Açılmak istiyorum ama..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?

iyi banlar dilerim:)))

Ben,gerçekten bazı arkadaşları anlayamıyorum.
İnançlı ve bunu ifade etmekten gocunmayan biriyim.
Bununla birlikte inanmadığını söyleyen birinin,
burda yazacağım 8-10 cümleyle,
birden 'imana gelmeyeceğinin' de bilincindeyim.
Üstelik burası 'tebliğ platformu' değil.
Hele inanmadığını söyledi diye,
birine kızıp,sinirlenmeyi hiç anlamıyorum.
Karşımızda yetişkin biri var,
evladımız değil,akrabamız değil
hoş öyle bile olsa müdahale edemeyiz de.
Tanımadığımız,kişisel hayatımızda etkisi ve yeri olmayan birinin inançsızlığını niye bu kadar dert ediyoruz?

işte dinin yaptırım gücü
din bireysrl değildir
yayılmacı zorlayıcıdır
ılımlı dindar kimliği sizin tarifiniz
buda herkesin harcı değil bana kalırsa

O kimseden kanıt istememiş ki. Forum nedir, nasıl olue araştırıp öğrenin bu yaşınızdan sonra size ben öğretmeyeceğim.

Peki....

Kader.
Allah ın ilmi bizler gibi değil ezelden ebede bakan ayna gibidir. Yani senin ne yapacagını biliyor olması seni yaptırıyor anlamına gelmez. O bildiği için yazmıştır. Sen o yazdıgı için yapıyorsun değil. İcbar söz konusu değil. Misal vermek gerekirse,
Bir kameraman kör bir adamın fotosunu çekiyor. Kör adam kızıyor neden kör olarak çektin beni?
Mantıksız değil mi?
Sen hatalı isen hatalı yazılmışsın. Seni hatalı yazdıgı için hata ediyor değilsin.

Anlayamazsın bu gönül yarasıdır kardeşim
Ben cidden hiç kızmıyorum. Arkadaşları anlıyorum. Okumadıkları, önyargılı yaklaştıklarını düşünüyorum, bir bilseler belki farklı düşünürler, evet bi anda değişmezler ama belki bir ışık olur... Bilmem benimki saflık biraz...

işte dinin yaptırım gücü
din bireysrl değildir
yayılmacı zorlayıcıdır
Diğer arkadaşlara da söylediğim gibi,
dinimi ve inancımı siz dahil,
kimseyle tartışmak gibi bir niyetim yok.
Ne sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum,ne de kendiminkileri size aktarmak istiyorum.

Burası uygun yer ve ortam değil.
İkincisi bizden bilgi,ışık,yardım istemeyen
birine bu konularda ısrarcı olmak anlamsız.
Üçüncüsü siz tartışmayı uzattıkça,
iş başka bir noktaya gidiyor.

Zorlada olsa Rabbim size doğru yolu görmenizi nasip etmiş. Bence şeytana uyup nefsinize yenik düşüp vesveseli davranmayın. Bolca dua edin. Yapamama konusu ise kimsw doğuştan bilerek doğmadı. İllaki öğrenirsiniz. Başarılar

İnançlıyım. Herhangi bir inanç sisteminin kanıtlanabilirliğinin konuşulduğunu görmek gerçekten hayal kırıklığı. Dinin kanıtlanabilir olması varlığıyla çelişir. Bunu anlamak ne kadar zor olabilir ki? Lütfen bir tartışma ile dini kanitlayabileceginiz ya da çürütebileceginize inanmaktan vazgeçin. Bu tür tartışmaların üretebileceği tek şey nefret.

Aklınıza,ağzınıza sağlık diyorum.

Ben farklı düşünüyorum demek ki.. Neden nefret ediyim, nefret ettiğim insanla neden uğraşayım?
Münazara güzel birşey, tartışma boyutuna girse bile... Çünkü insanı düşünmeye sevk eder. Eksiklerini fark edersin. Okuma azmin kamçılanır. Bana göre böyle tabiiki.. Belki de yanlış düşünüyorumdur, belki de dediğiniz gibi hiç konuşmamak gerekiyordur.
Ben bana karşı görüşte olanlara da kızmıyorum. Haklıysa da haklısın derim. Amaç haklı cıkmak değil hakkın ortaya cıkması sonuçta.

işte dinin yaptırım gücü
din bireysrl değildir
yayılmacı zorlayıcıdır
Emin olun değil bizde şu var karsidaki müslümanmi degil mi deist mi hic anlamadan hoppp ayetler kurandan hadisten örneklemer ile karsisindakini imana getirecigini saniyor oysa bu dinin peygamberide yaradan da inaniyorsanda hür ve özgürsün degilsen de özgürsün kimse kimseyi zorlayamaz baski kuramaz ama anlatamıyorsun bunu malaesef

Hatayi basta yapmissiniz.. Allahin emri oldugu icin degil, esiniz kiskanc oldugu icin kapanmissiniz.. Allahin emri olsaydi, basortusu degil tesettur olurdu konu.. tesettur sadece basortusu degil, musluman kadinin hayat bicimidir.. şalın yakisip yakismamasi konu bile olmamali.. veya kışın şapka takmak

Bence açılmaktan ziyade tesetturu arastirin, anlayin. Madem kapanmissiniz hakkini verin ve lutfen ogrenin benimseyin... ama ugrasamam diyorsaniz acilin ve arastirmadan bidaha kapanmayin..

Açildim kapandim dan ziyade, allahin emrini yerine getirdim veya getiremedim diyin..

Yine yanlis anlamissiniz
Nefret eden siz degil , sizin gibi insanlarin karsinizdaki insanlarda uyandirdigi duygu
Baski , asagilama , hakaret ile karsinizdakini ikna edeceginizi saniyorsunuz ancak daha da itiyorsunuz emin olabilirsiniz

Bile bile neden yaratmis o halde? Kameraman ornegi yanlis kor adami yaratmamis orada da. Kor oldugu bilgisine sahip.
Yarattiginin kanitlari degil bu soylediklerin.

Ban loading...

Yine yanlis anlamissiniz
Nefret eden siz degil , sizin gibi insanlarin karsinizdaki insanlarda uyandirdigi duygu
Baski , asagilama , hakaret ile karsinizdakini ikna edeceginizi saniyorsunuz ancak daha da itiyorsunuz emin olabilirsiniz

hakaret ettiğim yeri alıntılar mısın
İslamla ilgili yazınca baskı, islamı alaya alınca özgürlük... Peki...

diyecek o kadar çok şey varki bazen en iyi cevap susmak oluyor bu konuda
ki dini kulanan bundan nemalanan insanlardan ciddi anlamda nefret ediyorum

hani dinin bireysel olduğu kimsenin dininin yada dinsizliğinin başkasını ilgilendirmediğini biliyoruz hepimizde ama dinine göre insan ayıran kayıran o kadar insan varki çıkarcıları bu şemsiye altına topluyor
ve tepkisiz kalamıyorum
hani türban yasapının olduğu dönemde örtülü arkadaşlarımın uğradığı haksızlık için eyleme katılmış biriyim
ve gücü elinde tutan şuan ki birzamanların mağdur gücü şuan insanlara din satıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…