Acil! İlk bakıcı.. Endişe... Gizli kamera !!!

Gizli kamera olmaz canım. Hem yasal değil hem etik değil. Gelen kadın sonuçta nasılsa yalnızım diye rahat hareket edebilir. Giriş çıkış saatlerinde salonda filan soyunabilir.

Düzgün ses alan, görüntü kaydeden bir kamera sistemi kurdurup bakıcıya haber verebilirsiniz ama hem bebişi izlersiniz istediğiniz vakit hem içiniz rahat eder.

Son düzenleme:
mutlaka bu şartlarda çalışmak zordur ama şöyle düşünün artık dolmuşlarda bile olması zorunlu.yurt dışında ve yabancı uyruklu bakıcılar hep bu şartlarda çalışıyor.ayrıca yeni bakıcıma,önceki ile yaşadığımız olumsuz tecrübeyi olduğu gibi anlattım.ayağını denk alsın diye :)canımızı emanet ediyoruz ya.bana verdiği cevap ,işini yapan insan denetimden kaçmaz oldu.ben bir olumsuzluk gördüğümde hiç izledim demedim ama ben şöyle yapıyorum haberiniz olsun diyip bilgilendirir gibi yaptım. çok şükür bu senede yola onunla devam ediyoruz.

Bizim de bakıcımiz ve 3 yıldır kullandığımız kameramiz var evin her odasında.Telefondan anlik, eve geçince pcden geriye dönük sesli izleyebiliyorum. Bakıcım kamera olmasından çok memnun. Kimsenin aklı kimsede kalmıyor. Onun güvenliği açısından da kamera şart. Sonuçta o kadıncağızi haksız yere suclayabilecek anneler de mevcut.

Gizli kamera hem etik değil hem de suç. Kadın soyunup giyinecek, sizin duymak istemediğiniz özel bir görüşme yapacak vs. Ben evde gizli kamera oldugunu ogrensem isi bırakır, mahkemeye kadar kosarim.Mahremiyete biraz saygı...

Çocuğum dovüldükten veya azarlanip hirpalandiktan sonra ne yapayım kamerayi..bence kamera taktirin..hatta kadına kamera var öncede n taktirmistik felan deyin..olmasa bile kamera takana kadar kadin bir şey yapmaz..yapacagindan demiyorum ama önlem olarak var dersin daha iyi..o da ona göre hareket eder..Özel durumu fln olur insan hali.bilmesi de gerek..gör bak çok güzel bakar bebeğe. .kamerayi duyarsa

Söyledikten sonra ne anlamı var kameranın. Hiç taktırmayin o halde.Onun çocuğa kötü davranması suç olmuyor da kamera mı suç oluyor? Geçenlerde bir sitede okudum. Kadın diyor ki iyi ki kamera taktırmısim çocuğumu döverken izledim.Söylediğiniz zaman eğer ki seytanlik varsa içinde iyi davranmaya calisicak rol yapıcak. Böylesi daha mı iyi ? Valla çocuğunuz söz konusu. Yazık bebislere. Lütfen tekrar düşünün.

Kesinlikle önleminizi alın.kuzenim daha kücücük bebeğinin nasıl darp edildiğini saçlarının çekildiğini kamera sayesinde gördü ve bakıcıdan da sikayetci oldu.
Ki bakıcı eğitimli ve referanslıydı..
Canınızı emanet ediceksiniz içiniz cok rahat olmalı

Benim de 8 aylık kizima salı gününden itibaren bakıcı bakacak biz şimdilik kayinvalidemi de çağırdılar alışma sureci size yardımcı olacak dedik. Ama tabi kontrol ve değerlendirme amaçlı o 1 hafta kadar kalacak ama tabi sonrası için nasıl olacak orası soru işareti inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Çok zor yavrularimizi tanımadığımız insanlara emanet etmek.

o insanı evinize kendi rızanızla aldığınız için,o insanın mahremiyet hakkını ihlal ettiğiniz için gizli kamera koymak suç.kamera olduğunu bile bile kimse kötü davranmaz ki.en azından akıl sağlığı yerinde olan biri kötü davranmaz.kamera bakıcı için caydırıcı bir yöntemdir.yaptıktan sonra anlamı yok kötü olaylar olmadan önlem almak için şart.

Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın herkesi

Kesinlikle her odaya hem ses hem görüntü kaydı yapan açık kamera sistemi koydur. Bunu gizli olarak yapma. Uyar ona göre davransın.
Kameranın amacı nerede nasıl olursa olsun caydırıcı olmasıdır. Gizli olan şeye müdahale geç olur.

