Aynen evime gittiğim zaman genelde dışardan yemek söylüyoruz :)) ev islerini eşim yapıyor.çamaşır blaşık temizlik herşey ona ait :) sağolsunlar çok anlayışlılar.bizden daha çok tedirginler emin olun.Bana da dua edin olur mu ? Arada haberleselim, durumlarımızı bildirelim :) Allah sağlık versin hepimize.
Çok sağolun.kusmamak icin zor tutuyorum zaten kendimi.insallah cabuk geçer :)
Amin canım, Allah eşlerimizden de razı olsun, ne fenaları var, okuyoruz buralarda.. Haberleşelim canım. Sağlıkla atlatırız inşallah bugünleri.. Dualar karşılıklı..
gececek dert etmee ilk kipirtilarda unutacaksin her seyi
INSALLAH CANIM sen kendine cok dikkat etAyyy insallah yaa :))) bebeğim saglıklı olsunda ben acı çekmeye razıyım.yeter ki doğsun, ben onun nefesiyle iyi olurum zatenn :))
dün gece ve bu sabah sancım oldu. sabah da aniden bir akıntı oldu idrar kaçırdığımı zannettim ama değilmiş. dr bu gece göreyim dedi.2 günde 2 ultrason zaten huylanıyorum ultrasondan ama kötü bir şey olur mu diye de hayır diyemedim. neler planlamıştım, toplam 5-6 kez ultasona girecektim, 3. aydan sonra yogaya başlayacaktım, sağlıklı beslenecektim, yürüyüş yapacaktım.. oysa 3 ay bitti bulantıdan hala bişey yiyemiyorum sürekli yatıyorum sancı akıntı kanama hep korku endişe içindeyim ..yardım deseniz yaşlı annem dışında kimsem yok çok mecbur olunca bastonuyla o koşuyor ama elindne pek bişey gelmiyor. eşim anca çöpü döküyor 2 günde bir makineyi dolduruyor o kadar. kayınvalidemler haberi alır almaz şehir dışına akraba ziyaretine gittiler uzun süre dönmezler, çağırabileceğim kimse yok ne kardeşim ne akrabam. günde 2 bazen 3 kez dışarıdan yemek istiyoruz zaten iğreniyorum dışarı yemeğinden daha da iğreniyorum açlıktan fena oldum dün gece oturdum ağladım..evim zaten evlikten çıkalı çok oldu...inşallah feraha çıkmayı nasip eder Allah, bebek iyi olsun da tek tesellim o...
Ayy canım sıkma kendini bu kadar, boşver ev ne hal alırsa alsın, benim de aynı durumda. Senin gene eşin 2 günde bir dolduruyormuş makineyi benim ki anca haftada 1 :) ulstrasonu da takma kafaya, ben herhalde 10 kere girmişimdir, napayım mecbursa bakılcaz, yapcak bişi var mı? Geçip gidecek bu günler..
Üzme kendini lütfen, bu haliyle de hamilelik çok güzel, hep güzel, içinde bir mucize var düşünsene.. Lütfen yıpratma kendini, miden neyi kaldırıyorsa onu ye, meyve ye, yoğurt ye, kraker ye.. Canını sıkma tatlımm
teşekkürler. kraker ekmek her şey dokunuyor bana. bazı günler yemek düşüncesi bile, banyoda bile yemek kokusu alıyorum hatta üst komşunun banyoda yemek yaptığını iddia ettim bir dönem :) bir de 2li test( kötü çıktı yaş dolayısıyla) 3 lü test amniyosentez yaptırmazsam ne olur vs vs ve ekstra sorunlar çıkınca endişe yumağı oldum. şu ana dek hiç tadını çıkaramadım inşallah çıkararım yakında. şükür çok kısa baktı dr, 1 dakika bile sürmedi sorun yok tekrarlarsa ara dedi..
