Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nasilyaaani

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2025
5
10
1
Merhaba hepinize, öncelikle yargılamadan okumanızı rica ediyorum. Kimin başına ne geleceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Ben 22 yaşındayım, tam olarak 10.5 yaşında kapandım. Direkt olarak bir baskı olmasa da kesinlikle kapanmam gerektiğinin bilinciyle büyütüldüm. Bundan dolayı o yaşta kendi isteğimle kapandım. Yıllardır açılma konusunda ufak tefek istekler gelse de çok da baskın istekler değildi. Fakat özellikle son 5-6 aydır çok ciddi anlamda istiyorum. Kendimi tesettüre ait hiç hissetmiyorum ve yük gibi geliyor. Aslında Allah inancım eskisinden çok daha sağlam temellere dayanıyor, varlığını en derinden hissediyorum ama Allahın sırf saçımı gösterdiğim için beni cehennemde yakacağını düşünmüyorum artık. Ve ileride baktığımda kendimi hayatımın her aşamasında hep açık saçlı hayal ediyorum. O halimin verdiği enerji çok daha fazla hoşuma gidiyor. Kendimi artık sadece sıradan bir genç kadın gibi hissetmek istiyorum. Hiçbir kalıba sokulmadam rahatça yaşamak istiyorum. Çünkü bunu hiç bir zaman tadamadım, kendimi bildim bileli kapalıyım. Aynı zamanda ailemi çok seviyorum. Ve olumsuz karşılayacaklarını biliyorum. Onlarla bağımın zedelenmesinden de çok korkuyorum. Ben gerçekten çok yoruldum. Açık olmanın rahatlığını istiyorum sadece.

Bu düşüncelerin hiç gitmeyecek.. açık olup o içindeki hevesi hiç yaşayamamışsın..ben 22 de kapandım şu an 32 yim o gençlik yıllarında saçlarımı savuranadigim için hala içimde o yüzden karar sizin..

10 yaşında kapanırken muhtemelen yine ailesiniz onayını alma gayretindeydiniz. üzüldüm o yaşlarda kızım var,ne kadar minik ve masum kalpleri var örtünmek o yaşlarda bir çocuğun alabileceği bir sorumluluk değil. çünkü tavır eda kıyafet bir bütün. youtube da çok fazla video gördüm bu konuya dair. hatta cüce bir din kültürü öğretmeni var zehrainşallah diye, açıldı diye perişan ettiler kızı.size benzer hikayelerden yola çıkabilirsiniz. ailenizdeki her bireyle birebir konuşursanız daha etkili olur. ama öncelikle bu yolda yalnız olacağınızı kabul edin. aile - mahalle- akrabalar -arkadaşlar göğüs gelmeniz gereken birden fazla grup var. bu süreçte kendinizi hazırlayın sonra harekete geçin bence.

10 yaşında kapandım, ailem daha erken küçüksün ileride pişman olursun demesine rağmen kendi isteğimle tesettüre girdim, 30 yaşındayım ve hiç pişman olmadım..

Hayat sizin. Kendinizi kapalı iyi hissetmiyorsanız açılın. Ama aileden gelecek tepkileri azalmak için önce bu düşünceye alıştırın sonra açılın.

Teşekkür ederim Haklısınız. Hevesimi biraz daha fazla almış olsaydım belki bu düşünceler hiç aklıma bile gelmeyecekti.

Tesettürlü olup bunun gerekliliğini yerine getiremeyip, kavramını dahi anlamayanlar var.

Açılmak istiyorsan açıl. Ailen bir zaman sonra anlar. En önemli olan kafanın dışı değil içi.

Merhaba canım öncelikle sen kendi isteğim desende beynin altında o baskı vardır nasıl rahat edeceksen öyle yap ben ne tesettüre nede açığa karşı bir insanım herkesin kendi kararı ama kapanacaksan en azından içinde hevesin kalmasın gencsen hele ve asla yanlış anlaşılmak istemem ama açık olunca Allaha inancın yokmu oluyor hayır tabikide bir tek saç kılı görünmesimi sorun oluyor öncelikle iman dürüstlük temizlik her zaman insanın içinde kalbinde aklında olmalı bunlarin hiç biri olmadıktan sonra tesettür olsan ne açık olsan ne herşey sende senin içinde bitiyor açılmak istiyorsan tabiki acil daha çok gençsin ha ilerde yaşını aldıkça zaman geçtikçe saçlarını savurma hevesinj aldıktan sonra kapanmak istiyorsan tabiki de kapan her zaman senin kendi fikirlerin kendin olmasın sonuçta bu herkesin kendi tercihi önce herkesin içinde Allah korkusu olsun Allah korkusu oldukdan sonra açık kapalı fark etmiyor zaten doğru yoldaşın Allah korkusu olan insan yanlış birşey yapmaz

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için Gerçekten zorlu bir süreç. Ciddi bir psikolojik sağlamlık istiyor.

