ozguvenim hic yok olmadi hic egomda yok saf salagin tekiyim bu durumdan kurtulmak istiyorum ama olmuyor iste herseyi dusunuyorum ama cikamiyorum resim cizmek cok istiyorum ama boya kalemleri pahali oldugundan alamiyorum
tesekkur ederim fakat ne zaman pozitif olsam bir sorun illa ki cikiyor ayrica babamla ayni evde yasamak huzurun kacmasi ve turlu problemler demek hergun bagiris her gun kavga ne yapabilirimkiLütfen öncelikle kendinize saf, salak gibi yakıştırmalar yapmayın. 20 yaşındasınız henüz, değişmek ve bazı şeyleri değiştirmek için geç değil. Kişisel gelişim konusuna biraz eğilin, bir kaç kitap okumak biraz bakış açınızı değiştirecektir. Biraz güveniniz yerine gelip daha iyi hissettikçe bir şeyler kendiliğinden değişmeye başlar..
tesekkur ederim fakat ne zaman pozitif olsam bir sorun illa ki cikiyor ayrica babamla ayni evde yasamak huzurun kacmasi ve turlu problemler demek hergun bagiris her gun kavga ne yapabilirimki
ah ablam cok sagolasin annemde saf iste onunda parasini somuruyor o sizin babaniz diyor butun bu sorunumun kaynagi babam o yuzden boyleyim ben kabul ediyorum sinirlerim bozuldu psikolojim bozuldu ama bir kere gittim hic takmadilar daha da gitmedim gitsem ilac yazarlar ben ilac kullanmak istemiyorum istedigim sey yeni bir sehirde kendimi tanimak huzuru bulmak bir arkadasim olsa o yeter bana fazlasinda gozum yok cok seyler atlattim yasadim hala yasiyorum ama gel gor ki hicbir sey olmuyor be ablam benimkide can degilmi
çok teşekkür ederim yapmaya calisacagimEvet çok iyi anlıyorum ama bir şekilde o evden uzaklaşıp kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmek için biraz güçlü olmaya ve kendinize güvenmeye ihtiyacınız var. Şu halinizle bunu yapmanız zor. O yüzden diyorum ki bu süreçte babanızın yarattığı olumsuzlukları görmezden gelmeye çalışın. Biraz içsel olarak güçlenmeye ve bu sırada iş olanakları nelerdir diye sıkı bir araştırmaya girişin. Umut, motivasyon, gelecek hedefleri belirlemek vs ruh halinizi biraz yükseltecektir. Sonrası umarım kendiliğinden gelir, bol şans diliyorum..
20 yasindayim evet annem beni hep sustururdu ama kardesimde oyle degil o hep konustu o hep hakli beni hep ezdiler hala da oyle sus diyor kardesimle kavga edince sorunlarimin hepsini nedenini biliyorum ama cozum yolu bulamiyorum gitsem ortalik cok kotu tek basima nasil yaparim bilemiyorumAslında suç annende. Bu kadar sessiz kalmasa cesaret etmezdi baban sana vurmaya,veya ezmeye..
kaç yaşındasın sen? Yeni bir hayat kurabilmen için öncelikle çalışıp biraz olsun elinde birikim olması gerekiyor. başkasının yanında zaten rahat olamazsn. Başka bir ilte çalışıp para biriktir sonra zaten yapamayacağın birşey yok. Üniversite mezunusun ve aklın gayet başında yazıklarından anlaşıldığı kadarı ile. Kimseye de muhtaç değilsin.
