Gözükmüyor kiPatolojim sizce ne cikdi
Gözükmüyor ki
Yazılar okunmuyor daha net tutup çekin çekerken tlf hareket etirmişsiniz . Önce odaklayıp kontrol edip çekin
Trofoblastik hücreler vilüzler izlendi ne demekMakroskopik Bulgular:
- Gönderilen örneğin kahverengi ve yumuşak yapıda olduğu, 2 adet doku parçası içerdiği belirtilmiş.
Mikroskopik Bulgular:
- İnceleme sonucunda kronik ve akut iltihabi hücreler (yani uzun süredir devam eden ve yeni başlayan iltihap hücreleri) gözlenmiş.
- Ayrıca granülasyon dokusu (iyileşme dokusu), fibroblastik hücreler (bağ dokusu hücreleri), vasküler (damarsal) yapıların olduğu tanımlanmış.
- Reaktif değişiklikler gösteren skuamöz hücreler de görülmüş — bu da dokunun iltihap ya da tahrişe yanıt verdiğini gösteriyor.
Tanı:
- Endoservikal küretaj materyali (rahim ağzı iç kısmından kazınarak alınan örnek) içinde:
- Plasenta doku parçaları saptanmış.
Yani ne anlama geliyor?
- Rahim içinde hala plasenta parçalarının kaldığı görülüyor. Bu genelde düşük, doğum sonrası ya da kürtaj sonrası karşılaşılabilir.
- Ayrıca mevcut iltihap bulguları, rahim içinde enfeksiyon veya iyileşme süreci olduğunu düşündürür.
Öneri:
Bu raporla birlikte mutlaka kadın doğum uzmanınızla görüşmelisiniz. Genellikle bu tür durumlar rahim içinin tamamen temizlenmesini gerektirebilir, çünkü kalan plasenta dokusu enfeksiyona ve kanamaya yol açabilir.
Kürtaj sonucu içerde parça kalmış diyor işteBu benim şu kürtaj oldum onun sonucu
Bende tam gebemisiniz sağlıksız mı diye soracaktım.canım sanırım sağlıksız bir gebelik doğru yerde doğru şekilde döllenmemesinden kaynaklıBu benim şu kürtaj oldum onun sonucu
Trofoblastik hücreler ve villöz yapılar izlendi” ifadesi, genellikle gebelik ürünlerine ait doku parçalarının rahim içinde hâlâ bulunduğunu gösteren bir histopatolojik (mikroskobik) bulgudur.Trofoblastik hücreler vilüzler izlendi ne demek
İlle kürtaj demeyebilir doktorunuz bi ilaç verip onla da temizleyebilir içeriyi . Burdaki amaç o kalan parca enfeksiyon yaparsa tüplerinizi tıkayabilir yada rahim duvarına yapışırsa gebeliği engeller… buna engel olmakTekrardan kürtaj olmammi gerekiyor kurataj olalai 25 gün oldu bugün cikdi sonucu yani kısacası ne demek isdiyor
Bana 9 haftalikken giddim 6 haftalıkken bebgin kalbi durmuş dediler 1 ay karnimda ölü olarak yaşadı 25 gün oldu isde patoloji sonucum bugün cikdi buraya addim yani kotü birşey yok dimi mol gebelik falan değil dimi olsa çıkardı dimiÇok geçmiş olsun . Ben de bir kürtaj atlattım. Dış gebelik yada üzüm gebeliği gibi bir şey mi yaşadın
Canım Bence tekrardan kürtaj olman gerekmeyecek. Korkma dr ne zaman gideceksin.Tekrardan kürtaj olmammi gerekiyor kurataj olalai 25 gün oldu bugün cikdi sonucu yani kısacası ne demek isdiyor
Yani bu patolaji sonucu mol gebelikmi gösderiyor iyisallah degildirCanım Bence tekrardan kürtaj olman gerekmeyecek. Korkma dr ne zaman gideceksin.Benim anladığım . Ben daha çok kürtaj sebebinle ilgili olduğunu düşündüm. Yanlışta yönlendirmek istemem ama sanki fetüs oluşurken yanlış şekillenmesi ve gelişmesine bağlı bir sorun yaşandığını gösteriyor. Kürtajı zaten uzman yapmışsa emin ol temizlenmiştir. Çok nadiren üzüm gebeliğinde belki böyle sorunlar olabilir .
Mol gebelik olsa zaten dr daha erken tanı koyardı. Korkma bunları düşünüp bende çok benzer şekilde yaşadım. Kalbini duymak için gittiğimde atmadığını öğrendim. 2 hafta ölü bebeğimle yaşadım. Sonra kürtaj oldum.şuan psikolojik olarak da çok zor bir süreç. Ama şöyle bir gerçek var sağlıksız gebelikte genelde bu durumlar oluyor. Allah geciktiriyorsa emin ol daha güzelini yaşatmak için. Benim tavsiyem 1 hafta 10 gün sonra yürüyüşe çık . Uyumakta zorluk çekiyorsan günde 1 saat yürüyüş yap çok iyi geliyor. Kafanı boşaltıyorsun. İnsanlar duyarsızsa ay falancada da olmuş geçiyor üzme diyebilir. Uzaklaş kendi kendine eşinle atlat bu süreci. Ama sakın korkmaBana 9 haftalikken giddim 6 haftalıkken bebgin kalbi durmuş dediler 1 ay karnimda ölü olarak yaşadı 25 gün oldu isde patoloji sonucum bugün cikdi buraya addim yani kotü birşey yok dimi mol gebelik falan değil dimi olsa çıkardı dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?