Acil!!!Kabin memurluğu

Hayır çok zor sen bilirsin ama
Amerikalı gibi İngilizcen yoksa almaz
Konuşma çok önemli
Bence diğerine git deneyim kazan sonra THY ye geçersin deneyimli olarak
Peki deneyimsiz direkt bekleyip thy ye basvurmak mi cunku agustos'da ilan acacaklar kabin memurlugu icin diye biliyorum yoksa deneyim kazanip mi basvurmak?

Peki deneyimsiz direkt bekleyip thy ye basvurmak mi cunku agustos'da ilan acacaklar kabin memurlugu icin diye biliyorum yoksa deneyim kazanip mi basvurmak?
Şimdi canım şimdi kabul edilsen zaten 1 ay eğitime giricen.sen Haziran gibi başlarsın uçmaya
Ağustos ta açılacak thy ilanı deneyimsizler için mi?
3 aylık deneyim deneyim sayılmıyor.en az 1 sene uçman laxım deneyimli olmak için

Şimdi canım şimdi kabul edilsen zaten 1 ay eğitime giricen.sen Haziran gibi başlarsın uçmaya
Ağustos ta açılacak thy ilanı deneyimsizler için mi?
3 aylık deneyim deneyim sayılmıyor.en az 1 sene uçman laxım deneyimli olmak için
1 veya 2 sene uçup daha sonra mı başvurayım demek istemiştim çunku her sene thy kabin memuru ilanı açıyor?

Estağfirullah. Insanları bir otele topluyorlar sıradan teker teker görüşme yapıyorlar. Kişiye özel bir saat planlaması yok. 9 da orada olunacak ancak ne zaman iimm biter bilemiyorum.
Şansın bol olsun. Ben olsam küçük şirkette işe başlar tecrübe edinir. İlerleyen zamanda diğer yerlerde şansımı denerim. Hakkında hayırlısı olsun.

Emiratesin mülakatına arkadaşım girmişti senin gibi trdeki daha düşük işe de kabul edilip.Emiratese giremedi hem çok iyi ingilizce istiyorlar ve çok basvuru var.Dolayısıyla oraya kabul edilme şansınız çok az.Hazır olmuş işi tepme derim diğeri kesin değil ki?
Ama thy istiyorsan gireceğin firma ile aralarında centilmenlik anlaşması olup olmadığına bak yoksa alınmazsın.
Eldeki kuş daldaki kuştan iyidir.Hiç tecrüben olmayan bir alanda kabul edilmişsin değerlendir derim.

Emiratesin mülakatına arkadaşım girmişti senin gibi trdeki daha düşük işe de kabul edilip.Emiratese giremedi hem çok iyi ingilizce istiyorlar ve çok basvuru var.Dolayısıyla oraya kabul edilme şansınız çok az.Hazır olmuş işi tepme derim diğeri kesin değil ki?
Ama thy istiyorsan gireceğin firma ile aralarında centilmenlik anlaşması olup olmadığına bak yoksa alınmazsın.
Eldeki kuş daldaki kuştan iyidir.Hiç tecrüben olmayan bir alanda kabul edilmişsin değerlendir derim.
Şimdi o arkadaşınız ne yapıyor. Kabin memuru mu?

Benim mi kafam karıştı

Emirates open Day i Antalya da imiş

Diğer şirkette mi Antalya da görüşecek

Onlar genelde İstanbul da görüşmüyor mu

Mesela Pegasus ilanı var güncel o İstanbul da yaşama şartı getiriyor sanki

Evet kabin memurluğu yaptı diğer firmada (senin gibi aynı güne denk gelmemişti sınav) 3 sene,bu sene bıraktı.
Çok soru sordum ama daha buyuk bir firma icin mi biraktı yoksa meslek degistirmek veya evlilik vs. Ozel sebeplerden dolayi mi birakti? Ya da verilen maasa deger bir meslek olmadigini dusundugu icin mi birakti?

