acil yardım 1 gün sürem var=(

İyi Hoşta..
Yani Bende Başkası İçin Rahatımı Bozar mıydım Onu Düşünüyorum..:44:

ama canım bu kızı yanlarına almayı uygun gören bi ailenin rahatının bozulacağını bilerek alması gerekmiyomu?? bozulmasını istemiyorsa kiraya çıkın veya evlerden birini size verelim demeleri gerekmiyormuydu??

aynen katılıyorum... dikkate almalısın.. imkan dahilinde başka bir eve çıkın bence..

İyi Hoşta..
Yani Bende Başkası İçin Rahatımı Bozar mıydım Onu Düşünüyorum..:44:

belki aşkası için rahatımızı bozmazdım ama çocugum huzurlu mutlu olsun diye elimden gelenı yapardım ben...
tek erkek çocukları....gelin alıyorlar ve bazı isteklerimde varsa eğer bu mecburietten...kimseye mahçup olmamaktan...
ayrıca rahat bozulcak bi durum yokki..o oda nişanlmndı şimdi salon olcak ve çok nadir kullanacağım bir yer olcak isterlerse onlarda kullanabilirler..
kiraya çıkma konusunda ne yazkkı şuan imkanlar el vermıyor nişnalımda bende bunu defalarca düşündük hesap kitap vs..ama yok olmuyor...
banyomuz mutfağımz ayrı olcak..kapımız ayrı olcak...
ama ialem misafrm geldğndede güzel temz eşyalrımn oldgu bir salonumn ,oturma gurubumn olmasını isityorum...bu istek altın değil,daire değil.yat kat değil...
2 çekyat atılcak diye beni nişanlımı huzursluğa süreklemelerni aklım almıyor...
birazcık anlayşlı olmalarnı beklerdim...
sonuçta başka çocukları yok...kızları evli kendi derdindeler..komuşlar onlardan...
kafam karmarakarşk...
bi yanım tenezzül etme diyor diğer yanım açık açık konus..böyle olmaz diyor...

anladım
ozaman hiçççç uğraşmayın derim,
kendi kazancınızla bi ev tutun

imakanlar el vermiyorsa
yarın onların hoşuna gidecek bir dille anlat derdini.
baktın olacak gibi değil
1 kaç yıl idare etmek zorundasın artık
rabbim sabrının sonunda daha güzel evler nasip eder inşaallah

canım benim ailem gururlu demişsin ama senin yanında olmaları gerekiyor heleki senin için bu kadar önemli bir konuda .....
Onlarla duygusal bir konusma yerine mantıklı ve etkili bir konusma yapman senin yararına olur
Bişey sorcam madem 3 tane daha evleri var neden illaki birlikte oturacaksınız?
Ayrıca bir arkadaşta yazmıs 1 yıl dersin 5 yıl olur 5 yıl dersin 10 yıl olur sonra sürekli beraber oturmak zorunda kalırsın
Yaptır kız salonunu ne demek kaynanan düzeninin bozulmasını istemiyor kusura bakmasın yeri geldiğinde gelin aldım demesini bilicek ama kuş almıyorki kafese koysun tabiki düzeni bozulacak biraz kusura bakmasın unutmasınki sende bu düzenin içine gireceksin ve seninde kendine göre bir düzenin varr Hiç taviz verme arkadaşım düğüne ne kadar süre var bilmiyorum ama salon takımı için diret bence ben olsam öyle yapardım nişanlınıda bunun için tesvik et tabiki
Kendi ailenede söyle senin yanında olsunlarrr aaaaaaaaaaaaaaaaa herşeyi neden tek basına üstleniyorsun canım senin en güzel zamanların olması lazım herseyle tek basına basa cıkamazsınki sen

belki kabul ederler..
onalrında geleni gide oldukça
gelin odası diye gösterirler falan..
fenada olmaz aslında..

bende katılıyorum arkadaşlara
ailen yanında arkanda olmalı...
ama bide şu yönden düşün
şimdi diyelim kabul ettiler.
sana görsellik açısından iyi olacaka ama
çok yorucu olmazmı sence
sanki 2 evin var gibi..
bi kere oraya gidip de salonumu temizleyim çıkayım diyemezsin...
el mecbur başaka odalarıda yaparsın..
yapmazsan bu kez
misafiri buraya geliyo her yer batıyo diye laf da konuşmaya kalkarlar..
üzerinde 2 evin yüküde sana yüklenir gibi geldi bana..

