- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.164
- 698
Haftalık dozumuzu alalımAl iste mutsuzun biri daha gelmis. :) canin beddua cekti dimi dogru soyle :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haftalık dozumuzu alalımAl iste mutsuzun biri daha gelmis. :) canin beddua cekti dimi dogru soyle :)
Çok güzel açıklamışsınız ellerinize sağlık size katılıyorum. Eşten de kaynaklanıyor elbette fakat eşi değiştirmeye çalışmak sınır koymaya yetmiyor kişi sınırlarını özgüvenini yansıtmadıkça karşı tarafta düzelmiyor. Evliliğimin ilk aylarında görümcem her misafirde gelmek istediği için eşime “ senin kardeşin her misafirde gelmek zorunda değil ki” demiştm. Bunu demeseydim kendime saygısızlık yapmış olurum. Eşim tatil planımızdan kardeşine bahsedince “ ne saçmalıyorsun sen ya birlikte gidicez” dye çıkışmıştım. Aslında benim eşim konu sahibinin eşinden daha aksidir sinirlidir dediğim dediktir kendini düşünür sınırları vardır kimseyi aramaz umursamaz gramda çekinmez istemediği hiçbişeyide yapmaz. Lakin bende yapmam o yüzden saygı duymak zorunda çünkü ben kendime değer veriyorum.
Maveranın hatası burda aslında karşıdaki kişi ondaki gücü özgüveni dikliği görürse mutlaka sinecektir. Belkide sinmeyecektir ama bunu mavera kendini düzeltmeden göremez. Diyorki ne diyeyim ev almayı konuşmuşsunuz mu ? Evet tamda onu dicek . “ bu kararlar ortak alınır benimle konuşmadan bu konuyu başkalarına açmandan rahatsızlık duydum” dese ne olucak ki ?
Kaygıları var çağımızın en büyük rahatsızlıkları. Kötü gelin olmaktan eleştirilmekten boşanmış anlaşamamış kadın olmaktan korkuyor kaygılanıyor. Sorun burda aslında bu korkusunu enerjisini eşi alıyor olmalı ki umrunda değil. Dün eşim düğüne katıldı biraz geç geldi aradığında da “ ben bugün eve gelmicem” diye espirileşti. “Gelmezsen gelme alla alla” diye cevap verdim. Gelirken ne istersin ne alayım diye yanıtladı. Eşlerimiz onlar olmadan da birey olduğumuzun farkına varmalılar.Diyemez ki. Dese adam -doğal olarak- "telefonumu neden karıştırdın" der, "sen benden boşanmıyor musun, neden sana sorayım" der. Bunlara verecek bir cevabı yok.
Boşanacağım dediğin adamla aynı evde oturmaya devam edersen hiçbir konuda hiçbir şey soramazsın artık. Sorarsa lafı yapıştırır adam.
Mavera eşini anlatıyor; burnu çok dik, burnu yere düşse eğilip almaz, kibirli, inatçı vs vs. Böyle bir adam karşısında kendisinin yaptıklarına bakan herkes de "ne ezik bir kadın" diyor doğal olarak. Bu bir hakaret değil gerçek bu.
Bu ilişkide kendisi yok, kendi duruşu yok. Kendi duruşu olan insan kvnin sesini kaydetmekle uğraşacağına "ben bu hakaretleri dinleyemem, telefonu kapatmak zorundayım" der ve kapatır mesela. Ama o hala kocasına yaranma peşinde. "Bak ben nasıl masumum ama annen neler yapıyor" demek için ses kaydediyor.
Böyle birine kimse saygı duymaz ki, en fazla acır ama kocası onu bile yapmıyor.
Annesini arayıp "ben onun ağzının payını verdim hesabını sordum. sen mutlu ol anacım" diyen bir adam bu.
Dediğiniz gibi net bir duruş sergilese minicik, ufacık bir ihtimalle adam geri adım atar, kendini sorgulardı belki. Ya da "ben böyle kadın istemiyorum" deyip boşardı.