Ben ve eşim de çalıştığımız şirkette diğer bütün çalışanlar gibi kamerayla izlenebiliyoruz. Bu artık gayet normal bir çok şirkette var. İşveren çalışanı ve çalışmayanı ayırmak istiyor sonuçta.
Bunu canınızı emanet ederken yapmanız kadar normal bir şey yok.

Ama kadın kötü biride olmayabilir bunu da düşünmek lazım.Eğer ki kadın çocuğa gayet düzgün bir şekilde bakıyorsa ve kamerayı farkettiği an konu sahibini mahkemeye verirse o zaman konu sahibi zor duruma girer.Ben olsam şikayetçi olurdum.Sonuçta ben o evde kimse yok diye soyunabilirim,rahat hareket edebilirim.Sonra otursun çocuğun annesi babası tüm günümü,her halimi izlesin kayıtlardan hiç hoş bir durum değil bence.

Canım ne düzgün insanlar var allah korkusu bilen.güvenmediğin birine zaten cocuk bırakma.gizli kamera hiç hoş değil kadına bunu yapmaya hakkın yok, onun mahremi özeli sonucda.kadınında bildiği acık bir kamera koysan onunda söyle etkileri olur.ben anaokulu öğretmeniyim ve sınıfımda kamera vardı izlendiğimi bilmek beni resmen kastı kendim olamıyordum çocukları sarılıp sevmiyordum bile yapmacıklık gibi geliyordu.allahdan yasaklandı kamera özüme döndüm dört dörtlük sevgiyle yaptım mesleğimi.sana önerim iyi birini bul tanı güven.allah korkusu bilen çocugunu seven kişi gözü gibi bakar zaten cocukda bunu belli eder her haliyle.sen ne yaprsan yap onun çocugunu içten sevmesi önemli olan.

Ben gizli kamerayı etik bulmuyorum. Evet kamera konulmalı ama bu bakıcıya söylenmeli. Karşısınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın.
Etik yada değil kendi evi istediğini kurabılır, wc hariç elbette bebeğinini korumak adına böyle önlem alsın Dünyanın binbir türlü hali var neler tv den duyuyor vede ızliyoruz, konu bebek çocuk olunca akar sular durlar bende konu sahibi lütfen kamarayı yerleştirın yarası olan gocunur .....

Ne münasabet yaff elalemin evinde ne diye soyunup dökülecemiş ? Bu ne rahatlik öyle oraya rahatlamaya değil alınteriyle çalışmaya gitsin bi zahmet!!

Kameradan haberdar olmalı, bunun için de noter onaylı bir belgeniz olmalı. Karşılıklı imzalanmalı.
Aksi halde yardımcınız size maddi - manevi tazminat davası açabilir. Kanunlar ondan yana olur. Özel hayatın gizliliği durumu oluyor. Bir avukata danışın gerekeni yapın, sonradan başınız ağırmasın. Benden söylemesi.....

Ne münasabet yaff elalemin evinde ne diye soyunup dökülecemiş ? Bu ne rahatlik öyle oraya rahatlamaya değil alınteriyle çalışmaya gitsin bi zahmet!!
Bu ne şiddet sakin olun..Soyunmak derken söylemek istediğim üzerini değiştirmek anlamındaydı çırılçıplak evin içinde gezmek değil.Sonuçta tüm gün o evde olucak nasılsa evde kimse yok bir bebek var diye salonda soyunup giyinse ne olacak? Bunu yaptı diye alın teriyle çalışmış olmuyor mu bu insan? İnsanların haklarına saygı duymak zorundayız.İşe alıyoruz diye kendilerini satın almıyoruz bu insanların herkesin özeli var.Ev ortamında herşey olabilir kadın belki sütyensiz duracak,ince askılı giyicek hava sıcak diye akşam evin babası annesi otursun izlesin ister mi sizce? Yasalara göre de bu bir suçsa eğer,demek ki doğru birşey değil gizli kamera yerleştirmek.

Belki üzerine bir şey döküldü değiştirecek veya terledi. Her şey olabilir. Neden çocuğun anası babası Görsün bunu. Kadında ona göre bir yerde değiştirir üzerini.

Habersiz kamera röntgencilik gibi bir şey.

Eve gizli kamera koymak ve cekim yapmak yasal olarak suctur, bakiciyi haberdar etmelisiniz hem boylece o da daha temkinli davranir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…