Ben biraz tenha bir şehirde yaşıyorum, tıp okumak için başka şehre gitmek gerekiyor ve maddi durumu annemin kısıtlı. Tek maaşa düştü.Anlamadım annen baban neden vefat etsin ki?
Ailen ölmeden,tıp kazanmadan neden tıp okursan yetim aylığının yetmeyeceğini düşünüyorsun?
Doktor olursan koca bulamayacagini , kocanın sadece okulda bulunacağı inancın nereden geliyor?
Vallahi hiç normal değilsin konu sahibi. Böyle gelecek planı olabilir mi??
Ben biraz tenha bir şehirde yaşıyorum, tıp okumak için başka şehre gitmek gerekiyor ve maddi durumu annemin kısıtlı. Tek maaşa düştü.
Sağlığı çok iyi değil, vefat ederse yetim aylığı onunkinin yarısı olacak.
Normalde evimiz var iyi kötü idare ediyoruz ancak onlar vefat edince yalnız kalacağım.
Aile kurmayacaksam masraf edecek de cesaretim yok, bu yüzden böyle yazdım.
Maddi imkan kısıtlı olduğundan elim kolum bağlandı, doğru ve kritik tercih yapmam gerekiyor artık. Ben de hayatı yaşayarak öğrenmek isterdim ama zaman kalmadı.Daha ortada olmayan tıp fakültesini, okunmamış 6 seneyi, hayatta olan anne babadan kalacak yetim maaşını düşünerek plan mı yapılır?
Oldu olacak hayattan emekliliğinizi isteyin bari. Her şeyi yaşayıp bitirmişsiniz nasılsa.
Yani bu şehirde devam etmem gerekecek iş ya da başka bir şey için. Burada da imkanlar kısıtlı.Bunların türkçe meali nedir?
"Tıp okumayacaksam okumamin anlamı yok. Yetim aylıkları beni hayatımın sonuna kadar götürür mü? Cevap evetse hayatımın sonuna kadar evde oturacağım" mı diyorsunuz, ne diyorsunuz?
Maddi imkan kısıtlı olduğundan elim kolum bağlandı, doğru ve kritik tercih yapmam gerekiyor artık. Ben de hayatı yaşayarak öğrenmek isterdim ama zaman kalmadı.
Tek başıma, akrabanın kimsenin olmadığı büyük şehirde tek kalacağım ve yaşım çok ilerlemiş olacak.Yani kocasız kalma ihtimalin var diye tıp okumanın anlamı yok mu diyorsun?
ne vizyon ama
Biraz daha iyiyiz, bazı borçlar bitti.7 yılda ne değişti ki şimdi okumak istiyorsun?yine maddi durum yok.sehrinizde univ yok mu?
Yani bu şehirde devam etmem gerekecek iş ya da başka bir şey için. Burada da imkanlar kısıtlı.
Tıp okumayan insanlar çadırda mı yaşıyor? Anlayamadım sizi. Asgari ücretle de ödeniyor kira. Evet herkes para içinde yüzmüyor, lakin yaşanıyor yaniBaşka bir meslek seçsem maaşlar düşük olduğundan kirayı tek başıma ödeyemeyebilirim.
Bence ciddi bir tedaviye ihtiyacın var . Doğmamış çocuğa don biçmek seninki . Hayali dünyanda yaşıyorsun . Işığı takip etTek başıma, akrabanın kimsenin olmadığı büyük şehirde tek kalacağım ve yaşım çok ilerlemiş olacak.
Anladığım kadarıyla, konu sahibi ailesinden ev kalacağını ve yetim maaşı kalacağını, bu şehirde kalırsa bunlarla zaten geçinebileceğini söylüyor. Ama diyor ki, ilerde yetim maaşı yetmeyebilir. Bir şey okuyup meslek sahibi olsam, örneğin doktor olsam, e 8 sene oku görev yap, o sırada evlenemem, sonra da zaten biriyle tanışamam(!), e aile sahibi olmadıktan sonra okumamın ne anlamı var, boşuna kendimi yormuş olmayayım çünkü koca için okuyacağım, evlenmezsem yetim maaşı ve kalan evle takılırım. Bir de ben kapalıyım, benim görüşümde bi insanla tanışırsam, onun ailesi de bu görüşte olacak, ama benim ailem çok farklı, ailemi görünce beni istemezler, haliyle zaten evlenemem gibi. Ne yapsam?İmkanlar kısıtlı diye kimse çalışmıyor mu o şehirde? Ya da başka şehire neden gidilemiyor, şehir çıkışlarını mı kapattılar?
Derdinizi doğru düzgün anlatsanız keşke.
Yaşadığınız şehirde üniversite yok mu mesela?
Şehrin bir ilçesi olarak düşünün. Şehre mesafe uzak. En az 1-2 saat.İmkanlar kısıtlı diye kimse çalışmıyor mu o şehirde? Ya da başka şehire neden gidilemiyor, şehir çıkışlarını mı kapattılar?
Derdinizi doğru düzgün anlatsanız keşke.
Yaşadığınız şehirde üniversite yok mu mesela?
Insanlar istanbulda 3 saat yol gidiyor.1 saat nedir kiŞehrin bir ilçesi olarak düşünün. Şehre mesafe uzak. En az 1-2 saat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?