acil yardım 1 gün sürem var=(

canım valldüşünsunler dıe beklersen cok beklersın...kendılerıyleılgılı seylerı düşünürler ama senleolanı asla...coknadırdır senın düşüncelerini düşünebılecek tarzda ınsanla karsılaşman..eğer bır ısteğin vrsa sımdı soyleyada omrun boyunca susmak zorundasın. kıbr bır dılını bulacaksınız artık..yoksa evlenınce ıcabına bakarız tarzında olmuyor bu işler..allah yardımcın olsun..

Ben anlamadım şimdi senin yatak odan üst katta olacak sanırım.
Sen alt kattaki odayımı salon yapmak istiyorsun?
Eger buysa en dogal hakkın tabiki...
Eve yeni gelin geliyor bir salon takımı almaları gerekir. Kaldıki sadece ailen gelmeyecek o eve arkadaşlarınız akrabalarınız falanda sizi ziyarete geleceklerdir.
Bence acık acık konusmalısın karsı tarafında maddi durumunu gözönünde bulundurarak nasıl bilmiyorum ama makul bişeylerle istediğiniz gibi dekore edebilirsin

salon diye yapılmış bir oda ama yatak odası yapıyoruz mecburen=(
diğer küçük odaya hiç abartmıyorum sadece bi koltuk bide tv sığıyor...başkada oda yok mutfak teras banyo var
benim birde ailem kalabalık...
nişanlımın ailesi herseyi yokuşa sürüyor,neden böyleler anlamıyorum...=(
çok korkuyorum ben bu insanların karsna geçp ne dicem...
nişanlım defalarca konuşmuş red cevabı almış,zor durumda kalmışkı birde sen konus bakalım işe yarayacakmı diyor yaa((offf offf=(

Ev kayınvalıdenlerın oldugu ıcın ve sen o evde sadece bır sure kalıcagın ıcın anlayışla karsılamayabılrler cnm buna hazırlıklı ol cokta sorun yapma naslsa bır kac yıl kalıcakmssnz catı katında emnm cok sıırn bı yatak odanız vardr aman önemlı olan bu kendı evıne gectgndede kendı zevkne göre heryeri şıkır şıkır düzersin
sıkıntı yapma kendine.

Son düzenleme:
arkadaşım kayınvalideninde kendine göre bi düzeni var sonuçta ..
yai olmaz demesi gayet normal..
çatı katlarından hariç evleri olsa onu verirlerdi mutlaka..
ellerinden gelen bu kadar ve bunu dahi koklatmayan o kadar çok ki
ama siz bu kadar kafaya takıyosanız başka bi ev tutun en baştan
gönlüne göre döşeyin..
yok kiraya çıkmam diyosanız yapacak bişey yok..
ailenizde sonuçta bilecek nası bi evde oturduğunuzu
ona göre çok sık gelmezler kiraya çıkana kadra yada idare eder gidersiniz bi şekilde

Anladım şimdi bana kalırsa sen tek basına konusma ailenle bir arada ol ve onlarla beraber bir aile yemeği içinde konus çünkü nişanlın defalarca konusmasına ragmen hala red cevabı aldıysa bence senin konusman konusmanda cok etkili olmayabilir ama senin ailende bu konu hakkında diretirse olumlu sonuc alabilirsin
unutma ne yaptırabilirsen evlenmeden önce yaptırabilirsin evlendikten sonra çöp bile zor alırsın evine ben 13 yıllık evliyim ne yapıldıysa o zaman yapıldı tamam sonra esya falan değiştirisein belki ama sonuz olarak bu devre cok önemli ve sen dediğim gibi o eve gelin gideceksin bi tek yatak odasııyla evlenilmiyor onu da zaten kız tarafı getiriyor
onlarda ellerini tasın altına koymalı
bir tek gelin beraber oturalım demekle olmuyor o eve gelin gelicek bazı eşyalar tabiki atılacak yada tadilat falan neyse yapılacak dost var düşman var yani bir salon takımı almak onlara neden bukadar zor geliyorki
DEdiğim gibi ama tek basına konusma onlarla senin aielenden büyüklerinden kim varsa annen baban onlarında seni destekleyip konuyu onlarla beraber konusurken senin ailenden birininde yanında olması hatta diretmesi gerekir bana kalırsa anladıgım kadarıyla oglullarının fikirlerini pek önemsemiyorlar tek bekar çocukları diyorsun diğerlerinede aynı seyimi yapmıslar yani hiç bişey yapmamıslarmı?

orda kaç yıl oturacağım belli değil ama=(
5 yıl bile olablır,az bi zaman değil..
neden anlayşszlar bu kadar offf çok köyum çokkkk

Canım...aşağıdaki odayı sana salon diye teklif bile etseler..kabul etmemelisin...olmaz öyle şey...alttaki oda saray bile olsa olmaaazz...
misafirin geldiğinde kayınvaliden mi ağırlıyacak...eğer beraber oturma amaçlıysa başka tabi..ama mademki eve gelin alıyorlar...salonun döşenmesi gerekir...
En iyisi o evde hiç oturmamak...3-4 yılda canından bezersin...küçük ama kendinize ait mütevazi bir ev tutmak en mantıklısı.
.