Her iki durum da mavera için hayırlı olur ama o bunun farkında değil.
Boşanmaktan o kadar çok korkuyor ki barışmak için adım atan da kendisi olacak eminim.
Diyemez ki. Dese adam -doğal olarak- "telefonumu neden karıştırdın" der, "sen benden boşanmıyor musun, neden sana sorayım" der. Bunlara verecek bir cevabı yok.
Boşanacağım dediğin adamla aynı evde oturmaya devam edersen hiçbir konuda hiçbir şey soramazsın artık. Sorarsa lafı yapıştırır adam.
Mavera eşini anlatıyor; burnu çok dik, burnu yere düşse eğilip almaz, kibirli, inatçı vs vs. Böyle bir adam karşısında kendisinin yaptıklarına bakan herkes de "ne ezik bir kadın" diyor doğal olarak. Bu bir hakaret değil gerçek bu.
Bu ilişkide kendisi yok, kendi duruşu yok. Kendi duruşu olan insan kvnin sesini kaydetmekle uğraşacağına "ben bu hakaretleri dinleyemem, telefonu kapatmak zorundayım" der ve kapatır mesela. Ama o hala kocasına yaranma peşinde. "Bak ben nasıl masumum ama annen neler yapıyor" demek için ses kaydediyor.
Böyle birine kimse saygı duymaz ki, en fazla acır ama kocası onu bile yapmıyor.
Annesini arayıp "ben onun ağzının payını verdim hesabını sordum. sen mutlu ol anacım" diyen bir adam bu.
Dediğiniz gibi net bir duruş sergilese minicik, ufacık bir ihtimalle adam geri adım atar, kendini sorgulardı belki. Ya da "ben böyle kadın istemiyorum" deyip boşardı.
Her iki durum da mavera için hayırlı olur ama o bunun farkında değil.
Boşanmaktan o kadar çok korkuyor ki barışmak için adım atan da kendisi olacak eminim.
Öyle deme, o kocayı düzeltecek o, gelip havasını basacak kocişi ile. :)) 25 yaşına rağmen eminim iyi yerlerdedir, iyi kariyeri vardır, görmediğim şey değil. Lakin bunun konuyla alakası ne? Biz konu mu açtık hep beraber, kariyerimiz yok, iş güç yok, donanımımız yok, avare avare dolanıyoz ama bişeycik yapmıyoz diye? Ne kazanıyor olabilir ki, çamaşır makinesinin başını bekliyor, halbuki gayrimenkullerini kaçırmaya çalışması lazımdı mal paylaşımından. :))Aşağılık kompleksi de var ki kendisinin Çilek. Sen kendine dair bir konuda karşındakinden fikir almak istiyorsun ve olaydaki duruşuna bakarak kişi seni eleştiriyor diyelim. Bunu kabul etmiyorsan ne dersin? "Dediklerine katılmıyorum bu olayda kafam karışmış olabilir ama öncesinde şöyle de kararlar alabilen, duruşu olan bir kadınım, hayır ezik bir karakter değilim" der, benzeri olaylardan örnek verirsin ve hakaretlere varan kendini ispat çabasında olmazsın değil mi? Ama Mavera benzer olaylardan örnekleyemiyor çünkü hepsi aynı aşağılanma ve ezilmeyi barındırıyor, O da mesleğini falan öne sürüyor bi ispat çabası filan, hatta okuyarak geldim bir üyenin mesleğini de aşağılamış kendince gülücüklerle, kimse saf salak değil görüyoruz yani.
