Açılmak istiyorum ama..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatımda bir kere bile eşarp ya da sal takmayı denememis bir insan olarak kapandim bende 4 sene önce.. kimsenin zoruyla da değildi aniden aldığım bir karardı. Tabi benim için çok geçerli sebeplerdi. Hatta daha çok açık giyinmeye başlayacakken bir anda tam aksi yöne gitmek arkadaşlarımi bile sasirtti.
Ben kendi isteğimle kapanmış olmama rağmen bir dönem aşırı sıkıldım. Tamam dedim acılıyorum yani artık. Tabi düşünceler başladı kim ne der? Kapanıp açılmak daha günah vs. Cesaret edemedim. Sonra bir yakınım rüyasında beni görmüş. Şeytan resmen alnımdan öpmüş rüyasında. Onu da duyunca yok dedim acilamam. Bir daha da çok şükür o niyet gelmedi.

Dönem dönem emin olun çoğu kişiye bu his geliyor.
Önemli olan tesettürün anlamını kavramak.

Evdeki giyiminizi daha çok degistirseniz belki o istek bastırılır.

Birde şal yapmayı beceremedigim için acilmak istiyorum demek bahane bence.
Ben kapandigimda hayatımda eline eşarp almamış bir insandim. Hiçbir şey bilmiyordum
Bazen o fotoğraflara bakınca aman Allahım bu ne diyorum o kadar kötü şekiller var ki altta bonenin yarışı gözükuyor falan dehşet
Zamanla oturdu.
İnternetten videolara vs bakın.

Başkasının isteğiyle de olsa kapanmissiniz Allah nasip etmiş bunu. Bence hakkıyla yerine getirmek daha doğru olacaktır.

Benim düşüncelerim tavsiyelerim bunlar.
Sizin seçiminiz bundan sonrası.

bunlar gaza gelince yapılacak ya da başkalarının gazıyla yapılacak şeyler değil inşallah bunu anlamışsınızdır.oturun adam gibi kendi kararınızı kendiniz verin.kimseye bir şey demek düşmez ya da tesettür kullanmayınca imansız olacaksın diye bir şey yok.içinden gelmiyorsa zorla olacak şey değil.Allah kalbine iman versin gerisi boş.

Pekte sevabı olduğunu düşünmüyorum, istenerek yapılmıyorsa.
Aklıma şu geldi;

2 arkadaştan biri namazdan kalkmayan diğeri ise alkolikmiş, alkolik olan arkadaşını alkole zorlayınca namaz kılan şöyle bir teklifte bulunmuş. Bir hafta namaz kıl , söz seninle içeceğim.
1 hafta sonra hadi demiş kuralım sofrayı dertleşelim içelim 1 hafta bitti.
Ne içmesi demiş namaz kılan, bak seni namaza alıştırdım daha ne istiyorsun.
İşte alkoliğin cevabı ; :) İçmezsen içme zaten abdest almıyordum

Gibi....

Kim niye bu yorumu beğenmemiş yaw?

Bitiyorum bu KK'ya. Bayıldım bu yeni like seçeneklerinee, gerçekten.

yorumum: zaten milletin gazına gelip kapanmışsınız, şimdi millet ne der diye açılamıyorsunuz. Millet için yaşamayı bırakın.

Cunku 4 tip insan var , kocam istedi , kocamin ailesi istedi diye kapanan , yorumu yapan arkadas bunu es gecmis :)
Burada bol bol okuyoruz konularda , sevgilimin ailesi kapanmami istiyor diye

Biz size saçınızı açın diyemeyiz. Çünkü bunun vebalini alamayız.
Benim saçım açık. Ve bana çok büyük bir sorumluluk gibi geldiği için cesaret edemiyorum.
Çok köklü bir değişiklik benim için. Tam anlamıyla yapamamaktan korkuyorum. He saçım açık diye vücudumu da sergilemiyorum. Gayet normal giyiniyorum ama tesettür bambaşka bir olay.

Bence şimdi açılırsanız ileride pişman olursunuz. Hem çok şık tesettür kıyafetleri var. Bazen özeniyorum şahsen..

Buhrana kapılmışsınızdır belki Burhan değil de
Ben bu konuların içten geldiğine inanıyorum içinizden gelmiyor ki sizin yani açıl diyemem ama zorla yapınca da çok manası kalmıyor sanki

Din insanla yaradan arasındadır. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. İnancınızı sorgulayıp yargılayacak densizleri boşverin yani. İnsanlar pek meraklıdır din öğretmeye, milletin sevabını günahını tartmaya. Sanki yaradan kendisiymiş gibi.

Nasıl mutluysanız öyle yapın. Dünyaya bir kere geliyoruz. Kendi içinizde düşünün, ölçün tartın, hareket edin. Sizi yargılamayacak bir yakınınızla veya güvendiğiniz bir din alimiyle de (mesele dinse eğer) konuşabilirsiniz.

Canım zaten içinden gelerek kapanmadiysan bunun hiç bir sevabı yok kalmıyor Allah için kapanmamış gerek yakıştığı için değil o yuzden açıl derim ben kimse için yaşama

Beni hic ilgilendirmiyor kim nasil giyiniyor ama baskalari icin kendinden taviz veren tum insanlara sinir oluyorum , insan kendi istegiyle yapmali herseyi , baskalarina yaranmak icin degil
Kesinlikle. Zaten en büyük günah şirk. Şirk de ne demek Allah için yapılması gereken işi başkası için yapmak
Neyse banlanmayım

Kendi hayatınızla ilgili kararları sadece kendiniz vermelisiniz. Madem isteğiniz bu yönde ve bu karardan eminsiniz pişman olmayacağınızı düşünüyorsunuz o zaman bırakın insanlar ne derse desin. İnsanlar her zaman konuşmak için bir onu bulurlar ama hayat sizin. Kendi hayatınızı başkaları için yaşamayın

B
bende kapanmak istiyorum ama ya sonra açılırsam daha kötü olur diye düşünüyorum vazgeçiyorum

bende zamanında bir rüya görüp bir şehvetle kapandım sonra 1 yıl geçti ve yapamıyodum içimden gelmiyodu yakıştıramıyodum ve açıldım.. başta herkes tuhaf baktı ama şimdi alıştılar. Allah için kapanmadıktan sonra başkaları için kapalıysan neye yarar..

Şuan bulunduğunuz durumun bir 5 yıl öncesinde gibiyim. Ciddi düşündüğğm beyin ailesi kapanmam konusunda isteklerde bulunuyor, bunu yaparsam sizin gibi hissedeceğimi düşünüyorum. Şuan sizi de okuyunca daha bir emin oldum. Sizin için üzüldüm öncelikle sabırlı olun ve içinizi ferah tutun, biraz daha düşünün ve gerçekten kendinizi kötü hissediyorsanız bunu güzellikle eşinize anlatın, mutsuz durmanız daha mı iyi eşiniz için. Nasıl mutluysanız onu yapın bence

Aynen bende en çok kot tişört giyip gezenlere özeniyorum yoksa seviyorum eşarp tunik kapalı olmayı falan ve inancım gereği kapalıyım en önemlisi kapanmak denemeyle olmaz ya kapanırsın ya kapanmazsın inanıyorsan başarabileceksen kapanırsın biz 3 bacıyız bir ablam kapalı değil oda korkuyorum tekrar açılırım diye cesaret edemiyorum diyor yani denenmez kapanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…