• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım! Eşyalarımı toplamadan mı gideyim? Eşyalarım ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
. Elbette ki hiç gerek yok. Anlaşmalı boşanmaya ok demiş adamı ille de çekişmeli boşanmaya iknaya mı uğraşıyorsunuz. Vazgeçin artık iletişim kurmaya çalışmaktan. Boşanalım dediniz kabul etti daha neye ikna olacak bu adam. İkna olsa bu durumda mı olurdunuz. Siz böyle çırpındıkça onun burnunu büyütürsünüz sadece.

Kaydı avukata atın belki işine yarar. Bunun dışında bunca kişi bu aileye ve böyle bir adama neden tahammül ettiğinize anlam veremiyoruz, neden size bu kadar değersiz ve hayatında gereksizmişçesine davranan adama pirim verdiğinize tepki gösteriyoruz siz hala nedensiz boşandığınız hissine mi kapılıyorsunuz gerçekten!?

Valla eş ve ailesi tarafından size ve ailenize dayatılan değersizlik ve baskılar içinde boğulmamak için çırpınıyorsunuz. Bu durumdan memnunsanız elbette ki nedensizce boşanmayın. Ama burada sürekli konu açarak alacağınız hiç bir öneri ile kocanızın ve ailesinin size karşı zerre değişmeyeceğinden emin olun.

Hayat sizin karar sizin. Allah korusun kimseyi eşinden ayırma zevki gibi ruhsal sorunlarımız da yok malum . Hem evlilikten ve eşinden memnun olmayıp hem de boşanalım deyince kenara çekilip hayhay diyerek kapıyı gösteren birinden ayrılmayı tercih etmemek de bir tercihtir.

Karar sizin Sağlıklı ve doğru kararı verebilmenizi diliyorum sadece.
Selamlar tekrar. Avukatla görüşüyorum sürekli akşam eve geldiğinde yarın birlikte gitmemiz gerekitğini söyleyeceğim gelmezse eşyalarımı taşıyıp çekişmeli acacağım.

Allahın izniyle yapmak istiyorum her şeyi. Belki geçmişte yapsaydım keşkem olacaktı. Şu an olmayacak inşaallah . Ses kaydını bir duysanız. Onu dinleyip kendimi güçlü tutuyorum

Siz asla boşanmazsınız.
Hâlâ "avukatla görüş dedim tepki vermedi" derdindesiniz.
O ses kaydını da belki bir ihtimal kocanız size hak verir ve akıllanır diye dinletmek istiyorsunuz. Hâlâ umut ediyorsunuz.

Böyle bir adamın size şiddet uygulayabileceği hiç aklınıza gelmiyor mu?
"Vay sen benim anamın sesini nasıl kaydedersin" deyip silmek için telefonu elinizden almaya çalışmayacağını mı sanıyorsunuz? Hele ki boşanma konusu açılmışken.

Boşanmak isteyen insan o ses kaydının konusunu bile açmaz, tanıdığı güvendiği birine ve avukata gönderip önlem alır.
Mahkemede kullanılabiliyorsa avukat bilgilendirir zaten sizi.
Boşanmak isteyen insan avukata evden ne zaman ayrılabileceğini sorar.
Boşanmak isteyen insan kocasını arayıp "ben avukatla görüştüm, sen de bir avukat tut balım" demez. Açar davayı, koyar kağıdı önüne çat diye. Ondan sonra ister avukat tutsun ister totosunu tutsun.
Bunları biz anlıyoruz da sizi bizden daha iyi tanıyan kocanız anlamıyor mı sanıyorsunuz? Adam ciddiye bile almıyor sizi.

Siz boşanmazsınız kesinlikle. Bu adamın ve anasının kölesi olarak bir ömür yaşayıp gideceksiniz bu gidişle.

sordum, dava açmam gerek ayrıldığım gibi.

Eşim narsist mi?

şu yazdıklarınız bencil, egolu ve adaletsiz biriyle evli olduğunuzu gösteriyor fazlasıyla.
Daha nişanlıyken belli etmiş bu özelliklerini ama görmemişsiniz.

İnsanoğlu genelde görmez, yaşayarak tecrübe etmesi, puzzleı kafasında oluştuması ve ikna olması gerekir.
Sorun yaşanan evliliklerde;
Kimisi onun bunun gazıyla hareket eder acele karar verir, hakkını savunduğunu sanarken hak da yer aslında. Prenses sendromlulardır aynı zamanda.