20 yasindayim evet annem beni hep sustururdu ama kardesimde oyle degil o hep konustu o hep hakli beni hep ezdiler hala da oyle sus diyor kardesimle kavga edince sorunlarimin hepsini nedenini biliyorum ama cozum yolu bulamiyorum gitsem ortalik cok kotu tek basima nasil yaparim bilemiyorum
Cok doğru diosun söylemesi kolay içinde olmayınca ama intiharı düşünme ne olur en kötüsü o bilemezsin yarınlarda senin için ne saklı. Malesef işte insan annesini babasını secemiyo. Başka şehirler de de başvuru yap canım hem uzak olurab
ablam sabir diyorsunda bir gelip gorsen o kadar zor bir durumdayimki ya anlatilamaz bu yasanir sabrediyorum ama dayanamiyorum hergun agliyorum hergun bir isik olsa onu yuruyecegim ama o da yok
Oncelikle tesekkur ederim is bulmak ben de istiyorum ama burasi kucuk bir sehir yani esnaf ya ailesinden birini buluyor ya da is vermiyor pastaneye girmek cok istiyorum ama o babam izin vermiyor huzursuzluk cikariyor konussam dusuncelerimi dile getirsem bile onemi yok ki dinlenmiyorum susturuluyorum20 yaşındasın ama çok olgun bir kızsın.
Bir iş bulabilsen aslında evde olanı biteni takmayacaksın bile. O yüzden dedim kendi mesleğin olmasa bile kendine geçici bir iş bul eline para geçsin.
Anne babayı seçemiyoruz malesef. Bence annen seni sustursa bile sen düşüncelerini açık açık söyle evde ki herkese karşı.
Benim de babam çok küfürbazdır mesela,sinirlendiği zaman küfür eder. Zarar vermez ama huzursuz etmesi bile yetiyor. Hiç bir zaman susmadık ve susmadığımız için de durdurdu kendini. Utandı!
Açık açık konuşman gerekiyor içine attıkça daha kötü olursun.
Konuş ki ilerde evlendiğinde annen gibi olma!
ya da dalga geciyor salak aptal diyor siz boyle birine ne anlatabilirsiniz ki20 yaşındasın ama çok olgun bir kızsın.
Bir iş bulabilsen aslında evde olanı biteni takmayacaksın bile. O yüzden dedim kendi mesleğin olmasa bile kendine geçici bir iş bul eline para geçsin.
Anne babayı seçemiyoruz malesef. Bence annen seni sustursa bile sen düşüncelerini açık açık söyle evde ki herkese karşı.
Benim de babam çok küfürbazdır mesela,sinirlendiği zaman küfür eder. Zarar vermez ama huzursuz etmesi bile yetiyor. Hiç bir zaman susmadık ve susmadığımız için de durdurdu kendini. Utandı!
Açık açık konuşman gerekiyor içine attıkça daha kötü olursun.
Konuş ki ilerde evlendiğinde annen gibi olma!
baska sehirde ben nasil gideyim bulayim para pul yok tek basimayim arkadas olsa ceker giderdim sunlari cekmezdim ki yok isteCok doğru diosun söylemesi kolay içinde olmayınca ama intiharı düşünme ne olur en kötüsü o bilemezsin yarınlarda senin için ne saklı. Malesef işte insan annesini babasını secemiyo. Başka şehirler de de başvuru yap canım hem uzak olur
öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum paramı vermemek ve bankada biriktirmek umarım bir iş bulurumda giderimIlk once bi is bul! eline gecen paralari biriktirmekle baslicaksin. Babana maasin 1800se bin 1500 diyeceksinn. Sonra o paralari bankaya atacaksin. Atanana kadar boyle yap! Sonra ataninca sehir disina git. Babana asla para yollama! Bir muddet arama sorma! Guclu sekilde cik karsisina.. yavas yavas arkadas edinirsin! Eleye eleye.. umarim mutlu olursun kuzum..
çok teşekkür ederim bende bunu istiyorum bir adım atmak biraz da cesarete umarım yapabilirim desteğiniz için sağoluniş bulursan gitmekten korkma. Öğrenciler için olan apartlar bazen yalnız çalışan kadınları da kabul ediyor. Biraz sabredersin sonra biriyle eve çıkarsın belki, maaşın artar... İyice araştır mutlaka uygun birşeyler bulacaksın. Bir adım atsan devamı gelecek, gözünü karart ve hayatını kurtar. Baba demeye bin şahit o adama da prim verme. Sen hemşirelik bitirmiş, akıllı ve olgun bir kadınsın. Mesleğin elinde. Kendi ayakların üzerinde durmaya başladığında bunu çok daha iyi anlayacaksın ki ona ihtiyacın yok ve sen onun söylediklerine göre yaşayan biri değilsin, çok daha değerlisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?