o zaman da kredi kartına dayanıyorumBirikim için her ay maaşının bir bolumunu yok sayacaksın..
Onunla da ya çeyrek alcaksın veya bankaya yatırcaksın..
Olmadı güne gir:)
500 lira -kira
30 - aidat.
400 lira benzin masrafı (işe gidip gelirken kullanıyorum. normal otobüsle de gitsem aynı paraya geliyor.)
105 lira saç dip boyası ( her ay beyazlarım cıkıyor gezilmeyecek halde oluyorum. yine de 6 haftaya sarkıtmaya çalışıyorum boyatmayı)
5 liradan kaş bıyık aldırması var . 10 günde 1. 15 lira da o tutuyor.
haftada 2 paket sigara içiyor. aylık 60 tl ediyor.
50 liralık kontor yüklüyorum telefonuma.
40 lira internet faturası var.
diğer faturalar toplam ne kadar eder bilmiyorum tam. her ay değişiyır. doğalgaz vs faturası hepsi 200.250 gibi.
sabah kahvaltısı için evde sandvic yapıp götürüyorum. öğle yemeği iş yerinde yok. onun içinde bazen evden götürüyorum ama yine aylık 50 lira felan gidiyor.
haftalık pazar ve market alışverişi var. onlar için de haftalık pazara 50 markete 20 dedim. suyu da marketten alıyorum onu da kattım.
gerçekçi bir şekilde hepsini yazdım bunun harici haftada 2 kere dısarı cıkıp yemek ve kahve yapsam 40 lira da haftalık eğlenceye yazınca aylık 160 lira oluyor. ha şimdi diyeceksiniz dışardaki paradan kıs vs. cok haklısınız ama zaten yalnız yaşıyorum hep tek basımayım. haftada 2 kere de cıkmasam iyice bunalcam.
bunun haricinde olur da bir ay bir kıyafet almaya kalksam ya da makyaj malzemesi bitiyor. bir anda çıkan araba masraflarını (kasko sigorta vergi ceza ) bunlar da beni sarsıyor.
genel durumum böyle
ne önerirsiniz. her ay 1000 lira ayırmak istiyorum imkansuz mı ?
:) valla benim de gözüme o batıyor . başka yer arayısındayım. burası cok iyi bir yer boyası da cok iyi. amonyak içermiyor amaa bundan vazgecicem. diğer buldugum yer de 50 lira dedi. bi 50 lira düşebilirizdip boya parasi cok fazla
ben iyi sayilir bir yere gidiyorum 50 veriyorum.o bile gozume batiyor
Araba demek masraf demek.
Benzini, vergisi, bakimi hic bitmiyor.
Servis imkaniniz yok mu?
Bir tavsiye daha dışarıda illa bir şeyler yemek zorunda değilsin evde karnını doyur öyle çık dışarıda gittiğin mekanlarda sadece çay kahve vb. içecek iç, yine gezmiş eğlenmiş olacaksın nasıl olsa.
dip boyamı yapacak kadar yakın kız arkadasım yok ühüühhüArabaya lpg taktırabilirsin kısa sürede kendini amorti eder. Ben alır almaz taktırmıştım 6 yılda kimbilir kaç bin kira kar etmişimdir. Dip boyanı lütfen kendin yap inankı hiç zor değil ya da yakın bir arkadaşına rica et o yapıversin dip boya sonuçta röfle vb. değil.
Kasıni. Biyigini evde kendin al.sac boyanı kendin YAP daha ucuza gelir. Haftada 2 kere dışarıya cikiyorsan her çıktığında dışarıdan yeme .hatta evden götür madem Araban varmış termus al kendine çayını demle evden bir kaç parça yiyecek yap açık alanda otur cafe tarzı yerler bana sıkıcı geliyor gidince sahil olur .park olur. Göl kenarı vs.500 lira -kira
30 - aidat.
400 lira benzin masrafı (işe gidip gelirken kullanıyorum. normal otobüsle de gitsem aynı paraya geliyor.)
105 lira saç dip boyası ( her ay beyazlarım cıkıyor gezilmeyecek halde oluyorum. yine de 6 haftaya sarkıtmaya çalışıyorum boyatmayı)
5 liradan kaş bıyık aldırması var . 10 günde 1. 15 lira da o tutuyor.
haftada 2 paket sigara içiyor. aylık 60 tl ediyor.
50 liralık kontor yüklüyorum telefonuma.
40 lira internet faturası var.
diğer faturalar toplam ne kadar eder bilmiyorum tam. her ay değişiyır. doğalgaz vs faturası hepsi 200.250 gibi.
sabah kahvaltısı için evde sandvic yapıp götürüyorum. öğle yemeği iş yerinde yok. onun içinde bazen evden götürüyorum ama yine aylık 50 lira felan gidiyor.
haftalık pazar ve market alışverişi var. onlar için de haftalık pazara 50 markete 20 dedim. suyu da marketten alıyorum onu da kattım.
gerçekçi bir şekilde hepsini yazdım bunun harici haftada 2 kere dısarı cıkıp yemek ve kahve yapsam 40 lira da haftalık eğlenceye yazınca aylık 160 lira oluyor. ha şimdi diyeceksiniz dışardaki paradan kıs vs. cok haklısınız ama zaten yalnız yaşıyorum hep tek basımayım. haftada 2 kere de cıkmasam iyice bunalcam.
bunun haricinde olur da bir ay bir kıyafet almaya kalksam ya da makyaj malzemesi bitiyor. bir anda çıkan araba masraflarını (kasko sigorta vergi ceza ) bunlar da beni sarsıyor.
genel durumum böyle
ne önerirsiniz. her ay 1000 lira ayırmak istiyorum imkansuz mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?