Kimi daha çabuk analiz eder ve gördükleriyle ileride yaşayacaklarını muhakeme edebilir. Sorunu çözmek için yöntemler arar, artı ve eksi dengesi kurar, işe yaramadığına inanırsa yol verir. Hem aceleci davranmamış, hem zaman kaybetmemiş olur. İkna olduktan sonra da eşi dahil kimsenin manüpülesi, sözleri etkilemez.

Kimi daha vericidir, suyuna gittikçe düzeleceğine inanır. Tartışmaları anlık yaşar geçer, o karakterin, davranışın ileride yol açacağı başka başka problemleri muhakeme edemez. Ya özgüvenini iyice kaybedip hatayı kendinde arar, hep idare etmeyi kabullenir. Yada fazlasıyla aşağılanma, psikolojik şiddet, onurunun kırıldığını fark etmeden, o idrak yanmadan gitmez.

Bu insanın büyüdüğü ev, gördüğü değer ve muamele, birazda karakteriyle alakalıdır.
O yüzden burada evliliği ile ilgili sıkıntısını anlatanlara "sen yapamazsın, kaç defa dedik yine barıştın" tarzı yorumları yaparken bunları göz önüne almak lazım. Her kadın hatta her insan aynı güçte, öngörüde olamıyor. Senin benim dur/asla dediğimiz noktayı bir başkası normal görebiliyor.

Kırmızı Oda yorumu gibi oldu belki :)) ama bu tarz durumlarda cevaplarken bunu düşünürüm hep. Bana bunu kk öğretti. Çünkü her türlü karakterin olaylara bakış açısını, çözüm yöntemini, karşı hareketini yada kabullenişini, analiz yeteneğini görüyoruz burada.

Bazıları biraz zor ikna oluyor, yaşadıklarıyla yaşanacakları öngöremiyor. O yüzden hızlıca büyük adımlar beklememek gerekiyor. Önce kendisinin ikna olması ve idrak etmesi lazım.

Yardım istiyorsa bir kadın olarak bildiğimizi aktarmamız için, göremediğini göstermemiz için. Yüzüne vurmak, alaycı konuşmak tam tersi karar verme/cesaret etme konusunda zaman kaybettiriyor bence.
Ya zaten erkek egemen bir dünyada zar zor hakkını almaya çalışan kadınlarız. Hele bizim ülkemizde, geleneklerimizde Avrupa ya göre daha fazla. Erkek ailesine malesef bir pozitif ayrımcılık var evliliklerde. Ha kimi doruğunda yaşar kimi eşitliği sağlar. Ama gerçek hayatta var mı var yani.
O yüzden bu tarz forumlarda erkek bencilliğiyle süren hayatın içinde hemcinsime laf sokmayı içim almıyor benim.
Eşinin yaptığı aşağılamadan ne farkı varki bu tarz yorumların.

Çekişmeli bosanacaksaniz evi terk etmek bir kusurdur sayet eşiniz kovmuyorsa ya da şiddetli yoksa. Evi terk etmeyin. Boşanma dilekçesi sunduktan sonra gidebilirsiniz ama. Ev de evlilik birlikteliği sırasında alındı ise topunun kimin üstüne alındığının önemi yok, evde sizin de hakkiniz var. Bir avukata danışmadan kendi kendinize is yapmayın. Kişisel eşyalarınızı alabilirsiniz. Kilidi değiştirirse bu suç, cilingirci çağırıp artırabilirsiniz. Eşyaların alımında polis ve tutanakla alınıyor galiba mahkeme kararı ile. Öyle biliyorum yine de avukata sorun.

Eşim narsist mi?

şu yazdıklarınız bencil, egolu ve adaletsiz biriyle evli olduğunuzu gösteriyor fazlasıyla.
Daha nişanlıyken belli etmiş bu özelliklerini ama görmemişsiniz.

İnsanoğlu genelde görmez, yaşayarak tecrübe etmesi, puzzleı kafasında oluştuması ve ikna olması gerekir.
Sorun yaşanan evliliklerde;
Kimisi onun bunun gazıyla hareket eder acele karar verir, hakkını savunduğunu sanarken hak da yer aslında. Prenses sendromlulardır aynı zamanda.