herkese teşekkür ediyorum öncelikle...
1979=birinci neden bu ailemin gururlu olması,diğer nedende aileme bu konuyu açarsam,nasıl insanlar bunlar tek çocukları için bi göz odayı sorun yapıyorlar demelernden korkuyorum aslı korkum iki ailenın arası şuan çok iyi bozmak istmeıyorum bu salon mezusu yuzunden nişanlımla birlkte sonuna kadar diretmek istyorum..
o binadan çıkmak için nişanlmla büyük bir istek ve çaba halındyız inş olcak...birde diğer 2 dairleride 1 oda bi salon eski yapım oldgu için nişanlım istemıyor...ordan kira gelirlerde var ayrıca bende istemıyorum o kadar...istedğim sadece salon...
snur 42=gelin odası demelerini değilde kızımızın oğlumuzun salonu diye söylemerini isterdim...
kimse böyle bişeyi istemez yani kayıvalidenn evnde bi oda..ama bende geleceğimi düşünmek zorundayım..ailem kalabalık gelklernde ağırlayablceğim bi salonumun olmasını isterim...ayrıca bu konu yuzunden onlarla aramın bozulmasında gerçekten çok korkuyorum..ve bu istegmi en doğru şekilde nasıl sözculere dökebilirm ben bunu için yazdım aslında....

kirada 3 evi varsa kayinvalidenin bir kiraciyi cikartsin ust katta oturtsun yada kendisi ust kata ciksin napacakmis 180m² lik evi bu yastan sonra sen sakincene konus onlarla sinirlenmeden ayrica nisanlinda seni desteklesin hep sen konusma oda konussun ust katta oturmak istemedigini soylesin nisanlin teklifi yapsin desin ya siz yukari cikin yada bir kiraciyi cikartin ust kata esyalarin sigmadigini deyin misafirler geldimi nerde agirlayacaz deyin hem kacinci yuzyilda yasiyoruz mecbur degilsin onlarin evde olan mobilyalariyla yasamaya her genc kizin hakki evini dekore etmek dil dokun baktiniz tinlamiyolar kiraya cikalim deyin tek oglulari oldugu icin kabul edeceklerini sanmiyorum oglularinin gozlerinin onunde olmamasini eger oglularini cok seviyorlarsa inan kabul ederler onlar bence simdiden sizi ust katta oturtup oglularina mecburiyet kosarak onu ellerinde tutmaya calisiyorlar haksizmiyim sizce kizlar

temizlk konusunu pek sorun etmıyorum kendi yasagğm evde dubleks ve yıllardır temzlği üzerimde..
birde nişanlmn ailesi çok temiz ve titiz..beni bile beğenemz içine sinmez yani o derece=)
kendi yapmak ister temzlğini..birde çalştığım için sanırım anlayşta gösterirler...iyide misafrm gelcek bende meraklı değilm onlarn evnde ağrlamaya ama çatı katnda yer yok..ben gelmek isteyene nasıl gelmeyın benım yerım yok derım..hepsini geçtim kimse gelmese bile yinede istyorum ordada bi odam olmasnı ilerde .çocgum olursa eğer biz tasınmadan bukez aşağıya oda yapmak dahada imkansız hale gelzek benım için

Sana kolay gelsin arkadasım
yarın haber verirsin umarım bizlere insallah hersey gönlünce olur güzel sonuclanır
İyi Geceler

peki ailen evin durumunu bilmiyor mu? evi görmediler mi hiç? gördükleri halde sesini çıkartma mı diyorlar? bu durumda gurur yapılacak hiçbirşey yok ki. öncelikle açık bi şekilde ailenle konuş. seni yalnız bırakmamalarını iste. başta ağırlığınızı koyun. sonradan çok pişman olursunuz. iş işten geçer.

haksız değilsin bence.. eğer öyle olmasaydı maddi destek verir ve yeni evlilerin kendi dairelerine kiraya çıkmalarına destek olurlardı.. bence olması gereken bu..

bak canım oncelıkle sunu soyleyım ... ewlı bırı olarak ve tecrubelerımden aktarıyorum.. sen sen ol esının aılesıyle aynı apt degıl aynı muhıtte bıle oturma... anneler her zaman ogullarını fısfıkler bu bı gercek. bana sorarsan yarın sen bu konuyu yemekte fılan cok onemsemıyormus gıbı davran .. eger kendı anne ve babanla aran ıyı ve kısısel goruslerını paylasabılıyorsan yada bır abı ablan varsa sana destek olacak once onlara soyle ve annenı babanı kendı tarafında tut. sana destek olsun ve arkanda oldugunu hıssettırsınler.topluca ıkı aılenın bır araya geldıgı bır andada konuyu buyukler acsın. benım ıcımden soyle gecıyorkı sen ayrı cıkmak ıstıyorsun kı bu en dogrusu ... sen orayı karsı tarafın gonul rızası yada razılıgı olmadan salon fılan yaparsan sonra ewlenınce bu sana gerı doner basına kakılır. ayrıca nısanlının suyuna gıt bu donemde cunku onunla yasayacaksın he de get konuyu buyukler halletsın sen bunları dusunmek zorunda degılsın arkadasım. bıraz karısık yazdım ama ıcımden gecenler bunlar ozelden msj yazmıssın cewaplamadan uyumak ıstemedım. dahada buradayım...