dün gece ve bu sabah sancım oldu. sabah da aniden bir akıntı oldu idrar kaçırdığımı zannettim ama değilmiş. dr bu gece göreyim dedi.2 günde 2 ultrason zaten huylanıyorum ultrasondan ama kötü bir şey olur mu diye de hayır diyemedim. neler planlamıştım, toplam 5-6 kez ultasona girecektim, 3. aydan sonra yogaya başlayacaktım, sağlıklı beslenecektim, yürüyüş yapacaktım.. oysa 3 ay bitti bulantıdan hala bişey yiyemiyorum sürekli yatıyorum sancı akıntı kanama hep korku endişe içindeyim ..yardım deseniz yaşlı annem dışında kimsem yok çok mecbur olunca bastonuyla o koşuyor ama elindne pek bişey gelmiyor. eşim anca çöpü döküyor 2 günde bir makineyi dolduruyor o kadar. kayınvalidemler haberi alır almaz şehir dışına akraba ziyaretine gittiler uzun süre dönmezler, çağırabileceğim kimse yok ne kardeşim ne akrabam. günde 2 bazen 3 kez dışarıdan yemek istiyoruz zaten iğreniyorum dışarı yemeğinden daha da iğreniyorum açlıktan fena oldum dün gece oturdum ağladım..evim zaten evlikten çıkalı çok oldu...inşallah feraha çıkmayı nasip eder Allah, bebek iyi olsun da tek tesellim o...
İlla ama senin de rahatsız olmadan yiyebileceğin birşeyler vardır, yeşil elma, yoğurt, peynir? Allah kolaylık versin, bulursun inşallah.
2li test sonucu da çok hassas, ufacık bir değerle sonuç çok farklılaşabiliyormuş, canını sıkma.. Sonuçta endişelenerek yaşayacağımızı değiştiremiyoruz, sadece bize zarar. Allah yardımcın olsun, üzme kendini..
Merhaba, bu arada sen nasılsın? Kanamaların durdu mu? İşe başladın mı?
Merhaba canım, kanamalarım ara ara duruyor, sonra yine başlıyor maalesef, şiddetli olmadığı sürece dert etmemeye başladım, işe henüz başlamadım, kanamam olduğu için doktorum ben söylemeden rapor veriyor sağolsun.
Sen nasılsın?
Ben de iyiyim, kontrollere devam. Evdeyim. Bilgisayar dışında oturmuyorum. Yalnızca yemek yapmak için kalkıyorum. Neyseki sıkıntılı dönemlerde havalar kötü ve evdeydik. Havalar ısınınca inşallah sıkıntılar olmaz ve dışarı rahat rahat çıkarız.
Benim bilgisayar dizüstü, yattığım yerde hep kucağımda, başka nasıl vakit geçerdi bilmem. Ben de bir tuvalete bir mutfağa kalkıyorum, yalnız o kadar sık tuvalete gidiyorum ki yoruldum :)
Evet inşallah havalar güzel olacak, biz de bebişler karnımızda sahil kenarında yürüyüş yapacağız
Görüşürüz canım, kendine de bebeğine de iyi bak
Canım, inşallah çok yakında bu sıkıntılı günler geçecek. Ultrasona sık girmeye ben de çekiniyordum. Ama, bende de kanama oldu, bebeklerimden birinin kalbi durdu vs. derken haftada 2, 3 kez ultrasona girdiğim günler oluyor. Hatta bu hafta bile 2 kere girdim. Bebek sağlıklı olsun, çok daha büyük sıkıntılar olmasında sorun olmayacak inşallah. Çok katlı apartmanlarda oturuyoruz, alt kattaki yandaki sürekli mesaj atıyor, saatlerce telefonda konuşuyor, wireless yani kablosuz internet derken, otobüste dolmuşta herkes cep telefonu kullanıyor. Televizyon, bilgisayar, elektronik eşyalar hepsi zararlı. Baz istasyonları mesela. O nedenle ultrasonu düşünmeye sıra gelmiyor. Benimde kokuya çok aşırı hassasiyetim verdı ama çok şükür şuan çook azaldı. Yalnız olmak ve yardım alamamak zor tabi. Kokudan rahatsız olan birinin yemek yapmasını beklemek de zor. Benim çok şükür annem ve kayın validem vardı bir dönem, onlar yapıp önüme koymasalar ben de yiyemezdim herhalde. Ama onlar olmasaydı, arada yarımgün dışardan kadın tutup, yemek yaptırmayı ve bazende ortalığı toplatmayı düşünüyordum.
