- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Alintilamakla ugrasamayacagim , kimsenin dini alaya aldigi falan yokhakaret ettiğim yeri alıntılar mısın
İslamla ilgili yazınca baskı, islamı alaya alınca özgürlük... Peki...
Bu 'bilmiyorlar,okumamışlar,anlamamışlar'Alintilamakla ugrasamayacagim , kimsenin dini alaya aldigi falan yok
Derin sulardaya yazmissiniz birde cok iyi kalpli biriymissiniz gibi , yok cahiller , okumamislar , anlamamislar
He he aynen o dediginizden , biz hic okumadik ,hanimefendi ben 3 dinin kitabini da sular seller gibi okiyup ezberledigimde siz daha bu dunyada yoktunuz bile
O yuzden gecin bu isleri , milleti okumamakla , cehaletle suclayacaginiza donum bir kendinize bakin
işte bu biraz kibir oluyor. bilmedikleri, okumadıkları, önyargılı oldukları için inanmıyorlar fikri. belki okuyarak inanmamaya karar vermişimdir? olamaz mı? tam tersi ön yargılari kaldırdığım için inancımı kaybetmişimdir? belki en en doğrusu sizin ki degildir :)Anlayamazsın bu gönül yarasıdır kardeşim
Ben cidden hiç kızmıyorum. Arkadaşları anlıyorum. Okumadıkları, önyargılı yaklaştıklarını düşünüyorum, bir bilseler belki farklı düşünürler, evet bi anda değişmezler ama belki bir ışık olur... Bilmem benimki saflık biraz...
Bile bile neden yaratmis o halde? Kameraman ornegi yanlis kor adami yaratmamis orada da. Kor oldugu bilgisine sahip.
Yarattiginin kanitlari degil bu soylediklerin.
Ban loading...
işte bu biraz kibir oluyor. bilmedikleri, okumadıkları, önyargılı oldukları için inanmıyorlar fikri. belki okuyarak inanmamaya karar vermişimdir? olamaz mı? tam tersi ön yargılari kaldırdığım için inancımı kaybetmişimdir? belki en en doğrusu sizin ki degildir :)
Anlayamazsın bu gönül yarasıdır kardeşim
Ben cidden hiç kızmıyorum. Arkadaşları anlıyorum. Okumadıkları, önyargılı yaklaştıklarını düşünüyorum, bir bilseler belki farklı düşünürler, evet bi anda değişmezler ama belki bir ışık olur... Bilmem benimki saflık biraz...
Bu 'bilmiyorlar,okumamışlar,anlamamışlar'
fikri nerden çıktı?
Onu ben de anlamadım.
Birbirimizin eğitim ve kültürel seviyesi hakkında çok ayrıntılı bilgimiz yok sonuçta.
Kaldı ki bu devirde bilmemek mümkün değil.
İnternet denilen imkan herkesin elinde.
Bu sorduğunuz sorular tek sizin aklınıza gelmiyor , asırlardır insanların sordukları sorular.. Cevapları da mevcut. Ama artık yazmayacağım. Bi zahmet araştırın okuyun. Küstüm
Bu konular çok hassas konular,haklısınız.Derin sularda sirf sana olan saygimdan vakit harcadim buldum mesajini ,yukarida yaziyor , acik bir sekilde okumadiklari demis , bilseler farkli dusunurler diyerek de aklimiza hakaret etmis
Bu benim fikrim , benim dusuncem , okudum ve okuduguma inanmamayi tercih ettim
Hickimseninde buna hakaret etmesine izin vermem , ben nasil ki inanmayi tercih edene saygi duyuyorsam , o da bana duyacak , bu kadar basit
O zaman bende onu asagiliyim , okumus ama okudugunu anlamamis diye
Ne kadar cirkin bunlarin konusulmasi
Ama biz alistik artik , ben cocuklarim bunlar gibilerle mucadele etmesin diye de cektim gitrim ulkeden
ne olacak islamiyetin kutsal kitabını yahu :)Olabilir, ne okuduğunuza da bağlı tabii...
Bazilari icin bu imkansiz , kibirden burunlarinin ucunu goremiyorlar maalesefBu konular çok hassas konular,haklısınız.
Yaşını başını almış,yetişkin insanlarız.
İyi-kötü eğitimliyiz.
İhtiyaç duyduğumuz şey birbirimizi düzeltmeye,doğrultmaya çalışmak değil
anlamak ve saygı duymak,
en azından bunun için çaba göstermek.
Ben farklı düşünüyorum demek ki.. Neden nefret ediyim, nefret ettiğim insanla neden uğraşayım?
Münazara güzel birşey, tartışma boyutuna girse bile... Çünkü insanı düşünmeye sevk eder. Eksiklerini fark edersin. Okuma azmin kamçılanır. Bana göre böyle tabiiki.. Belki de yanlış düşünüyorumdur, belki de dediğiniz gibi hiç konuşmamak gerekiyordur.
Ben bana karşı görüşte olanlara da kızmıyorum. Haklıysa da haklısın derim. Amaç haklı cıkmak değil hakkın ortaya cıkması sonuçta.
Bir ust mesajda onemli olan hakkin ortaya cikmasi diyordun ne oldu? usendin mi cevap yazmaya. Halbuki kopyala yapistir bekliyordum senden trip geldiBu sorduğunuz sorular tek sizin aklınıza gelmiyor , asırlardır insanların sordukları sorular.. Cevapları da mevcut. Ama artık yazmayacağım. Bi zahmet araştırın okuyun. Küstüm
olmayan birşeyi kanıtlamak imkansızdır ki ben sana kanıtlamak zorunda değilim
olmayan birşeyin kanıtını istemek
anladın mı bilmiyorum ama
eğer sen var diyorsan asıl kanıtlamak zorunda olan sensin
kanıtlasana olduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?