Herkese merhaba,

Bugün düşük maliyetli hava taşımacılığı yapan özel bir havayolu firmasından mülakatımın olumlu geçtiği haberini aldım ve yarın beni bilgilendirme toplantısına çağırıyorlar.

Ancak yarın aynı zamanda Dubai merkezli maaşı dolgun bir havayolu firmasının "open day" kapsamında mülakatına da gitmeyi düşünüyordum. Açıkçası düşük bütçeli havayolunun mülakatından bu kadar hızlı cevap alacağımı bilmiyordum. Şimdi ise kafam karıştı yarın hangisine gideyim. Open day için sabahtan orada olmam gerekiyor ne zaman biter bilemiyorum 15000 tl maaş verecekmiş büyük ihtimalle çok kalabalık olacak.

Daha önce kendi alanımda yaptığım 2 3 uyduruk ve başarısız staj dışında herhangi bir iş deneyimim yok. Kabin memurluğu desen onda hiç tecrübem yok. Üniden mezun olduğum alanda bir daha çalışmak istemiyorum.

Ben bu kadar tecrübesizken yarın o büyük şirketin open day ine tabiki tecrübeli çok dişli rakiplerim gelecek.Onların arasından sıyrılabilme ihtimalim ne kadar olabilir ki?

Ayrıca Ocak 2018 te mezun oldum ve şu ana kadar kayda değer bir iş yapmadım 2 aylık sevmediğim bir staj dışında.

Eğer o büyük fırmaya giremezsem de ortada kalmış gibi olacağım. Ancak küçük firmada ise çok bir maaş da almayacağım burası kesin.

Türkiye'nin işsizlik durumunu zaten biliyoruz.

Ve ben şu an yaşadığım hayattan çok sıkıldım artık hayatımda bir hareket olsun insan içine gireyim istiyorum.

Düşük maliyetli havayolunun toplantısı yarın 12.30 da ve öbür Dubaili şirketin mülakat günü saat 09.00 da başlıyor.

Kafam çok karışık napayım ben şimdi? Bir fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Hayatına renk kat şansını dene open day şans kapını çalsın inşallah en azından pişman olmazsın denedim olmadı dersin

İşe gireceğiniz sektörle ilgili fazla bilgim ve tecrübem yok bununla birlikte yaklaşık 23 yıldır özel sektörde çalışıyorum.
THY'nin farklı birimlerinde çalışan yakınlarım ve onlardan duyduklarımla kendi iş deneyimimi birleştirerek,size mülakata çağrıldığınız havayolunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Önerilen maaş tecrübesiz bir personel için
ülke şartları düşünüldüğünde kötü değil.
Emirates için tecrübesizliğinizin handikap olacağını tahmin ediyorum.
Sizi üzmek istemem ama Emirates şu anda
size bir kaç gömlek büyük gibi görünüyor.
Onun cazibesine kapılıp,
diğer imkanı riske atmayın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Şimdiden başarılar diliyorum.

O iyi sirkete giremezsem resmen evde kalıcam ama bu riski var. Bu tur şirketler her yıl geliyor acaba birkac yil tecrube edinip sonra basvursam olmaz mi?

Ben de tam bunu yazacaktim. 1 yil bu iste direnin, daha sonra elinizde tecrube ile THY olur, Qatar olur, Emirates, Lufthansa vb daha ust sinif havayollarina basvurursunuz. Bu Star Allianz uyesi, iyi havayollarina dimdirekt girmek zor. Bence 1 yil dayanin dedigim gibi ondan sonra istediginiz yere gidersiniz.

15 yıldır ülkemizin en bilinen havayolunda kabin amirliği yapıyorum.O bahsettiğiniz büyük firmayı anladım,işe alınmanız düşük bir ihtimal çünkü çok fazla tecrübeli kabin memuru başvuracağı için.Bence olumlu sonuçlanan firmayı tercih edin bu etapta,bu büyük şirketler zaten sık sık alım yapıyorlar bir dahakine tecrübeli olarak başvurmanız çok daha isabetli olur.