Kimi daha çabuk analiz eder ve gördükleriyle ileride yaşayacaklarını muhakeme edebilir. Sorunu çözmek için yöntemler arar, artı ve eksi dengesi kurar, işe yaramadığına inanırsa yol verir. Hem aceleci davranmamış, hem zaman kaybetmemiş olur. İkna olduktan sonra da eşi dahil kimsenin manüpülesi, sözleri etkilemez.

Kimi daha vericidir, suyuna gittikçe düzeleceğine inanır. Tartışmaları anlık yaşar geçer, o karakterin, davranışın ileride yol açacağı başka başka problemleri muhakeme edemez. Ya özgüvenini iyice kaybedip hatayı kendinde arar, hep idare etmeyi kabullenir. Yada fazlasıyla aşağılanma, psikolojik şiddet, onurunun kırıldığını fark etmeden, o idrak yanmadan gitmez.

Bu insanın büyüdüğü ev, gördüğü değer ve muamele, birazda karakteriyle alakalıdır.
O yüzden burada evliliği ile ilgili sıkıntısını anlatanlara "sen yapamazsın, kaç defa dedik yine barıştın" tarzı yorumları yaparken bunları göz önüne almak lazım. Her kadın hatta her insan aynı güçte, öngörüde olamıyor. Senin benim dur/asla dediğimiz noktayı bir başkası normal görebiliyor.

Kırmızı Oda yorumu gibi oldu belki :)) ama bu tarz durumlarda cevaplarken bunu düşünürüm hep. Bana bunu kk öğretti. Çünkü her türlü karakterin olaylara bakış açısını, çözüm yöntemini, karşı hareketini yada kabullenişini, analiz yeteneğini görüyoruz burada.

Bazıları biraz zor ikna oluyor, yaşadıklarıyla yaşanacakları öngöremiyor. O yüzden hızlıca büyük adımlar beklememek gerekiyor. Önce kendisinin ikna olması ve idrak etmesi lazım.

Yardım istiyorsa bir kadın olarak bildiğimizi aktarmamız için, göremediğini göstermemiz için. Yüzüne vurmak, alaycı konuşmak tam tersi karar verme/cesaret etme konusunda zaman kaybettiriyor bence.
Ya zaten erkek egemen bir dünyada zar zor hakkını almaya çalışan kadınlarız. Hele bizim ülkemizde, geleneklerimizde Avrupa ya göre daha fazla. Erkek ailesine malesef bir pozitif ayrımcılık var evliliklerde. Ha kimi doruğunda yaşar kimi eşitliği sağlar. Ama gerçek hayatta var mı var yani.
O yüzden bu tarz forumlarda erkek bencilliğiyle süren hayatın içinde hemcinsime laf sokmayı içim almıyor benim.
Eşinin yaptığı aşağılamadan ne farkı varki bu tarz yorumların.
Ne diyebilirim ki , çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Ben de doğru bulmuyorum, zamanında sıkıntılarımı anlattığımda tepkilerimin nedeni de buydu. Çünkü ben onların davrandığı gibi davranamazdım , yani evlilik öyle bir yol ki o yolda ısrar etmenin de bir sakıncası yok.

Ne diyebilirim ki , çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Ben de doğru bulmuyorum, zamanında sıkıntılarımı anlattığımda tepkilerimin nedeni de buydu. Çünkü ben onların davrandığı gibi davranamazdım , yani evlilik öyle bir yol ki o yolda ısrar etmenin de bir sakıncası yok.
Ben denedim, çabaladım. Ve sona geldim. Tekrar çok çok teşekkür ederim...

Israr etmenin sınırı karşındaki insana göre değişebilir.
Merhametli, adaletli, öz eleştiri yapan ve kaybetmemek için çabalayıp değişime ayak uyduran biriyse evet.
Zaten yaşanan tartışmalar törpülüyor çiftleri. Kabul sınırlarını belirliyor.
Ben buyum kabul etmiyorsan kapı orada diyen, kendisini tanrı ilan eden bir insanı ne kadar değiştirebilirsin ki.

