acilllll aciillllll

altop

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
1.072
545
333
Ankara
Dunden beridir hastayim. Yatiyorum. Esim makarna yapmisti yedim yattim. Sabah kalktim mutfak gocuyo resmen tabaklari makinaya at bari. Sabah kalktim cocugin kahvaltisini yaptirdim . Bu saat oldu beyimiz mutfaga gelmiyo bilgisayar basinda. Bari gel bi cay koy. Bende mutfagi topladim .kahvaltiyi haxirladim. Onu cagirmadim. Oturdum yedim . Bi zahmet mutfaga geldi benim yedigimi gorunce bardagi atti gitti. Ben simdi ona gunu gostericem ama. 4 yasinda oglum var. Tartismamisi gorsun istemiyorum . Sinirlenince cok kotu oluyorum. Ama kendimi zor tutuyorum ve hastayim. Ben simdi ne yapayim . Sinirimi nasil cikarayim.

Nasıl yaa annesi gibi bir de ısrar mı edeceksiniz koskoca adam sofra kurulduysa gelsin yesin ağzına mı beslicen tövbe yarabbim....Hiç bulaşma yat dinlen ...Sinirin bozma..

Genelde erkekler böyledir ev işlerinden bir haberler yardim olsa daha hoş ama odun hepsi bu yyüzden hasta hasta gerilme gerek yok.yatağına gir yat iyi olmaya bak bence

Ben de esime cok bozulurum ev işleriyle ilgili ben soylemeden bir seyler yapmaya girismediginde. Ama hic "ben ona gununu gosteririm" boyutuna gelmedi iş. Altta baska dert ettiginiz seyler var herhalde.

Cok geçmiş olsun.
Benim eşim de mutfağa girse batırır ortalığı maalesef. Çok büyütmeyin derim ben. Gönül ister ki mutfağa girsinler ihtiyaç halinde ve pürüpak çıkılsın o mutfaktan ama olmuyor. Öyle yetişiriliyorlar maalesef işin özu bu bence

zorla ev işi yaptıramazsın, valla ben hastayken bir de kavga çekemezdim.. ne diyeyim gününü gösterecek enerjiniz varsa helal olsun.. ama ben olsam o kadar işi yaptıktan sonra kahvaltıya da çağırır sonra gider yatardım.. atar çekemiyorum yaşlanıyorum kanımca

B
Ben de esime cok bozulurum ev işleriyle ilgili ben soylemeden bir seyler yapmaya girismediginde. Ama hic "ben ona gununu gosteririm" boyutuna gelmedi iş. Altta baska dert ettiginiz seyler var herhalde.
Baska ne dert olabilir. Olsa yazarim zayen. Bardagi atyi diyorum. Gununu gosteririm derken o bardagi atmak nasil olurmus .onu demek istedim ama oglum var tartismamizdan etkileniyor uzuluyor diye simdilik sessiz kaldim.

[QUOost: 37525044, member: 596555"]Kahvaltiya seslemedim ya . Bana kustu simdi.[/QUOTE]

Sende ona kustun kizdin yani önce sen başlattı oda senin yaptığını yapiyor

Benim esimde mutfaga girince , kirletir dagitir , ama hic ses etmem arkasindan toplarim tepki gostersem kirilir en azindan yemek yapiyor arada bir ben yemek yapsam salatalari yapiyor..

Birakinda dagitsin ne var bunda , bunda buyutecek birsey yok...
Sen biraz abartmissin...
Kahvalti hazirlarken cagirabilirdin esini...

Erkekler böyle maalesef söylemeden bir şey yapmazlar. Yapsalar da surat beş karış.

Bir arkadaşımdan duyardım, yemekleri çoğu zaman eşim yapar, derdi.

Bir arkadaşımında iki tane çocuğu var "doğduklarından beri hep Babaları yıkar ben çok nadir yıkarım. Banyo deyince çocukların aklıma Babaları gelir." demişti. Çok şaşırmıştım.

Bir diğerinin de dördüncü çocuğu oldu yeni, "nasıl yetişeceksin hepsine" dedim. "Bundan önce eşim bana sadece yardım ediyordu , bundan sonra bütün işleri yarı yarıya yapacağız." dedi.

Demek ki böyleleri de var.

Yemek yapmışya en azından onu da yapmayan insanlar var.
Kahvaltı hazırlanınca bir seslenseymişsin güzel olurmuş.
Ya da yardım isteyebilirdin bu kadar sinirlenmene gerek kalmazdı belki de.

Sizin ki yine makarna yapmış yemişsiniz benim eşimin elinden o da gelmez yumurta bile kıramaz ama işte erkekler bekarken alıştırılmadığı için yapamıyorlar gününü göstericem diyecek kadar bir sorun görmedim şahsen ben ortada. Belki canım halsizim sen hazırlasan deseniz ya da beraber hazırlayalı deseniz yardım ederdi ama onu yok sayıp hazırlayıp yemeniz gücüne gitmiştir sonuçta dün akşam o yapmış zaten. Kalktığınız için iyi olduğunuzu düşünmüştür bir de hiç mi diyaloğunuz yok hiç mi birşey demediniz kalkınca. Bazen erkeklere illa söylemek gerekiyor yardı istemek gerekiyor boşuna sinirlenmeyin bende söyleye söyleye yaptırıyorum.

Bence iletişimsizlikten kaynaklanıyor her sey. Bazı insanlar (kadın veya erkek) söylenmeden yapmayı düşünemeyebiliyor. Konu sahibinin eşinin de "söylesen yardım ederdim" diyeceğine eminim. Somut olayda eşin tembellik ettiği kesin. Ama talepte bulunmayıp kendiliğinden harekete geçmesini beklemek çoğu zaman sonuç doğurmaz.

Kendi kendimize alınganlık yapmak yerine beklentilerimizi net olarak belirtmemiz bir çok sorunu çözer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…