Çok soru sordum ama daha buyuk bir firma icin mi biraktı yoksa meslek degistirmek veya evlilik vs. Ozel sebeplerden dolayi mi birakti? Ya da verilen maasa deger bir meslek olmadigini dusundugu icin mi birakti?
Yok hostesliği bırakmak istedi ,uçuş saatleri belirsizliği ve meslekte çok ilerlemenin söz konusu olmaması sebebiyle sıkılmıştı.Maaşı iyiydi bir de maaş dışı , yani haftalık belli saat ucus hakkı var ama genelde o aşılıyordu ek ücret de oluyordu.kendisine minik bir kafe açtı.

Yanlış anlama beni. Üniden yeni mezun olanların direk maaş odaklı iş seçmesi garip geliyor bana. Mesela ben evliyim. Alanımda bir çok özel yere başvurdum geri dönüş olmadı. Keşke biri dönüş yapsada asgari ücretin altında çalışmaya razıyım. Dönüş alamadıklarım iş tecrübem olmayışındandı. En azından düşük ücretli bi yere girebilsem cv me ekleyebileceğim satırlık bişi olacak.

Staj yaptığım yer teşekkür belgesi vermişti çalışmamı beğendiklerinden cvne eklersin diye. Bir sürü beceri kurslarından sertifikam var. Okulumuda güzel puanla bitirdim. Sırf tecrübem olmadığından işe giremiyorum. Üzülüyorum ya :/

15 yıldır ülkemizin en bilinen havayolunda kabin amirliği yapıyorum.O bahsettiğiniz büyük firmayı anladım,işe alınmanız düşük bir ihtimal çünkü çok fazla tecrübeli kabin memuru başvuracağı için.Bence olumlu sonuçlanan firmayı tercih edin bu etapta,bu büyük şirketler zaten sık sık alım yapıyorlar bir dahakine tecrübeli olarak başvurmanız çok daha isabetli olur.
Kendini geliştirmesi açısından ne tür önerilerde bulunabilirsiniz? Başka bi zamanda tekrar büyük şirketlere başvuru yaptığında rakiplerinden önde olacağı hangi konularda kendini geliştirmesi gerekiyor?

Yanlış anlama beni. Üniden yeni mezun olanların direk maaş odaklı iş seçmesi garip geliyor bana. Mesela ben evliyim. Alanımda bir çok özel yere başvurdum geri dönüş olmadı. Keşke biri dönüş yapsada asgari ücretin altında çalışmaya razıyım. Dönüş alamadıklarım iş tecrübem olmayışındandı. En azından düşük ücretli bi yere girebilsem cv me ekleyebileceğim satırlık bişi olacak.

Staj yaptığım yer teşekkür belgesi vermişti çalışmamı beğendiklerinden cvne eklersin diye. Bir sürü beceri kurslarından sertifikam var. Okulumuda güzel puanla bitirdim. Sırf tecrübem olmadığından işe giremiyorum. Üzülüyorum ya :/

Ablacım iş yok. İstihdam çok çok kötü durumda. O asgari ücret al deneyim kazan şeklinde takılan yerler de az para verip çok çalıştırıyor sadece emek sömürüsü yani rezillik. Üstüne mobbing, cinsel taciz, torpil, leş gibi heriflerin ağız kokusunu çekmevb her türlü rezillik cabası. Asgari ücrete talim edince kuş konmuyor yani. Tecrübe tecrübe diye pazarladıkları nedir yani, sanki NASA için mi eleman yetiştiriyorlar? Altı üstü Powerpoint Excel yapıyorsun.
Üstüne giyinme, yeme içme, barınma, sağlık hizmetleri her şey para.

İki iş de kabin memureliğiyse tabi ki ben olsam ben de parası daha iyi olan için şansımı denerim. Neden olmasın ?

Back
X