acil kekin dışı olmuş içi olmamış ziyan olmasın napmalıyım

sakın yapmaktan vaz geçme
bir daha sefere kalıpta yaparsan 150 derecede, tepside yaparsan en fazla 175 derecede pişir
ilk seferde kim neyi, tam kıvamında yapabilmiş ki?:KK19:

ay saol bende öğrenmiş oldum benimde kalıpta içi pişmiyor başka önerilerin varmı kekim güzel olmuyor benimde:(

ilk kez yapıyorum :KK43: tek başınayım annem fln da yok bir heves denedim bir daha da yapmam zaten
Kıyamam... Sana tarifi kim verdiyse veya nereden aldıysan yanlış tarif vermişler canım. Un miktarı fazla olunca içi böyle çiğ kalıyor. Hiç ümidin kırılmasın tekrar tekrar dene.

Kardes sen bilgili birine benziyosun :)
Benim keklerimin niye ici pismiyo?
Firinimin termostat ayari bozuk. Bir defa tamir ettirdik yine bozuldu. Firin posetinde tavuk yaptigim zaman poset eriyip tavuklara yapisiyo. Zift gibi yaw..
100 derecede yavas yavas pişirsem keklerim olur mu acep?
Yalniz düşük isida tavuk yaptigimda firin poseti erimedi ama, bu defa da tavugun ici pismemisti.
adencim iltifatina tesekkurler ama oyle bilgili degilimdir bu konularda :KK19:
ama sorun firinda demissin zati, tamir ise yaramadi demek :s

Eger ici hala hamur gibiyse, kek soguduktan sonra ellerinle keki yogur. Sonra biraz süt koy icine biraz daha yogur. Varsa evde dövülmüs ceviz, findik vs ondanda koy. Yuvarlak top top seklinde yuvarla, süte batir daha sonra hindistan cevizine.
Buzdolabinda beklet yarim saat, sonra afiyetle yiyebilirsin:)

Ben kek pisirirken önce 200 dereceye aliyorum, kabarip üstü kizarinca altini 160 yapiyorum ici pisiyor.
Öyle yapmayi deneyin bir dahaki sefere. Ama firindan firinada degisir tabi bu durum.

Arkadaşlar söylemiş, keki bi daha 180 derecede pişir yarım saat civarı. Sonra o kendini çeker zaten soğudukça. Bi de sakın önceden ısıtılmış fırına koyma keki.
Unu da 2 ila 2 buçuk su bardağı koy :KK54:
Ben kalıpta bile yapabiliyorum artık keki, pıt diye çıkıyor hemen :KK53:

Bence en garanti yavaş ısıda daha uzun süre pişmesi. Ben de 150-170 arasında yavaş yavaş pişiriyorum.

bence de arkadaslarin yazdiklarini yap yani pop cake gibi yuvarla.
internetten bakabilirsin aslinda.
keske önceden baksaydin sen suan en az 250 dereceden bahsediyorsun max. dedigine göre.

Eger ici hala hamur gibiyse, kek soguduktan sonra ellerinle keki yogur. Sonra biraz süt koy icine biraz daha yogur. Varsa evde dövülmüs ceviz, findik vs ondanda koy. Yuvarlak top top seklinde yuvarla, süte batir daha sonra hindistan cevizine.
Buzdolabinda beklet yarim saat, sonra afiyetle yiyebilirsin:)

Bende bikeresinde keki oyle yapmistim ama pisirmistim ben ,oda kaskati oldu yine cope gitmisti.pisirmedende oluyorsa iyi oluyormus bizde ogrenmis olduk tesekkurler :-)

Üstüne folyo sarip 180 derecede pişir diyeceğim ama zaman geçmiş muhtemelen denemissindir. Eger hala olmadıysa ufalayıp, bisküvi findik fistık ne varsa onlardan ekleyip,2-3 kaşık nutella, sarelle vb hangisi var ise ondan ekleyip yoğurup minik toplar yapabilirsin. İstersen dışını hindistan cevizine bulayabilirsin. Ben bayatlamaya yüz tutmuş keklerimi hep böyle değerlendiririm.

adencim iltifatina tesekkurler ama oyle bilgili degilimdir bu konularda :KK19:
ama sorun firinda demissin zati, tamir ise yaramadi demek :s
Kiz küçükken babama anlamadigimiz dersi/konuyu sordugumuzda "niye ogretmenini dinlemiyosun, niye bilmiyosun bemrad" der yapistirirdi :)
Yaklas bakayim :KK67:

kek kalıbı derinse en az 45 dk. 180 derece. kupkek kalıplarıysa en fazla 30 dk.
mutlaka biliyorsundur, herşey aynı ısıda olsun, un mutlaka kabartma tozuyla elensin. ben uzun süredir yağ koymayı bıraktım bir küçük kutu krema çırpıp koyuyorum güzel oluyor.
kekin için vıcık hamur kalmadıysa, yani çöktü diye tabir ettiğimiz gibi olursa, soğuyunca ince dilimliyorum, tepsiye dizip düşük ısıda kurutuyorum.

benimde gıcık bir fırınım var eğer pişirmeye 150 de başlamazsam sonu sizinki gibi oluyor

Arkadaşlar söylemiş, keki bi daha 180 derecede pişir yarım saat civarı. Sonra o kendini çeker zaten soğudukça. Bi de sakın önceden ısıtılmış fırına koyma keki.
Unu da 2 ila 2 buçuk su bardağı koy :KK54:
Ben kalıpta bile yapabiliyorum artık keki, pıt diye çıkıyor hemen :KK53:
yemek tarifi verenler hep fırının önceden ısıtılması gerektiğini söylüyo, kek öyle daha güzel kabarırmış. bende artık önceden ısıtılmış olmasına dikkat ediyorum
sen niye önceden ısıtılmış fırına koyma dedin

yemek tarifi verenler hep fırının önceden ısıtılması gerektiğini söylüyo, kek öyle daha güzel kabarırmış. bende artık önceden ısıtılmış olmasına dikkat ediyorum
sen niye önceden ısıtılmış fırına koyma dedin
Onceden isitilmis firin kek icin dezavantajdir cunku. Kekin agir agir ve dusuk isida pismesi gerek. Yani benim yontemim bu.

Onceden isitilmis firin kek icin dezavantajdir cunku. Kekin agir agir ve dusuk isida pismesi gerek. Yani benim yontemim bu.
Bende hep önceden ısıtılmış fırına koyarım, hiç sorun yaşamadım, ne zaman yapsam kekim hem kabarır hem heryeri eşit pişer, bunu ilk defa duydum, fırından fırına değişiyor olabilir.

Back
X