- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
sakın yapmaktan vaz geçme
bir daha sefere kalıpta yaparsan 150 derecede, tepside yaparsan en fazla 175 derecede pişir
ilk seferde kim neyi, tam kıvamında yapabilmiş ki?
Kıyamam... Sana tarifi kim verdiyse veya nereden aldıysan yanlış tarif vermişler canım. Un miktarı fazla olunca içi böyle çiğ kalıyor. Hiç ümidin kırılmasın tekrar tekrar dene.ilk kez yapıyorumtek başınayım annem fln da yok bir heves denedim bir daha da yapmam zaten
adencim iltifatina tesekkurler ama oyle bilgili degilimdir bu konulardaKardes sen bilgili birine benziyosun :)
Benim keklerimin niye ici pismiyo?
Firinimin termostat ayari bozuk. Bir defa tamir ettirdik yine bozuldu. Firin posetinde tavuk yaptigim zaman poset eriyip tavuklara yapisiyo. Zift gibi yaw..
100 derecede yavas yavas pişirsem keklerim olur mu acep?
Yalniz düşük isida tavuk yaptigimda firin poseti erimedi ama, bu defa da tavugun ici pismemisti.
Eger ici hala hamur gibiyse, kek soguduktan sonra ellerinle keki yogur. Sonra biraz süt koy icine biraz daha yogur. Varsa evde dövülmüs ceviz, findik vs ondanda koy. Yuvarlak top top seklinde yuvarla, süte batir daha sonra hindistan cevizine.
Buzdolabinda beklet yarim saat, sonra afiyetle yiyebilirsin:)
Kiz küçükken babama anlamadigimiz dersi/konuyu sordugumuzda "niye ogretmenini dinlemiyosun, niye bilmiyosun bemrad" der yapistirirdi :)adencim iltifatina tesekkurler ama oyle bilgili degilimdir bu konularda
ama sorun firinda demissin zati, tamir ise yaramadi demek :s
Kiz küçükken babama anlamadigimiz dersi/konuyu sordugumuzda "niye ogretmenini dinlemiyosun, niye bilmiyosun bemrad" der yapistirirdi :)
Yaklas bakayim
yemek tarifi verenler hep fırının önceden ısıtılması gerektiğini söylüyo, kek öyle daha güzel kabarırmış. bende artık önceden ısıtılmış olmasına dikkat ediyorumArkadaşlar söylemiş, keki bi daha 180 derecede pişir yarım saat civarı. Sonra o kendini çeker zaten soğudukça. Bi de sakın önceden ısıtılmış fırına koyma keki.
Unu da 2 ila 2 buçuk su bardağı koy
Ben kalıpta bile yapabiliyorum artık keki, pıt diye çıkıyor hemen
Onceden isitilmis firin kek icin dezavantajdir cunku. Kekin agir agir ve dusuk isida pismesi gerek. Yani benim yontemim bu.yemek tarifi verenler hep fırının önceden ısıtılması gerektiğini söylüyo, kek öyle daha güzel kabarırmış. bende artık önceden ısıtılmış olmasına dikkat ediyorum
sen niye önceden ısıtılmış fırına koyma dedin
Bende hep önceden ısıtılmış fırına koyarım, hiç sorun yaşamadım, ne zaman yapsam kekim hem kabarır hem heryeri eşit pişer, bunu ilk defa duydum, fırından fırına değişiyor olabilir.Onceden isitilmis firin kek icin dezavantajdir cunku. Kekin agir agir ve dusuk isida pismesi gerek. Yani benim yontemim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?