi
bir tepki ile yaklaşmanız hoş değil.

Tekrar söylüyorum benim ablam bu konuda da sıkıntı yaşıyor mesela tesettürlü ve sabah 8den akşam 7 ye kadar
bu sıcak havalarda başında tülbent üstünde etek çalışıyor.
Bu kıyafetlerle temizlik yapıyor üstüne..

Rahat olmasın bir zahmet bakışı gerçekten çirkin.

Rahat olsun arkadaşım rahat olsun, enerjik olsun, evladıma daha güzel bakar böylece.
Ben böyle düşünürdüm..

Hadi benim ablam kamerayı biliyor giyimine dikkat ediyor.
Gizli kamera ile insan dikkat etmez ev hali der geçer, hakkıdır da.

Arkadaşın ablası konusuna kendisi cevap verir.Ben size şu konuda cevap vereyim; Bizim konu sahibine demek istediğimiz sen bakıcıya gözü kapalı güven,çocuğunu emanet et değil.Diyoruz ki eve kamera takacaksanız eğer çalışacak olan kişiye haber verin,evde kamera olduğunu bilsin.O da ona göre davranışlarına dikkat eder.Giyinip soyunurken en azından gider banyoda işini halleder.Ayrıca gizli kamera takmak yasal suç.Yarın öbür gün kadın konu sahibini mahkemeye verse başı yanar.Bunu anlatmak istiyoruz.

Gizli kamera kisi haklarina suc yalniz kafana gore is yapma basina bela alirsin. Kamera yerlestirmek dogal hakkin, bakiciyi bilgilendir, kadin da mahremini ona gore ayarlasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…