evet canım çok teşekkür ederim evet orda oturmak hiç istemıyorum nişanlımda istemıyor ve gerçekten istemedğine eminim...
ikimzde en kısa zamanda daireye giricez düğünden sonra..ama yeni gelin olarak eşylarımın tam olmasnı istiyorum..aileme bu durumu açamam şuan ve onlar ailemn arkmda oldgunu biliyorlar...babam hem babasısyla hem nişanlımla ayrı ayrı konustu..kızm ne size muhtaç nede biz...onu üzersenz ben bu işi bozarım gibi baya mantıklı bir konusma yapmştı ve bu konsmya rağmen bu olay çıktı..
tekrar bu konuyu açarsam aileme tepkler sorunlar ian artık kaldramıyorum stresi..
ama masada konusurken ailemnde arkamda oldgnu ne yapıp edip hssetrcem yanı ailemden salonun burda olmasnı istedgni belrticem..
bana fazla umursamaz geliyor bu insanlar...aslında kötü insanlar değil ama onlar için herseyle yetnmek zorundayım..hiç isteğim olmasın vs....anlamıyorum yarını iple çekiyorum ne konusacgamı kafamda kuryorum ve dua ediyorumiyanlış cümleler ihsan etmemek için off sınava gircek kadar heyecanlıyım aslında=(

ayy canım benım hıc uzulme walla ben neler gordum gecırdım zaman gectıkce hepsıde kullenıyor ... ama sız daha yenı bır hayat kuracaksınız yanı buna her ıkı aılenınde tıtız olması gereklı.. ıcınde ukte kalmamalı ınsanın.. ılerde cıkıyor cunkı torbalardan ...bızde bır laf vardır kedının bacagını ılk gunden ayırıcaksın.. yanı sen tavrını koy nısanlın da aılesıde bunu kafalarına soksunlar.. yalnız tek yapacagın nabza gore serbet ver azcıkta yanı sunu dusundur onlara bakın bu olursa huzurum olur rahatlarım dugun oncesı puruz cıkmaz ama olmaz ıse bende yapacagımı bılıyorum gıbısınden...allah hakkında hayırlısını verecektır bıtanem hıc uzulme olacagına waracak nıhayetınde..guzelce yat dınlen dusuncelı gozukme yarın kendınden emın ve dık ol olurmu...ıyı geceler tatlım..

hem ne malum kayinvalideyin sana surat asmiyacagi her misafirin geldiginde onun salonundami agirliyacaksin cay vs ikram ettiginde misafirlerine ust kata mi cikacaksin yoksa kayinvalideyin evinde mi cay demleyeceksin sence bu duruma goz yumacakmi kayinvaliden ya kaynanan bi yere gidecek olsa sana mi verecek evinin anahtarini yada anne ailem gelecek beni gormeye sen bi yere cikma mi diyeceksin ??? bence cok sacma bi fikir benim bir kizim olsa ve onu gormek icin kaynanasinin evine gideceksem kizimin evine gitmis saymam soyle bir durum olur kizimin kaynanasina misafirlige gittim kizimda beni agirladi servis yapti ailen bile rahat edemez ya duzgun bi daire versinler yada kiraya cik

küçük odaya tek yatak atarım salonumu kendi evime kurarım.zaten çıkacağız diyorsun,eşyaları da kendi evine göre sonradan alırsın.kaynananın evinde salon çok çok saçmaonlar söylese bile sewnin kabul etmemen lazım.

üstelik sende çalışıyormuşsun neden kiraya çıkmıyorsunuz

Yani yeni gelinsin sonuçta, sende istersin en güzeli olsun ama bence kayınvalidenin evinde salon olmaz..

Evin şekli nasıl bilmiyorum ama biri geldiğinde nasıl ağırlayacaksın? Yukarıda pişirdiklerini aşağımı taşıyacaksın ?

Hem ne ailen ne sen rahat etmezsiniz..

Aslında kayınvalidenin sana önermesi gerekirdi, siz aşağıda oturun biz yukarı çıkarız diye..İki kişi 180 m2 evi ne yapacaklar allah aşkına..

Tamam kimse kimse için rahatını bozmak zorunda değil ama tek erkek çocuk olduğunu düşününce biraz fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum.. millet illa ev bakmaya gelicek edicek..Çok afedersin bi yerleriyle gülerler..

Tek oğlu var, kirada iki evi var, kendi yaşını başını almış 180 m2 lik evde oturuyor yeni geline düzdüğü eve bak, bir koltuk bir yatak odası derler..

Ortadaki durum abes bir durum bence..

Benim sana önerim daha farklı.Ne kadar büyüklüğü bilmiyorum ama teras var demişsin..Nişanlın ya da ailesi durumları varsa elini cebine atıp, durumları yoksa da az bi kredi çekip o terası kapattırsın..Çok fazla tutmaz..

Yani en azından bi köşe koltukla bi masa sığsa kar kardır..

Ailen falan biraz baskı yapın..Ayıp yaptıkları neymiş eşyalar atılmasın mışş..Çok ayıp, insan o küçücük evi gelinimin evi diye takdim etmeye bile utanır..

Tekrar ekliyorum bu düşüncemde etkili olan, nişanlının evin tek oğlu olması ve kayınvalidenin kocaman evde otururken, 2 adet evininde kiracılı olması..
İmkan olmaz tamam dersin ama içinde bulunduğun durumda imkan var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…