Bebek Beslenmesi Acil yardım!!!!!!! 4 günlük kızımdaki pişik derdi...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Arkadaşlar KIZIM daha 4 günlük ... inanılmaz derecede pişik oldu...

bepanten krem verdi ama düzelmiyorrrr.... pirima kullanıyorum...

alternatifler ve tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz???

zeytinyapı iyi gelir diyolar ama deneyen varmı?

sakın dr verdiği ilaçtan başka birşey kullanma benimde kızı 10 günlükken öyle oldu herşeyi sürdüm dittikce kötüleşti meyer mantarmış diyer doktor anlamamış ve dr verdiği ilacla aynı günün akşamı biraz hafiflemişti günden güne iyleşti
ama nasıl sanki kaynar su dökmüşlerdi ben günlerce kızımla birlikte ağladım

arkadaşım bez yaramamış olabilir mesela büyük kızıma hugess dışında başka bez kullanamadım küçük kızımada prima dışında kullanamıyorum bi başka marka bez dene derim bu arada dedikleri gibi mantar olabilir eger olmadıgı kesinleşirse mustelanın pişik kremleri çok iyi ben denedim biraz pahalı ama ben tek ondan çözüm bulmuştum

canım geçmiş olsun ben kızımda pek fazla yaşamadım pişik sorunu pavloderm adında pişik kremi kullandım ve genelde ıslak mendille silmedim yıkamak daha iyi pişik kremi bitince zeytin yağ kullandım ben bebe yağı falan kullanmadım hiç ama bi sorunda yaşamadım ama bazıları zeytinyağın asitli olduğunu bebeklerde kullanılmaması gerektiğini söylüyo ama ben kızıma hala hafta bir defa zeytin yağı sürüyorum sende bezini açınca yıka poposunu kurula ama fazla bastırmadan bir 5 dakika falan açık kalsın altı krem yada yağ sür altını bağla altı pislenince yine aynısını yap eğer yıkamak zor gelirse biraz ılık su yap pamukla temizle altını yine kurulamayı unutma inşallah iyilesir canım

kızlar tavsiyeler için çok teşekkürler uni bayb yeni doğan kullanıyorum....

saf su ve pamuktan oluşuyormuş... valla onun zararlı olacağını hiç düşünmüyorum.. teni baya kırmızı ... yıkayamıyorum göbek daha düşmedi...

doktora danışmak lazım sanırım :(((

Geçmiş olsun dr danışmak en iyisi. Islak mendil kullanmayın yıkıyamıyorsanız pamukla silin iyice kurulayın. Bizim bi kaç kez pişiğimiz oldu hametan krem kullanıyoruz 1 sürüşte geçiyor

canim cok gecmis olsun türkiyede penaten markasi varmi bilmiyorum ama eger varsa siddetle tavsiye ediyorum,kremini ve pudrasini hem pisige iyi geliyor hemde tekrara pisik olmasini engelliyor

saf su ve pamuktan oluşuyormuş... valla onun zararlı olacağını hiç düşünmüyorum.. teni baya kırmızı ... yıkayamıyorum göbek daha düşmedi...

uni baby benim oğlumun poposunu da kıpkırmızı yaptı. ben prima sensitive care kullanıyorum. nivea new born da iyi.

pişik için hastaneden çıkarken bize de bepanten verdiler. kullandım kullandım pişikler hiç geçmedi. sonra doktorumuza sordum. bepanten pişik kremi deil ki dedi. hametan diye bi pomad verdi. üstünde yazıyo zaten cilt tahrişi ve pişiklerde diye. o hemen geçirdi.

ıslak bez asla kullanmayın..heleki onun cildinde şu zamanlarda özellikle koruma tabakası var komple onu siliyosunuz o mendillerle..bende kullandım ilk zamanlar bilmiyodum koruma tabakası olayını ve heeeppp pişiği vardı bıraktım ve öyle geçti..inanmayın ıslak mendillere..sırf pamukla su diyolar ama bence asla değil..hala bile kızımı bazen dışardayken falan ıslak mendille-uny baby- silmek zorunda kalıyorum bi soraki bezini değiştireceğim zaman kesin kızarmış oluyo poposu..heleki sizinki çok küçük lütfen kullanmayın..yıkayın, sıcak suyla ıslatılmış ılık pamukla silin havalandırın bol bol..çok kötü durumdaysa altını bağlamayın bi süre..bide başka bi bez deneyin arkadaslar dogru söylüyo popoya göre bez değişiyo kimine yarıyo kimini mahfediyo..

selam arkadaslar, benim de bebişim 40ı bugun bitti. benimkide gecen haftadan beri pişik. once decitin aldık ama bi tanıdıgımız sudocremi tavsiye tti. onu kullandım 3 gun. bugun daha iyi kızmın poposu. bi de ben temizlerken ılık su+ pamuk kullanıyorum. ıslak mendili tavsiye etmem

valla benim oğlanın günde nerdeyse on kere altını değiştiriyorum. her seferinde yıkamaya kalksam çocuğu hasta ederim. ilk zamanlarda ben de hep pamuğu suyla ıslatıp onla siliyodum. o zaman olmuştu çok pişik. sonra ıslak mendile geçtim. şimdi poposunu sildikten sonra tuvalet kağıdıyla kuruluyorum. pişik sorunumuz yok çok şükür.

Arkadaşlar KIZIM daha 4 günlük ... inanılmaz derecede pişik oldu...

bepanten krem verdi ama düzelmiyorrrr.... pirima kullanıyorum...

alternatifler ve tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz???

zeytinyapı iyi gelir diyolar ama deneyen varmı?

bebeğinizin bezini değiştirirken bi kaba su koyup pamukla temizleyin poposunu ıslak mendil kullanmayın dahada yakar narin tenini zeytinyağını içinizden 5 e kadar sayın yakın ocakta sonra ılısın poposuna sürün bütün bedeninede sürebilirsiniz bebek yağı yerine çok iyi besler bebeğinizi gazını dahi alır tabiki önce bir doktora danışın pişik değilde başka birşeyde olmuş olabilir geçmiş olsun minik meleğinize...

kızlar tavsiyeler için çok teşekkürler...

ilk önce doktorumuzu aradık hemen dediki bepanthen pişik önleyicidir.. pişiği geçirmez... ,
Dedik hametan söylediler.. oda bepanthenle aynı görevi görür dedi..

EUMOVATE merhem ve TROSYD adlı 2 krem adı verdi..

Bu yukarda yazdığım 2 kremi artı bepanthen veya hametan bu 3 kremi karıştır sür dedi...

Akşam sür sabaha hiç birşey kalmaz dedi...

Arkadaşlar ALLAH şahit akşam sürdük sabaha hiç birşey kalmamıştı...

Ek bilgi olarak Tabi her gün 15*20 dk açık bırak hava alsın dedi..

yikaman lazim canim pisik ondan oluyordur
biz hergun yikadik ilk 4 ay

Back
X