acilll(polikistik over olup da tüp bebek yaptıran varmı?)

slm hanımlar bende pkoluyum malesef
3 aşılama ve bi micro denedim olmadı
şimdi dondurulmuşarı denicem kontrollere gidiyorum
şunu unutma tamamen kısmet işi bu RABBıM OL dedikten sonra herşey boş
her pko lu olan bu sorunu yaşamıyo bilee
nasip artık
inşş hepimizin en kısa zamanda olurr

bende pcos luyum 2 tüp bebek denemeden hamileyim

Merhabalar aranıza yeni katıldım.2 yıllık evliyim.Eşimin sperm sayısı düşük.3 kez mikroenjeksiyon denedik.Hamilelik oluyor.Fakat kalp atımı olmuyor.Bilgileinizi benemle de paylaşabilir misiniz?acaba bende pcos lu muyum?

dırım kızı slm sorumu yanıtlarsan sevınırım bende pcosluyum 2asm oldu 2.asımda kımyasal gebelık oldu maalesef dustu sende kac yumurta oldu kac unute basladın ıgneye kac tane transfer oldu cvp nolur

nolur cvp bende pcosluyum arkadasın da kac yumurta oldu kac tane kondu bende ocakta baslıycam tup tedevsıne 2 asım oldu ama tutmtdı nolur cvp:ecrin_bebek:

merhaba aynı sorun bende de olduğu için cevap yazayım dedim.ben de pco luyum ve tüplerim kapalı.tedavide kullanılan ilaçlara biz pco lular fazla tepki veriyoruz ve yumurta sayısı çok fazla oluyor bu sayının normalin çok üstünde olması OHSS diye bir taoblonun ortaya çıkmasına neden oluyor.ohss de çok sayısa fakat yeterli derecede olgunlaşmamış foliküllerin olması .genelde tedavi sonlanıncakendiliğinden zamanla geçiyor fakat çok yüksek doz ilaçla, ileri derece ohhs olamsı çok ender de olsa ölüme kadar giden ciddi bir tablo olarak karşımıza çıkabiliyor.bu yüzden bizlere genelde 50, 75 gibi çok düşük dozlar veriliyor.benim 1. tedavim transferden hemen önce iptal edilmişti,çünkü her yumurtalığımda 40'ar tane yumurta olmuştu yaklaşık ve dr um hayatını riske sokamam diyerek tedavimi sonlandırdı.
2.sinde yine ohss gelişti ama transfere kadar dayanabildim.6 tane yumurta toplandı. hepsi döllendi.3 tanesi transfer edildi. 4 kese görüldü.biri de ikiz bölünmüş.fakat gelişim devam edemedi 11. hafta kürtajla sonlandırıldı.

bende de pco var. mikro ile şimdi ikizlerime hamileyim. 7.haftayım şimdilik bir problem yok cok şükür, allah da vermez insallah bir sorun. pco olmak cok gıcık bir durum ama işin komik yanı en başarılı tüp bebeklerin pcolularda olması. normal sorunsuz bir bayandan daha cok sansınız oluyor. çünkü yumurta üretimimiz diğer kişilere oranla daha fazla. bu da şansımızı arttırıyor. benden 28 yumurta toplanmıştı mesela. yalnız aşırı gelişimlerde ohss riski oluyor bunun için profesyonel ve işini ciddiye alan bir doktor ve ekip bulmanız şart. benim tedavi boyunca en büyük endişem ohss olmaktı. ama yüksek dozla puregona basladığım ( 200mg) halde çok dikkatli gidildi ve cok şükür bir aksaklık olmadı. yumurta toplandıgı andan itibaren ne kadar cok su içerseniz o kadar tehlike azalıyor zaten aklınızda olsun. allah kimsenin emeklerini boşa cıkartmayacaktır. insallah 2010 sizlerinde yılı olur :)