.

Son düzenleme:

ailemle konusamam çünkü babam annem çok guruludur,asla bişey isteme onlardan tenezzr etme dersler hep=(=(
öyleki bazen kızıyorum onlara sizde şartlar koyun böyle olmuyor herseyı oldu bttye getrmeye çalşıyolar diye o yuzden tek gitmek zorundayım=(
şimdiden çok gerildim,yarınki akşam yemeği çok gergin olcak çokkk=(
2 ablası yıllar önce evlenmiş baskada kardeş yok,aslında konu maddyat değil bi önceki arkadaşında söyledği gibi annesi düzenini bozmak istemıyor ve nişanlmda bunun etksi altında kalıp gönlm razı gelmıyor eşyaların atılmasına diyor

Son düzenleme:

her kelimesine katılıyorum arkadaşın...

kiraya çıkma imkanımız yok bazı arkadaşlar çatı katını vermeyen aileler var deimiş,çatı katını sonradan nişanlım eklemiş oraya=(kendi kazancıyla...
annesnın babasının 3 dairesi var ayrıca=(

Her Zaman KArtların Açık Oynayacaksın..
Böyle Kendi Kendine Konuşarak Bir Yere Varamazsın..
Ancak KK'dan Biz Duyarız Sesini..

Yarın Akşam Yemeğinde de Gayet Kibarca İsteklerini İleteceksin..
Mümkün İse; Yaparlar Zaten..

Hadi Şimdiden Başarılar

alt katı sana versinler onlar üst kata taşınsınlar öle olabilirmi??

ne yalan sölyım ailesi bu teklfi yapmş daha önce ama sonra nedense rafa kaldrldı hoş ben nasıl derim siz üste çıkın diye..yarın çok duygusal bir konuşma yapmam lazım bi o kadarda mantıklı...siz olsanız neler söylerdnz ben bu cevabı almak istyorum aslında?

Ben herzaman aynı şeyi savundum ... Ailelerden uzak olmak lazım bence .yani siz üst katta tartışsanız alt kattan duayacaklar ya da gece eve geç bi saatte gelseniz görecekler. Kuzenim ilk evlendiğinde 1 yıllığına diye aynı eve gitti o zman herkes söyledi kiraya çık diye çıkmadı. 10 yıl oldu hala ayrılcak.iilk başta kanepede otursaymışımda ayrı olsaymış keşke diye pişman olur. şimdi ayrılsalar birlikte yaşadıkları için aynı evde olmaktan farksız olcak diyo habersiz gelcekler mesela...sen bilirsin ama bence kiraya çıkma fikrini düşün derim....

arkadaşların dediği gibi kesinlikle ama kesinlikle konuşmalısın. isteklerini baştan dile getirmelisin. ne kadar anlayışlı olursan maalesef o kadar tepene çıkıyorlar. o yüzden baştan her şeyi konuşmalısın. bu süre uzayabilir aynen senin de dediğin gibi. 5 yıl da olabilir diyorsun. bu sürede çocuğunuz olursa ne olacak peki? ev o kadar küçükse bir beşik koymak için yeriniz bile yok. hem alt katı salon olarak kullanırsan o zaman her misafirin geldiğinde kayınvaliden ve kayınpederinin de sizlerle beraber olmasını da kabul etmiş oluyorsun. ailen gururlu evet onları da anlıyorum ama bu istek, mesela 5 tane bilezik istiyorum gibi bir istek değil. tamamen hayatını etkileyecek bir durum. ben de ailenle beraber konuşulması taraftarıyım. böylece ailenin de seni asla hiçbir konuda yalnız bırakmayacağını anlarlar. bu senin için bir artı olur.

İyi Hoşta..
Yani Bende Başkası İçin Rahatımı Bozar mıydım Onu Düşünüyorum..:44:

canım benim ayrıca kirada 3 evi var diyorsun düzen bozulmasın diye sizi niye öyle bir eve almak istiyorlar ben anlayamıyorum açıkcası canım nişanlının senin gibi düşünmesi lazım ki biz böyle istiyoruz anne bizim hayatımız bu diyerek rest çekmesi gerekir ama anlattıklarınız kadarıyla nişanlınız biraz ailesinin etkisi altında kalıyor yarın sakince anlat ani çıkışlar ve ses yükselmemelerine dikkat et annecim babazım biliyorsunuz yeni evleneceğimiz için bize gelmek gitmek isteyecekler ben onları yatak odamda ağırlayamayacağıma göre yukardaki odaya da bir salon takımı sığmaz aşağıda bir odayı salon yapmak istiyorum diyebilirsiniz yada benim biraz önce dediğim gibi annecim babacım daha önce siz söylemiştiniz şimdi uygun görürseniz alt kata benim eşyalarımı koysak sizin eşyaları üst kata taşısak olurmu diye sorabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…