Mavera kariyerinin iyi olduğundan burdaki insanların senin karşında kekeleyeceğinden bahsettin. Bundan önceki yorumlarımı hatırlarsın yazdıklarını üstüme alınmadım ama isteyince herkese haddinizi bilin diyen bir insanın evlilik hayatında niye bu kadar pasif kaldığını anlamadım.
Bu iki günde yazdıklarını görünce Mavera neden görümceyle tatil yapan, annesinin ağzıyla karısına demediğni bırakmayan, gelinin evini kendi evi sanan kaynanaya da haddini bildirebilirdi. Ev alma konusunda neden had bildirmedin.
Şurda insanlara koyduğun tavrı reelde koysaydın hiçbir sıkıntı yaşamazdın emin ol. Ben hala maddi yönden bu kadar eli kuvvetli olan, reelde görünce aa diyeceğimiz bir kadının yaşadığı bu hayatı normal karşılayamam.
Mavera evet ezik kelimesi yanlış bir kelime ama kendinde zayıflık ya da bağımlılık hissetmiyor musun? Bu sorumda kinaye yok kesinlikle. Burdaki insanlara kızmak hayatına çözüm getirmeyecek tam ortada duran bir yanlış var ve bunun sebebi ne eşin ne onun ailesi sebep sensin burdaki kadınlar o yüzden sana kızıyor.
Son anlattıkların doğrultusunda anladım ki eşinde değişse aynı sorunları yaşayabilirsin. Maalesef ki korkuların var ama en kötüsü herkesin hayatta aynı haksızlıkları yaşadığını düşünüyorsun . Mesele boşanman değil yanlış anlama hiç sana böyle bir tavsiye vermedim farkındaysan kavgan seninle. Burda bu kadınlar olmasa ilerde çocuklarından ya da başkalarından çıkarırsın hırsını hayatına iki adım geriden bak.
Ezik kelimesi, maalesef doğru bir kelime. Hakaret değil, bir niteleme. Kendini güya bu yaşta, eğitimli, çalışan, ekonomik özgürlüğü olan, yaşadığı hayata inanamayacağımız, karşısında kekeleyeceğimiz bir kadın olarak tanıtıp, şu şekilde komik cümleler kuran ve bu kadar kendini ezdiren, konulardan anladığım kadarıyla ne aileler ne kocası tarafından kâle dâhi alınmayan birine ezik denir. Eziklik psikolojisi ve öz saygısını geri kazanması için psikolog desteği gerekli konuyu açan arkadaşa.
O kadar konu açıp boşanmayı diline pelesenk ediyor;ama hâlâ içten içe boşanma niyetinde değil, satır aralarında kocasının düzelmesini umuyor, sesi çıksın diye bekliyor, aslında ondan taraf bir çözüm bekliyor. Avukat kısmı bak ben ciddiyim havası vermek için bir blöf, aba altından sopa gösteriyor kendince. Kocam diye boynuna atlayacak yuva kolay kurulmuyor diyip adam ağzını açsa.
Büyüklenmeyle olmaz o işler; gerçek hayatta görsem kekelermişim, mahalle ağzı plaza ağzı kırmasıymışım yazdıklarım, siz kimsiniz de kekeleyeceğim? İngiliz Kraliyet Prensesi misiniz?
Siyah saçımla, ipek kirpiğimle, güllerimle beni uğurluyormuş; o kadar mı zorunuza gitti de beni bu şekilde aşağıladığınızı mı sanıyorsunuz? Başka üyeleri de kendinizce(!) aşağıladığınıza şahit oldum.
Gerçek hayatta hayal edemediğimiz, inanamayacağımız bir hayat yaşıyor gibi lanse ediyorsunuz, çevrenizdekilerin tavırlarınız yüzünden kâle dâhi almadığı bir hayat yaşıyorsunuz, pasifsiniz, kendinizce agresifsiniz, muhtemelen kendinizi övdüğünüz kadar kayda değer biri bile değilsiniz. Siz bu yüzden aşağılık kompleksinizi burada kapatmaya çalışan, gerçekleri duyunca da gerçek olduğunu içten içe bildiğiniz için de yediremediğinizden, burada insanlara içinizi kusan birisiniz sadece.
Aylarca yurtdışındaydım, gelince bir bakayım dedim, kimseyle bir alâkam dayanıklı dövüşüm yok ve bunlar benim tespitlerim.
Bu duruma kendinizi siz düşürdünüz, keşke pek çok kadına göre eğitimi, işi, ekonomik özgürlüğü olan biri olarak ne kadar şanslı olduğunuzu görseniz ve evet kendimi ezdirdim ama ben bu acizliğe ve ezikliğe son veriyorum, artık güçlü bir kadınım diyip çekip gitseniz ve gerçekten boşansanız, bırakın çamaşır makinesini ve diğer eşyaları sadakanız olsun.