Bende pko luyum sadece kilo vererek ve spor yaparak hamile kalmıştım doğal olarak, pkolularda kilo vermenin önemi cok büyük tüp bebek dahi olsa önce kilo vermenizi ve düzenli spor yapmanızı tavsiye ediyorum.

tedaviye en iyi pkolular cevap veriyor.ben de pkoluyum ama 3.yü deneyeceğiz.bir de daha önce doğal yolla hamile kaldım.gelişim bozukluğu olduğu için aldırdım.nedense işte bazılarının ilk seferde bazılarının da birkaç deneme sonunda tutuyor.kader...

bende pkoluyum ve yakinda bende deniycem bakalim ne olcak
ama kilolu degilim her pkolu kilolu da olmuyor

bende pco ve kiloluyum tüp bebek düşünüyorum ama senin de dediğin gibi kilo verip yaptırmamın mantıklı olacağını düşünüyorum ama kilo veremezsem kilolu iken tutma olasılığı çok mu düşük...

bende pko luyum çok şükür 1 kızım var 8 yaşında (tedavisiz)
bende artık tüpbebek yaptırmayı istiyorum
adet düzensizliği var ilaçsız adet olamıyorum
dr.farlutal verdi bugün son tabletimi içtim adetin 2.günü gel dedi
bakalım nasıl olcak çok heycanlıyım
kilo problemimde var ama bu ay başlicam hayırlısı artık kısmetse olur
ne kilolular var çatır çatır doğuruyorlar
yumurtlama tedavisi uygulandı ama sonuç neg. oldu hep
benim menogon 150mg bile 1-2 tane yumurtam olmuştu(kaçadan)
siz hangi iğneleri kullandınız?göbekten kendinizmi yaptınız yoksa hastanede kalçadan-koldan mi?
bilenler cevaplarsa çok sevinirim

ben daha iğne tedavisine başlamadım ama umutsuzum o konuda zaten 4 ay yapıyorlarmış zaten onu heralde sonra aşılama yaptırmayacağım ben direk tüp bebek yaptırayım diyorum bu ay iğneye başalayacaktık doktor yokmuş zaten zor adet oluyorum adet olduğum hafta doktor gelmeyince mecbur bidaha ki adeti bekliyeceğim...

kilolu değilsen şansın daha yüksek canım benimde okulda bi öğretmen arkadaşım öyleydi 2 aşılama 2 tüp bebek denedi arkasından kendiliğinden oldu...

kilolu değilsen şansın daha yüksek canım benimde okulda bi öğretmen arkadaşım öyleydi 2 aşılama 2 tüp bebek denedi arkasından kendiliğinden oldu...

kiloluyum cnm maleseff boyum 1,60 kilom 85
kilo verebilirsen iyi olur dedi doktorum ama veremiyorum
kısmet inşallah tutar.daha fazla beklemek istemiyorum yaşım 30 oldu kızımda kardeş istiyo
sen istanbuldamısın hangi hastanede tedavi oluyorsun?
bence aşılamayla zaman kaybetme direk tüp yaptır

ben daha yeni başlıyorum tedaviye yumurtlama takibi yaptırcam bi kaç ay ondan sonra aşılama yaptırmadan tüp bebek yaptırmak istiyorum bakalım istanbul acıbadem mi bursa acıbadem mi karar veremiyorum...

Canım ya bak şimdi umut oldu bana çok teşekkür ediyorum yalnız hangi doktorda nerede yaptırdın canım

merhaba hanımlar polikistik over isimli sendrom maalesef bende de var. 1 kere Aşılama 2 kerede yumurta takibi yöntemini denedim hatta 1 kere de yeni açılmış olan bir hastane de tüp bebek denedim tüm bunlar sonuçsuz kalmıştı ama Allahıma çok şükür 2. tüp bebek denememde tutundular evlatlarım evet evet evlatlLARım çünkü ikiz bekliyorum Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Tüm tedavi süreci ile ilgili ne kadar sorunuz olursa cevaplayıp elimden geldiğince size yardım etmeye çalışırım. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…