acil kekin dışı olmuş içi olmamış ziyan olmasın napmalıyım

Ben olsam üzerini folya ile kapatır, keki en alt bölmeye alır, sonra da sadece alttan ısıtarak pişiridim.

bu benim ilk becerisizliğim değil bir kere de un helvası çekti canım yapayım dedim 15 yaşın da filandımo zamanlar galiba o çöpe gitti direk :KK43:
olsun canım daha önce helva yapmış mıydın sanıyorum hayır.
En basiti yumurta kırmaktır mesela bazen insan onu bile tutturamıyor.
Hem 40 keki tuttursan 41. başarısız olabiliyor. sıkma canını sen;)

herkese çok teşekkürler yapamadım kök daha da ısıtmakla uğrşmıyorum ne yaparsam yapıyım olmadı beceremedim üzüldüğüm o kadar şey ziyan oldu . :(

ben neleri çöpe atmak zorunda kaldım bi bilsen :) yapa yapa alışıo insan. öyle hemen pes etme :)

Kek ben luxcell börekçi fırın var onda 150 derece yaklasık 25 30 dk pişiriyorum fakat en altın bi üst kısmında ilk önce altı pişsin diye. Turbo kısmını son 10 15 da derecesini de 180 derece açıyorum hemen kabarıyor. Alt pişiyor üst kısımda turbo olunca pişiriyor kızarıyor yanma ihtimali olmuyor. Tabi pek çok kez pişire pişire böyle teknik geliştirdim :D

yuksek isida attiysan birden pismistir disi.. folyoyla kapatip pisirmeye devam etme fikri mantikli..

herkese çok teşekkürler yapamadım kök daha da ısıtmakla uğrşmıyorum ne yaparsam yapıyım olmadı beceremedim üzüldüğüm o kadar şey ziyan oldu . :KK43:
Üzülme yaa, bak bir dahaki sefere derin bir kalıp kullanma, yayvan olsun kalıbın, bir de fırın turbo ya da çok çabuk ısınan başka bir fırınsa ön ısıtma yapma.
Max 20 dakikaya kekin alasını bişirirsin 175 derecede.

kestim bir dilim içi olmamış ben en yüksekte pişirdim bilmediğim için çöpe atmak istemiyorum folyoyla kaplasam da tekrar atsam fırına kaç derece de olsun ve kaç dakika kalsın ? kalıpla yaptım birde

ilk kez yapıyorum :KK43: tek başınayım annem fln da yok bir heves denedim bir daha da yapmam zaten
İlk yaptığım kurabiye Kalemity Jane kurabiyesiydi. Atsan kafa yarar, yağ koymayı unutmuşum.:KK70:
Yaparsın tekrar ama videoları izle yapmadan önce, kaç derecede piştiğine mutlaka bak. Pes etme:KK19:

Yaptığın herşey bi deneyim olmaz olmaz oluverir sonra kim neyi ilk seferde başarmış ki sakın üzülme. Ben fırını 150 derecede ısıtıyorum keki fırına veriyorum yarım saat öyle pişiyo sonra ısıyı düşürüyorum ağır ağır pişiriyorum o zaman güzel oluyo

yuksek isida attiysan birden pismistir disi.. folyoyla kapatip pisirmeye devam etme fikri mantikli..
Kardes sen bilgili birine benziyosun :)
Benim keklerimin niye ici pismiyo?
Firinimin termostat ayari bozuk. Bir defa tamir ettirdik yine bozuldu. Firin posetinde tavuk yaptigim zaman poset eriyip tavuklara yapisiyo. Zift gibi yaw..
100 derecede yavas yavas pişirsem keklerim olur mu acep?
Yalniz düşük isida tavuk yaptigimda firin poseti erimedi ama, bu defa da tavugun ici pismemisti.

iç kısmı hamur şeklinde böyke cıvık cıvık kalmadıysa ve ne yaptınsa da pilmedşyse keki çıkar kalıbından bikaç gün dışarıda beklet bayatlasın ... sonra rondodan geçir un gibi olsun canım ... hazır çikolata sosu satılıyor ya hani sütle pişen onlatdan al pişir hafif ılıdığında rondodan geçirdiğin keki içine koy fındık ve badem hangisi varsa onuda içine koy :) elde ettiğin karışımı top yap ister öyle sade ister hindistan cevizine bula mis gibi oluyor ... bayatlayan yada yenmeyeceğini düşündüğüm kek, bisküvi ne bulursam yaptığım kurtarıcı tarifim ve birçok insan beğenerek yer hatta tarif ister :) bu tarifi markette satılan keklerlede yapabilirsiniz dene canım pişman olmazsın :) hem malzeme ziyan olmaz :) ( eğer karışımında sos az gelir kek çok gelirse süt ekleyerek kıvamı yakalayabilirsin )

kestim bir dilim içi olmamış ben en yüksekte pişirdim bilmediğim için çöpe atmak istemiyorum folyoyla kaplasam da tekrar atsam fırına kaç derece de olsun ve kaç dakika kalsın ? kalıpla yaptım birde
Evet, üzerine iyice folya ile kapla, sonra kek fırının en alt gözüne koy, sonra da sadece alttan ısıtmayı yak. 5 dakikaya olur bence.

Canın vşdeo tarif fln hiç bakmadın mı ama baksanda fırınını öğrennen lazom bir kaç denemede oturtursun olayı. Yukardaki tarifi çok beğenfim onu da deneyenilirsin. Kekten daha çekici geldi şu an bana.

Kuzum tek derdin kek olsun be canin sagolsun neleri attik yaktik kedicikleri doyurduk ;) bosveeeeer

Back
X