Merhaba hepinize, öncelikle yargılamadan okumanızı rica ediyorum. Kimin başına ne geleceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Ben 22 yaşındayım, tam olarak 10.5 yaşında kapandım. Direkt olarak bir baskı olmasa da kesinlikle kapanmam gerektiğinin bilinciyle büyütüldüm. Bundan dolayı o yaşta kendi isteğimle kapandım. Yıllardır açılma konusunda ufak tefek istekler gelse de çok da baskın istekler değildi. Fakat özellikle son 5-6 aydır çok ciddi anlamda istiyorum. Kendimi tesettüre ait hiç hissetmiyorum ve yük gibi geliyor. Aslında Allah inancım eskisinden çok daha sağlam temellere dayanıyor, varlığını en derinden hissediyorum ama Allahın sırf saçımı gösterdiğim için beni cehennemde yakacağını düşünmüyorum artık. Ve ileride baktığımda kendimi hayatımın her aşamasında hep açık saçlı hayal ediyorum. O halimin verdiği enerji çok daha fazla hoşuma gidiyor. Kendimi artık sadece sıradan bir genç kadın gibi hissetmek istiyorum. Hiçbir kalıba sokulmadam rahatça yaşamak istiyorum. Çünkü bunu hiç bir zaman tadamadım, kendimi bildim bileli kapalıyım. Aynı zamanda ailemi çok seviyorum. Ve olumsuz karşılayacaklarını biliyorum. Onlarla bağımın zedelenmesinden de çok korkuyorum. Ben gerçekten çok yoruldum. Açık olmanın rahatlığını istiyorum sadece.