Ayrıca, ben ikili, üçlü test yaptırmadım yada amniyosentez yaptırıp %1 bile riske atmak istemedim. Prenatal test yaptırdım. Koldan 2 tüp kan verdim ve 15 günde sonuçlar çıktı. Çok şükür bişey yok ama biraz pahalı. Piyasada 2200-3000 arasında fiyatlar değişiyor.
Allah hepimizin bebeklerini sağlıklı, hayırlı, analı-babalı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
haklısın tabii ama insanın morali bozuluyor yine de. kadın tutamam, annemim elindne gelmiyor kayınvalidem de bu saatten sonra teklif etse bile- ki etmez- istemiyorum sormadı bile bir şey lazım mı diye direkt seyahate çıktı.. Allah kimseye muhtaç etmesin diyorum en zoruma giden o, kendi işini görebilmek ne büyük nimetmiş..
tam da o testi araştırıyorum ben de . hangi haftada yaptırmıştın ve hangi şehirde? doktorun tasvip etti mi? benimki amniyosentez yerini tutmaz diyor niye tutmuyor anlamadım . prena ve harmony diye iki marka varmış. seninki hangisi? amniyosentez daha ucuz değil ki iyi bir perinatologa yaptırayım desen o kadar istiyor zaten...
tam ihtiyacım olan bilgilr çok teşekkürler. özel mesaj atamıyorum hala, buraya yazmak istemezsen bana mesaj atabilir misin nerede yaptırdığını, birkaç farklı merkez var sanıyorum. bu durumda harmony daha mantıklı, zira ücret aşağı yukarı aynı.Sanırım testi yaptığımda 13. haftadaydım. Doktor direk bu testi yaptıracağız dedi. Tüp bebek ve %1 bile riske atamayız dedi. Eskiden merkezimizde günde 2 tane amniyosentez yapılırken şimdi ayda 2 tane yapıyoruz dedi. Harmonye gerek yok dedi. Harmony test için sanırım 14 hastalık daha bakılıyormuş. Ama o hastalıklar olursa zaten 12. haftalara gelmeden düşük oluyormuş. Prenada 13, 18 ve 21 numaralı kromozomlara bakıyorlar. 21 down sendromu zaten. 13 ve 18 de bişey olursa da 20-24. haftalarda düşük yaşanıyormuş. Benim şuan üç doktorum oldu. Tüp bebek doktorum bu yeterli, garantili dedi. Diğer kadındoğumcum tamam dedi ve kabul etti. Başka bir kadın doğumcuda bu test %95 garantili dedi ve sonucu gördü, bişey demedi.
tam ihtiyacım olan bilgilr çok teşekkürler. özel mesaj atamıyorum hala, buraya yazmak istemezsen bana mesaj atabilir misin nerede yaptırdığını, birkaç farklı merkez var sanıyorum. bu durumda harmony daha mantıklı, zira ücret aşağı yukarı aynı.
Harmony değil, prena yaptıracaksın. Harmony pahalı, ayrıca 13. haftadasın, yani harmonyde çıkan hastalıklar olsaydı bebeğin bugüne kadar seninle olmazdı. 13, 18 ve 21 olan prena testi, ben prena yaptırdım.
Hangi ilde yaşıyorsun. Ben İstanbul da yaşıyorum. Burada yaşıyorsan yardımcı olayım ama başka ildeysen internetten genetik merkezlerin telefonlarını bul. Ve hepsinden fiyat al. Uygun olanına yaptır. Hepsi Almanya ya gönderiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?