Kendimi artık sadece sıradan bir genç kadın gibi hissetmek istiyorum.
Her şeyi anlarım saygı duyarım ister kapan ister açıl okey fakat bu kelime beni rahatsız etti niye tesettürlü kadınlar sıradan genç kadın gibi olmuyor mu? Çok saçma bir fikir yapısı gerçekten.

10 yaşında kapandım, ailem daha erken küçüksün ileride pişman olursun demesine rağmen kendi isteğimle tesettüre girdim, 30 yaşındayım ve hiç pişman olmadım..
Bende 11 yaşındaydım tek tük kucukken kapansakta benim de çok şükür hiç açılma vs aklım olmadı 34 yaşındayım kendim istedim bende ailem hiç zorlamadi

destekliyorum sizi. kapanmak kendi isteğinizle olmamış ama en azından açılmak kendi isteğinizle olsun. hayat sizin, beden sizin, karar sizin. sizin gibi açılmak isteyen kadınların hikayelerini okuyorum bazen ve yalnız değilsiniz. benim öyle bir çevrem yok bilemiyorum aslında ama eminim başta tepki göstereceklerdir. geri adım atmayın. nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın.

Benim bir tanıdığım da senin gibi küçük yaşta aile baskısıyla kapanmış. Yıllar geçmiş, biz tanıştık ve eşimin bir arkadaşıyla sevgili oldu kızcağız. Adam her kararına saygı duyarım ama zorla kapandıysan özgürce kararını vermeni isterim dedi. Benim böyle bir talebim yok bir kadına açıl ya da kapan demek aynı şey benim için, ikisi de baskı dedi. Kız sonra açılmaya karar verdi. Ailesini karşısına aldı ve konuştu. 24-25 yaşlarındaydı. Ailesi ilk başta karşı çıktı fakat kızın ne kadar kararlı olduğunu gördüklerinde ikna oldular. Bu bir süreçti onun için, sanıyorum 6-7 ay kadar ailesine durumu anlatmaya çalışmıştı.

Şimdi çok mutlu. Açık bir hanım, dini vecibelerini de yerine getirir çoğunlukla. Dik durdum, geri adım atmadım der hep. Ne istediğimden emindim ve inandığım şeye yürüdüm der. Arada ayda yılda bir alkol de alıyor. Dünyanın sonu mu diyor günahı da benim sevabı da

ayrıca 10 yaşındaydım, 11 yaşındaydım kendi isteğimle kapandım ailem baskı yapmadı vs. diye bir şey yok.
üstteki bir üye de yazmış. o yaşta bir çocuk bunun kararını verebilecek olgunlukta değil. size dayatılan bu olmuş. aileniz tü kaka demiyorum. ama kendinizi kötü hissedeceğiniz bir şey yok. çünkü sizin kararınız değildi. kapalı devam etmek mutlu da edebilirdi. ama etmemiş sizi. bu klişeye düşmek istemiyorum ama kalbinizin sesini dinleyin.

Her şeyi anlarım saygı duyarım ister kapan ister açıl okey fakat bu kelime beni rahatsız etti niye tesettürlü kadınlar sıradan genç kadın gibi olmuyor mu? Çok saçma bir fikir yapısı gerçekten.
Herkesin sıradanlık anlayışı biraz farklıdır. Benim ki kendime göre bu şekilde. Daha çok bir şeyleri sürekli sürekli düşünmeden daha rahat bir yaşamı kast ediyordum. Ki tesettürün ana fikri de bir şeyleri gizlemektir tamamen herkes gibi olunmasını zaten bekleyemeyiz.

1)10 yaşında bir çocuk karar verecek yaşta değildir sadece ailesini memnun ve mutlu etmeye çalışır ailesinden sevgi onay görmek ister
2) Müslümansan, Allah kadının saçını gösterdiği için cehenneme sokacağına inanmıyorum diyorsan artık Kuranın açık emirlere karşı geldiğin için artık Müslüman değilsin deist olabilirsin ancak önce dinini tanı Müslümansan kadın başörtülü olmalı ama ben yapamıyorum diyebilirisin bi ihtimal

Bu düşünceyle bence de tez vakitte açıl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…