Bu neye benziyor biliyor musun, iktidarsız adamın, lüks araba alıp oturduğu her yerde masaya arabasının anahtarını koymasına, arabasını anlatmasına benziyor. Adamın kuş ölmüş beybi, lüks arabayla iktidar oluyor işte trafikte, ortamlarda filan güya ahshs. Bu işte, Mavera eş ve eş ailesi ile ilişkisinde paspas, ama lüks araba anahtarı (İşteki konumu/gücü(!)) kkda hep masanın üstüne konuyor, "Benim öyle bir işim var kiiiğğğ şaşarsınız, kekelersiniz" filan oluyor. Gerçekten aşağılık kompleksi olmayan, özgüvenli insanın öne süreceği şey mi bu? Bu bir eksi hatta, "Böyle ekonomik bağımsız, güçlü bir konumdayken hala niye kendini ezdiriyorsun?" da derler. Koca olunca her türlü aşağılanmak tatlı geliyor kendine de, burada söyleyince suç oluyor. :)))
Ya artık hayatımdan yok olamaz mısınız ki :/Sus sus kızıp cildiriyo sonra "zavallı hayatlarinizda arkamdan konusuyosunuz" falan diyeinanılmaz ciddiye almalıyız kendisini içimizden bile onun çöküş hikayesini tekrarlamamalıyız
![]()
"Artık hayatımdan çıksan diyorumDediğini gördüm. Sonra da inanamayacağın bir hayat yaşıyorum, reelde görsen şaşarsın da dedi. Eminim şaşarım, okumuş etmiş, deha derecesinde zeki, gelecek vadeden bir eski arkadaşımız '' Dul kadın mı oldum beğğn. '' diye ağlıyordu. Yaktı kendini, fena sıfırladı. O övündüğü kariyeri de rahat hayatı da bu adam yüzünden elinden kaymasa bari.
Ya kimsenin hayatında değilim ben."Artık hayatımdan çıksan diyorum
Bu ikili delilik sona erse
İkimiz için de hayırlısını diliyorum
Hiç olmamış gibi davranabilmeyi
Bu yok ediciliği anlayabilmeyi
Bir bilsen ne kadar, yürekten istiyorum
Lütfen
Görmeyeyim seni
Bir yerlerde karşıma çıkma
Konuşmayalım, bakışmayalım
Ne olursun"
Ezberle bu şarkıyı Katibim daha çok duyucaz![]()
Tacizlerin devam ederse ailemle görüşeceksin, hırsını ve şarkılarını günlüğüne yaz bence. Ciao :)"Artık hayatımdan çıksan diyorum
Bu ikili delilik sona erse
İkimiz için de hayırlısını diliyorum
Hiç olmamış gibi davranabilmeyi
Bu yok ediciliği anlayabilmeyi
Bir bilsen ne kadar, yürekten istiyorum
Lütfen
Görmeyeyim seni
Bir yerlerde karşıma çıkma
Konuşmayalım, bakışmayalım
Ne olursun"
Ezberle bu şarkıyı Katibim daha çok duyucaz![]()
Tacizlerin devam ederse ailemle görüşeceksin, hırsını ve şarkılarını günlüğüne yaz bence. Ciao :)
He kuzum ne diyon sen bize mavera kızıcak senin ki eğrelti durduTacizlerin devam ederse ailemle görüşeceksin, hırsını ve şarkılarını günlüğüne yaz bence. Ciao :)
2. üyelik misin Louder ?Tacizlerin devam ederse ailemle görüşeceksin, hırsını ve şarkılarını günlüğüne yaz bence. Ciao :)
Konuya en sevdiğim yerden gireyim2. üyelik misin Louder ?![]()
Hahahha seni gözlerim aradı konudaKonuya en sevdiğim yerden gireyim
Kronoloji sıraya göre mavera louderın 2. üyeliği olabiliyor
Onu kastetmiştim zaten de biraz devrik belirtmişim.Konuya en sevdiğim yerden gireyim
Okul çarptı beniHahahha seni gözlerim aradı konuda
Yine mavera boşanmaya kalktı sonra herkese saydırdı kovdu bir sen yoktun gigless![]()
Eğer öyleyse herşey yalan çünkü louder kötü bir evlilik sonucu boşanmış bir üyeydi.Konuya en sevdiğim yerden gireyim