Açılmak istiyorum ama..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konu kapanır. Çok detaya inmeden bir iki kelam edeyim.

Bence genel olarak bir dine inanıyorsanız, onu yaşam tarzı olarak da benimseyebilmeniz lazım. Din bir bakıma yaşam tarzını da değiştiriyor çünkü. Belli öğretilere dayalı ve kişi hangi dine mensup olursa olsun o öğretilere uymalı. Bu öğretileri kafasına göre değiştirirse o dini uygulamış olmuyor, tabir-i caizse "kendine ısmarlama" bir din çıkıyor ortaya. İslam dinine mensup kişi örtünecekse eğer bunu "yaşam tarzı" olarak benimseyebilecekse yapmalı; başkasının sözüyle ya da baskısıyla değil. Çünkü felsefesine aykırı oluyor gibi. Örtündüm, off sevmedim açılayım, ne yapsam yeniden mi örtünsem falan. Kendinizi hazır hissettiğiniz zaman bunu gerçekleştirin, vicdanen de rahat olursunuz.

İnanan bir insanın kanıtlama gibi çabası olmaz ki zaten, inandığı içinde ortada olağanüstü bir yaptırım da olmuyor esasen, yani tabi bana göre.
yaptırımlar konusunda sana katılmıyorum
toplumsal öğretiler baskılar ve yaptırımlarla doludur
dinde bunlardan biridir
inanç kısmı bireyseldir ama malesef çoğu zaman sözde kalır

Anladığım kadarıyla inanç gereği değilde, daha çok esinizin baskıları yüzünden kapandınız, doğru mu? Kendi isteğinizle kapanmadiginiz için, yine başkasının onayı ile açılmak istiyorsunuz, ama bu iş böyle olmaz. Kendi kararlarinizi verip uygulamayi öğrenin bedeli ne olsa olsun

Olmadığını kanıtlasana.
olmayan birşeyi kanıtlamak imkansızdır ki ben sana kanıtlamak zorunda değilim
olmayan birşeyin kanıtını istemek
anladın mı bilmiyorum ama
eğer sen var diyorsan asıl kanıtlamak zorunda olan sensin
kanıtlasana olduğunu

olmayan birşeyi kanıtlamak imkansızdır ki ben sana kanıtlamak zorunda değilim
eğer sen var diyorsan asıl kanıtlamak zorunda olan sensin
kanıtlasana olduğunu
Bence açıp Kuranı Kerim mealini okuyun ona da inanmıyorsanız yapacak birşey yok ne dese nasıl kanıtlamaya çalışsa siz inanmayacaksınız

Zamanında benim ailemde çok diretti ama benim inandığım şey ben onu içimden gelerek yapmadıktan sonra bence örtüyü takmanin hiç manası yok ben bunu allah için inançlarım için yapmam gerekir başkalarının söylemleriyle değil....

Benim çevremde de çok var kapanıp açılan. Hatta açıldıktan sonra iyice bir saçılen ) insanlar bir konuşur iki konuşur sonra yine alışır. Birkaç sene sonra eski halınızı unutur.
Benim teyzem mesela. Açıktır, evlerinden rakı eksik olmaz,özel günü şampanyayla kutlarlar, eşi ve çocukları ölü evinde yasin okutmaya karşıdir falan... Böyle bir aile.
Ama teyzem evlendikten sonra uzun bir süre kapalı gezmiş. Ben de gençlik fotolarıni görünce sasirmisitim
Şimdi kimse o günleri hatırlamıyor bile.

Olmadığını kanıtlasana.

kadın ne demiş siz ne diyorsunuz? ölmeden önce gözünüzle görme şansınız var mı cehennem veya cenneti? o diyor ki kanıtlanamaz sadece inanan inanır siz diyorsunuz ki OLMADIĞINI KANITLA

yani hiç mi bir şeyi yazarken düşünmüyorsunuz karşıdaki ne diyor ben ne diyorum diye? ezbere konuş dur anca bu. üyenin dini inancı sizi neden rahatsız etti de olmayan bir şeyi kanıtlamasını istiyorsunuz? kadın kimseye saygısızlık yapmadı, herkes düşüncesini söylerken o da söyledi. ama alışmışsınız sizin gibi düşünmeyenleri direkt alaya almaya, alın bakalım.

Bu konu az sonra kapansın diye uğraşan arkadaşlar var.
Ne tuhaf iddalaşmalar,yokluğunu kanıtla,
ne münasebet sen varlığını kanıtla.
'Senin inancın sana',
'benim inançlısızlığım da bana'
deyip kapatmak çok mu zor konuyu?
Benim inanmamın,
size ne faydası var,ne de zararı,
tıpkı başkasının inançsızlığının bana bir faydası veya zararı olmadığı gibi.
Ayrıca,hepimizin bildiği üzere,
bu muhabettler forum kurallarına aykırı.

kuran kanıt değildir
gerçekliği ispatlanamax
O yüzden bir çok bilim insanı Kurandan bilime dair işaretleri mesajları ispatlamış değil mi açıp biraz bu tarz programları izleyin bence Kuranı Kerimde verilen mesajları vs bir çok delil vardır emin olun

Görmediğim bir şeye inanmam diyorsun o halde.
Allah'ı da göremeyiz o halde o da yok sana göre.
Halbuki bir insanın yaratılışı, bir damla su, bir ağacın yaprağı, bir kar tanesi, dünyanın güneşe uzaklığı, milyonlarca örnek verebilirsin. Hepsi bir sanat eseri, hepsi cok ince nizam intizam içerisinde hayat bulur. Bu varlıkların kendi kendilerini yaratmaktan aciz olduklarının akıllı bir kimseye izah etmeye gerek yok. Akıl bilir ki bu sanatın bir Sanii vardır... Zaten Allah Teala Zatımda tefekkür etmeyin, yarattıklarım üzerinden tefekkür edin der. Ben düşünüyorum iğrenç sayılan bir damla sudan düşünen konuşan mükemmel bir varlık oluşuyor. Bu kendi kendine olabilecek bir şey değildir. Aklım başkasını kabul etmiyor.

Biz GAYB a iman ederiz. Gözümüzün görmediği kulağımızın duymadığı. Ancak akılla ve kalple idrak eder inanırız.
O cehennem var diyorsa vardır.
Görmüş olsam iman etmemin bir manası kalmaz. Cünkü sınav budur zaten...

Eğer cehennem ve cennet yok ise adalet nasıl sağlanır? Sizin cıldırmanız lazım mesela bana göre. Masum bebeğe kötülük yapan bir zalim başı boş mu kalacak size göre misal? Ben sizin yerinizde olsam kafayı yerim.

Ayrıca hoşuma giden bir kıssa var.
Bir alim ve bir ateist tartışıyorlar. Ateist diyor sen bu sıcakta oruç tutuyorsun biz serin sulardan içiyoruz. Boşuna sıkıntıya girme cehennem diye bişey yok diyor.
O da cevaben; eğer yoksa benim kaybedeceğim bir şey yok. Ama eğer varsa vay senin haline
heheh neyse bikaç gün tatildeyim

Bana alaya alıyor gibi geldi belki yanlış anlamışımdır. Bende aynı soruyu kendisine sordum. Peki bu neden sizi rahatsız etti.?

Bana alaya alıyor gibi geldi belki yanlış anlamışımdır. Bende aynı soruyu kendisine sordum. Peki bu neden sizi rahatsız etti.?

O kimseden kanıt istememiş ki. Forum nedir, nasıl olur araştırıp öğrenin bu yaşınızdan sonra size ben öğretmeyeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…