Açılmak istiyorum ama..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Selam 6 yildir evliyim esim cok kiskanc birisi, evliliğimizin 2. Yılında gir burhan gecirirek kapandım. Ilk başta kimse yapamazsin sen dedi. Sırf o gazla direndim yaklasik 4 seneye yakındır kapalıyım. Ama ne pardusu ne sal yapmayı becerebilildim. Hep hazır sal taktım, kışında sapkayla geçirdim. Ama yaz geldi bunların. Kendimi çok çirkin buluyorum. Kendi giydiğini beğenmiyorum.esim tamamıyla karşı cikacaktir, ve en çokta bukadar zaman kapali kalıp açılmak insanların gözünde ne duruma düşerim diyede korkuyorum. Lütfen konumu başka yere cekmeyin. Sadece fikir istiyorum. Ve en büyük cekingem rabbim bukadar zaman kapali kalip acilmak.
Sanki içinde biseyler ukte kaldı.
Kırıcı yorumlar yapmazsanız sevinirim

Ne diyebiliriz ki,
Üç tür insan var;
Birincisi inancı gereği kapanan
İkincisi inanan ama yapamayan/yapmayan
Üçüncüsü inanmayan

Birini seçmek kendi tercihiniz..

Edit: Ben de kapalıyım. Yazın tabi ki özeniyorum ferah ferah gezenlere, denize rahatça girenlere ya da ne bilim basit bir kot tişört giyip dışarı çıkmaya. Ama inanmak sorumluluk da getiriyor yapacak bir şey yok.

açılıp kapanmak nedir siz kapı değilsiniz ki. başımı kapattım, örttüm vs. daha uygun bence. açıldım, kapandım türü söylemleri tasvip etmiyorum ben, tuhaf duruyor

zaten başkasının gazıyla da olmayacağını düşünüyorum ben.

Son düzenleme:
İsteyerek kapanmadığın için tamamen yerine getirmiş olmuyosun ki zaten.. içinden gelmeli gelmiyorsa da kendini nasıl rahat hissediyosan öyle olmalısın.. herkesin görüşü farklıdır illaki yargılayan olur yargılamayan olur.. ama bu senin hayatın laf edene hı hıı yap geç.. önemli olan senin ne hissettiğindir..

Ne diyebiliriz, hayat sizin, karar sizin; insanların hakkınızda ne düşüneceğinden daha önemlisi, sizin nasıl hissettiğiniz ve kendinizi nasıl ifade etmek istediğiniz.

Kıyafetlerimiz, saçımızın şekli bile bu dünyada, kendimizi ifade etme, varlık gösterme biçimi. Olmadığınız biri olmaya çalıştığınız sürece sadece bunalırsınız, mutsuz ve "Yok" olursunuz. Alacağınız kararda, göz önünde bulundurmanız gereken şey "Huzur" hissi. Hangisi ile huzurlu olacaksanız onu yapın ve insanların ne gözle bakacağını umursamayın. 3-5 konuşulur, unutulur en fazla. Ama siz elalem ne der-ne düşünür deyip çekindiğiniz ve zorlama bir stili sürdürdüğünüz sürece, içiniz durmaksızın bunu konuşur, kendinizi susturamazsınız.

Bence ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Kapanma kararı alırkende böyleymiş şimdide.
Önce oturup düşünün açılınca tekrar kapanmak istermiyim diye.

Eşiniz kıskanç diye başörtü takip insanlar ne der diye başörtünüzü çıkarmaktan çekinmek aslında başörtüsünün manasına cok uzak.
Bende tesettürlüyüm kimse için yapabileceğim birşey değil bu sadece inanmadığım için bu şekildeydi yaşıyorum.
Bu karar için birşey söylemek doğru değil ancak bu kararınız yalnızca sizinle özgür iradenizle olsun.

insanlarin hayatlari yasam tarzlari orf adet inaclari. herkese ozel biseydir sorun acilip kapanmak degil inat etmek hani simdiki kapalilar kapaliligin hakkini veriyor mu kendim de dahil hayir fakat bunu insanlara inat etmek cok sacma cevrenizi bilmem ama cidden. biraz. tuaf karsilanack zaten sorunda insanlar ne der diye cekineceginize. rabbimize hesabi dusunmek daha dogru dedigim gibi hayat sizin hayatiniz onemli olan insanlarin gorup gormemesi degil. neyse cok hasas bir durum. ama. suan kapalilik icin cok guzel modeeler giyimler modeeler var umarim esiniz anlayis gosterir ne diyelim

sal yapmayi becerememek ?
o zaman acik saciniza nasil bakacaksiniz?

Nedir icinizde kalan.

Ben acigim ve hic kapanmadim,
inanin yargilamak icin yazmiyorum,
ancak su uydurdugunuz sebepler size inandirici geliyor olabilir ama disaridan okuyan biri icin sacma sapan bahaneler.

ya acilmak istiyorum deyin acilin yani,
esinize de boyle soyleyin,
ilk soylediginizde tepki verecektir,
ama zamanla o da alisacaktir sizin bu isteginize.

insanların gözünde ne duruma düşeceğinizi düşünmeyin lütfen. yıllarca açık gezen biri kapanabiliyorsa yıllarca kapalı gezen biri de açılabilir. insanlar bunun üzerine en fazla 2 dk konuşur biter. o hayatı siz yasarsınız. istemediğiniz şekilde yasamaya değer mi? bırakın konuşsunlar, eleştirsinler. kimsenin haddine değil nasıl yaşayacağınızı eleştirmek. içinizden ne geliyorsa öyle yaşayın.
bedeniniz üzerinde kimsenin sizden fazla söz hakkı yok, bütün yaz tişörtle rahat rahat gezen eşiniz dahil.

Herkes hayatını kendi için yaşıyor etraf ne der diye düşünme. Zaten gereği gibi yapılmayan tesettür bir tek baş kapatma mevzusu değil. Eşine de duygularını detaylı anlatınca sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Keşke kapanmadan önce iyice anlam ve önemine vakıf olup, gönülden isteyerek karar verseydiniz. Evet garip olur şimdi ama bu şekilde kapalı kalmanız da kime ne fayda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…