Her evlilikte sorunlar çıkar ama
Bu olduğum şekil ilişkimde problem çıkarıyor beni de dolaylı olarak mutsuz ediyor, evet burada adil değilim hayat arkadaşıma haksızlık ediyorum diye düşünebilen ve değişebilen bir insanla evlilik yürür.

Israr etmenin sınırı karşındaki insana göre değişebilir.
Merhametli, adaletli, öz eleştiri yapan ve kaybetmemek için çabalayıp değişime ayak uyduran biriyse evet.
Zaten yaşanan tartışmalar törpülüyor çiftleri. Kabul sınırlarını belirliyor.
Ben buyum kabul etmiyorsan kapı orada diyen, kendisini tanrı ilan eden bir insanı ne kadar değiştirebilirsin ki.

Her evlilikte sorunlar çıkar ama
Bu olduğum şekil ilişkimde problem çıkarıyor beni de dolaylı olarak mutsuz ediyor, evet burada adil değilim hayat arkadaşıma haksızlık ediyorum diye düşünebilen ve değişebilen bir insanla evlilik yürür.
Asla öyle biri değil. Burnunu düşürmemek tek amacı. Dün annesinin sylediklerini bilmediği halde %70 doğrudur dedikleri senin niyetin iyi değil diyor. Böyle bir insanla neden evli kalırsın ki?
Madem öyleyim, neden birlikte benimle. O kadar yoğun manipüle ve psikolojik baskı ki. Bugün aradığımda bile gerçkten aradın mı avukatı diyor

Selamlar tekrar. Avukatla görüşüyorum sürekli akşam eve geldiğinde yarın birlikte gitmemiz gerekitğini söyleyeceğim gelmezse eşyalarımı taşıyıp çekişmeli acacağım.

Allahın izniyle yapmak istiyorum her şeyi. Belki geçmişte yapsaydım keşkem olacaktı. Şu an olmayacak inşaallah . Ses kaydını bir duysanız. Onu dinleyip kendimi güçlü tutuyorum
Bakın bunu yani daha önceleri defalarca bu insanlara şans tanıma çabanızı, ailenize sorunlarınızı hissettirmeme gayretinizi anlayabiliyorum

Artık bugün kararlıysanız güçlü olun, dik durun, kararlarınızı uygulayın ve hayatınızı kurtarın. Hiç bir kadının değersiz, önemsiz hissettirildiiği bir ortamda mutsuz ve huzursuz bir hayata mahkum olmasına içimiz razı olmuyor, o yuzden bu yazdıklarımız

Son düzenleme:
Size yapılanları anlayabilmemiz için de ses kaydını dinlememize inanın hiç gerek yok . Sizin anlattıklarınızın çok daha fazlasını hissediyorum ve tahmin ediyorum ben. Siz olaya duygusal da bakarken biz daha reel bakıyor ve görüyoruz dışarıdan.. Size yaşatılanları size ve bir kadına reva görmüyoruz. Durum bundan ibaret.

Asla öyle biri değil. Burnunu düşürmemek tek amacı. Dün annesinin sylediklerini bilmediği halde %70 doğrudur dedikleri senin niyetin iyi değil diyor. Böyle bir insanla neden evli kalırsın ki?
Madem öyleyim, neden birlikte benimle. O kadar yoğun manipüle ve psikolojik baskı ki. Bugün aradığımda bile gerçkten aradın mı avukatı diyor
Sizi resmen adam istediğimi yaparım gidemez konuşamaz ayrılamaz olarak görüyor. Anneniz bırak kızımı ben alırım dediğinde o eve dönmemeliydiniz. Ayrıca görümceyle tatil ne Allah aşkına bu ailenin münasip yerlerini o kadar çok kaldırmışsınız ki! Resmen bağımlılığınızı hissediyor adam bu kadar yüklenmelerinin sebebi bu. Ben size çok üzüldüm hala da tam farkında değilsiniz eşinizin gözü önünde annesi size tokat atsa sen haketmiştin anneme böyle konuşmayacaktın der.

