Merhaba 6 ay önce kızımın başına gelen kazayı ve endişelerimi sizinle paylaşmıştım.
özellikle bana yardımcı olan dttubakoc a bir kez daha teşekkür ediyorum.
Bu 6 aylık süre içinde dişler eski gücüne kavuşmuş ve kızım artık çoğu şeyi ısırarak yemeye başlamıştı.taki bir hafta öncesine kadar... 1 aydır devam eden grip ve boğaz ağrısı sebebiyle yemeden içmeden kesilen kızım iyice kötüleşti ve tesadüfen yerine takılan dişinin abse yaptığını gördüm ve diş sallanıyor(((((
Doktoru antibiyotik verdi ve diş düşecek dedi çok üzgünüm herşey yolunda giderken neden böyle oldu((( 14:
Haklısınız 4saat sonra takıldığı için dişlerin kendini tutacağına inanmamıştık ama doktorumuz "insan vücudu süprizlerle dolu deneyip beklemekte fayda var "demişti.bukadar zaman sıkıntı yaratmadan yerlerinde durdukları için dişlerin kurtulduğunu sanmıştık.hatta takılı dişleri kullanıyordu herşeyi ısırabiliyordu.dediğim gibi geçirdiği grip sonucunda yemeden içmeden kesildi zayıf düştü ve olan dişlere oldu((( şu an sallandığı için ön dişlerini kullanmıyor.
ama ben hala dişler yerinde kalacak diye umutluyum. Abse iyileştikten sonra sallanmaz diye umuyorum yoksa kendimi mi kandırıyorum??
Peki bu durumda siz kanal tedavisini önerir misiniz?
Kızım şuan 4 yaşında ve açıkçası ben kanal tedavisinden korkuyorum daha fazla acı çekmesini yıpranmasını istemiyorum.benim fikrim madem diş apse yapmaya devam edecek o zaman çekilsin çünkü her apsede antibiyotik kullanacak oda çocuğa zarar...
Yada apse geçtikten sonra biraz daha beklesem ve ikinci bir apse oluştuktan sonramı çektirsem belki 1-2 ay daha sorun yaşamaz ne dersiniz?
Merhaba benim de bugün oğlum okulda düştü ve ön iki dişi malesef çıktı çocuk diş hastanesine götürdük ve yapılacak bir şey dendi çok kötü durumdaydı öektiler daha 4 yaşında oğlum çok üzgünümm sizin kızınızın kalıcı dişleri çuktığında bir sorun oldu mu lütfen bana cevap yazarmısnız çokkk üzgünüm3,5 yaşıdaki kızım dün parkta oynarken düştü ve ön üst 2 süt dişi yerinden çıktı.
dişlerin tekrar yerine konduğunu bilmemekle beraber dişleri bulduk ve peçeteye koyduk 4 saat sonra da bir diş doktoru bulduk tekrar yerine yerleştirdi.ancak hatamız dişleri süte veya tükürüğe koymamak olmuş yani diş kuruduğu için kendini tutmayabilirmiş.yani geç kalmısız.
aranızda bu durumu yaşayan var mı??bu saatten sonra nasıl bir tedavi uyguladınız?
dişlerin yeri boş kalırsa çene ve diş yapısında ne gibi sorunlara yol açar?
allah rızası için yardım edin(((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?