Sizi resmen adam istediğimi yaparım gidemez konuşamaz ayrılamaz olarak görüyor. Anneniz bırak kızımı ben alırım dediğinde o eve dönmemeliydiniz. Ayrıca görümceyle tatil ne Allah aşkına bu ailenin münasip yerlerini o kadar çok kaldırmışsınız ki! Resmen bağımlılığınızı hissediyor adam bu kadar yüklenmelerinin sebebi bu. Ben size çok üzüldüm hala da tam farkında değilsiniz eşinizin gözü önünde annesi size tokat atsa sen haketmiştin anneme böyle konuşmayacaktın der.
Aslında çok güçlü bir insanım. Çevrem şaşıyor.
ama oluyor işte. Cansınız.. sizleri seviyorum. Ablalarım yaşıtlarım var herkesin gönlüne sağlık.

Size yapılanları anlayabilmemiz için de ses kaydını dinlememize inanın hiç gerek yok . Sizin anlattıklarınızın çok daha fazlasını hissediyorum ve tahmin ediyorum ben. Siz olaya duygusal da bakarken biz daha reel bakıyor ve görüyoruz dışarıdan.. Size yaşatılanları size ve bir kadına reva görmüyoruz. Durum bundan ibaret.
Gönlünüze sağlık çok teşekkür ederim. Evet öyle. Akşamı bekliyorum tamam derse anlaşmalı olacak demez ise toplanacağım. Onun hala inandığını düşünmüyorum. Avukat ile de konuştum. Duygusal düşünmüyorum, gerçeği görüyorum çok şükür. Ben çok sinmişim çok.

Gönlünüze sağlık çok teşekkür ederim. Evet öyle. Akşamı bekliyorum tamam derse anlaşmalı olacak demez ise toplanacağım. Onun hala inandığını düşünmüyorum. Avukat ile de konuştum. Duygusal düşünmüyorum, gerçeği görüyorum çok şükür. Ben çok sinmişim çok.

yani inş dediklerinin arkasında durursun. benim bile senin boşanacağına inancım yok eşinin nasıl olsun ki? umarım tekmeyi vurursun şu gereksiz adama dünyası döner.

Aslında çok güçlü bir insanım. Çevrem şaşıyor.
ama oluyor işte. Cansınız.. sizleri seviyorum. Ablalarım yaşıtlarım var herkesin gönlüne sağlık.
Umarım çok mutlu olursun Mavera bu hayatta en önemli kişi sensin bak kimse evliliğinin en güzel günlerini böyle geçirmek zorunda değil senin burnundan getirmişler yazık değil mi sana. Umarım çok çok güzel bir hayatın olur. Ben kimseye boşan diyemem ama bir evlilik olacaksa emin ol evlilik böyle birşey değil senin annen de onun annesi de artık dışarda olmalıydı. Kimse kimsenin annesine laf atamaz arkadaş . Sen güzelleştirmeye çalıştıkça tepene binmişler baş sorumlusu ömrünü geçirmeye karar verdiğin adam. kimse senin evine benim evim demeye cürret etmemeliydi. Herkes bundan sonra ağzını açmayacaksa devam et ne yazık ki çok zor görünüyor sizde.

Avukatin arasin sen niye hala konusuyorsun ki?

Sizin çocuk olmadığı için artık bu adamı ve ailesini hiç gormek zorunda değilsiniz
Şu aşamada bile görüşmek zorunda değilsin.
Anlaşmalı boşanmak istiyorsa anlasin bosanin.
Cekismeliye ne gerek var?
Şuan karşı dairemdeki kadın iki çocukla boşandı.
Ve adam cocuklari görmeye geliyor.
Kadın buna rağmen muhatab olmuyor.
Whutsuptan sadece yazısiyor çocuklar aşağıda zaten oyun arkadaslari ile oynuyor.
Adam orada onları alıyor markete götüruyor top oynuyor parka götürüyor bırakıyor çocuklar evine gidiyor.
Kadın muhatab degil.
İstersen hiç muhatab olma dediğim gibi senin çocuk yok .

Boşanıyorum . Arkadaşlar eşyalarımı toplamadan evden şu an çantamı alıp çıkarsam geride kalan eşyalarım ne olacak??? Acil cevap lütfen. Ne zaman alabileceğim ya zorluk çıkarsa?
O kadar bensin okadar konumuz aynı ki şok içerisinde okudum tüm konuyu bu kadar mı benzer narsist bir koca narsist bir aile oğlunu paşam diye seven bir anne ve görümceler.
bende boşanıyorum bir senemiz dolsun diye bekledim tam bir sene oldu ve sonunda boşanıyorum noktasına virgülüne aynı şeyleri yaşamışız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X