Benim bi tanıdığım da senin gibi aynı canım her ay beklemek ve olmadığını görmek stres oluyor işte ve insanı yipratiyor önemli olan elalem ne der diye düşünmemek insanlara bu konuda açıklama yapmak zorunda değilsiniz paylaşman da iyi olmuş çünku o kadın şu an bunca insanın tepkisini aldı vicdanı rahat uyuyor mu acaba evinde..Benim esım dısında kımse bılmıyor . Duşünmüyoruz dedık. Ve stres sıkıntı yapmadım hıc ama içim bıraz buruk tabı her ay bır hayal kırıklıgı oluyor . Sızlerle paylasmak istedım yoksa ben sadece uzuluyorum o bayan adına
İster cehalet de ister vicdansızlık... İnsan beddua etmek istemiyor böylelerine ama içinden buğzediyor. Karnında taşıdığın salih evlat olamayacaksa ne değeri var Allah katında senin anneliğinin? Ben de çok karşılaşıyorum böyleleriyle canım benim. O yüzden seni çok iyi anlıyor ve hissediyorum. Emin ol Rabbim o kadının cümlelerinden razı olmamış ve ona bir ceza hazırlamıştır ki bizim aciz akıllarımız bunu düşünemez bile. Herkes kınadığı ile sınanır. Rabbim karnını kucağını boş bırakmasın inşallahmerhaba arkadaşlar;
Bır hemcınsımden bu tavrı acımasızlığı ben ve 4 kişi gordü. Hassas bır donem yasaysn bılır heyecan umutla gıdılıyor o dr.. Sarsıldık.. Bu nasıl ınsanlıktır
Evlat işlerinde şaka olmaz, büyük konuşmak hiç hiç olmaz işte. Rabbim lafıyla sınamış onu. Evladı olmayan insanları hor görmek çok büyük günah. Çünkü o evladın asıl sahibi belli. Bunu unutan insanlara kızmak değil acımak lazım..Allah ıslah etsin böylelerinibir tanıdığımızın ev nışanın da 6-7 aylık hamile bir tanıdığım vardı bende 6 haftalık hamile idim
konuşma esnasında ben normal doğumdan korkuyorum asla yapamam dedim onun dediği de ben normal yapıcam normal doğum yapmayana kadın demem ben annelik öyle olur gibi şalakça şeyler söyledi buna benzer unuttum şuan 4 sene geçti üstünden. Ama ne oldu çocuğu ve kendi ölüyordu zor kurtardılar sezaryenle bense normal bir şekilde çatur çutur doğurdum.
o yüzden ne oldum değil ne olacağım denmeli diye boşuna söylemediler
sen canını üzme sıkma rabbim büyüktür her şeyin zamanı var inş rabbim hayırlısıyla bebeğini sana gönderir.
Ah be canim daha neler var. Ben de tup bebeKle hamile kaldim kimse bilmiyor tedavi surecimi tedavimi. Benim kendi ailem bile anlayamadi beni. Ancak basina gelen anlar. Allaha havale et oylesini. Insallah en kisa zamanda guzellikler icinde nasip eder yaradanim. Kendini yipratma bu surec zor uzun ve anlayissiz insanlarla dolu. Hamile olunca da bitmiyor bu defa karnindaki yavruyu kiyasliyorlar. Bosver sen tedavine odaklan. Sormak istedigin her konuda mesaj atabilirsin. Allah yar ve yardimcin olsun.merhaba arkadaşlar;
1,5 yıldır doğal yolla gebe kalamıyorum. Artık tedavi için bır dr ile görüşmeye karar verdım. Tüm tetkiklerim iyi cıktı eşiminde öyle. Bu zamana kadar ruhen bedenen ne esımı ne kendımı yıpratmak istemedım bekledım.. Beklerken de yasayabilecegımız hayal kırıklıklarına kısmen hazırlandık daha guclu durmak için.
Bugün içimi acıtan şeyler oldu. Hastanenın infertilite bölümündeyim. Bırkac kişi beklıyoruz hemde tedavılerı inceliyoruz broşürden aynı zamanda umut dolu konuşmalar yapıyoruz. Ikı bayan geldi bırı hamile 6 aylıkmış. Öyle tatlıydı ki imrendim. Saglık temennilerimizi ilettık vs. Hamile kişi 1,5 yıldır gebe kalamamamı öğrenince dediki; allah böyle cezalandırmasın valla benim hemen oldu istedim . Ayyy allah korusun benim olmasa valla boşanırım kocama yazık. Dedı . Herkes şok. Bende bu durumun tıbbı acıklamasından bahsettım. Kadın yada erkek ıkı tarafında ortak paydada oldugunu kusurlu algılanmaması gerektıgını soyledım. Ordakıler tepkı gosterıncede bılmıyor demekki yargılamayalım suan özel bır donemde vs dedım. Bana döndü ay yazık ya cok acıdım hepınıze sız şimdi hıc bu durumu yasayamayacaksınz o dogum anını hamıleliği kadın olmak ne demek yasayamıcaksınız anne olmadan ne anlamı var hayatın dedı :) cahil bır bayan belli ama gözlerıne bakınca can acıtmayya calıştıgını farkettım . Eger karsımda hamıle bır bayan olmasa su topuklu ayakkabıyı agzına yapıştırrdım ki bırdaha agzından o cumleler cıkmasın bı dusunsun dedım. Bur bayanında sınırı cok bozuldu tup bebek 2 kez tutmamış bırının asılaması tutmamış vs.. Bır hemcınsımden bu tavrı acımasızlığı ben ve 4 kişi gordü. Hassas bır donem yasaysn bılır heyecan umutla gıdılıyor o dr.. Sarsıldık.. Bu nasıl ınsanlıktır
Ultrason fotosunu paylasan bile var arkadas listemde :)Sadece ben mi rahatsızım diye kendimi kötü biliyorum artık ama bu yenı nesıl anneler çok tuhaf, bır bebek yapıyorlar o bebeğin her halını çekiyorlar face hıstagram atıyorlar yemınle bebekten tıksındım takip etmiyorum artık ama neden bu kadar abartılıyor daha doğurmadan başlamışlar şimdi, kafayı yemiş kadınlar.
Ultrason fotosunu paylasan bile var arkadas listemde :)
aynen bende şahit oldum ona, Allah akıl fikir versin, yazık ki hayattaki tek başarıları çocukları bu kadınlarımızın , önemli olan doğurmak değil o çocugu düzgün yetiştirebilmek ama gelde anlat bu kadınlarımıza, bir arkadaşım var face de oğlunun bugun hangi renk şıçtıgını bile öğrenirsin o derece paylaşır durur bır dugune göturur elli fotograf gelir face ye, bı akşam bana geldi çocuk yerınde durmuyo laf dinlemiyo , belli yetiştiremeyi bilmiyo çocuk saygı görgü bilmiyo yahu acıyorum hallerine bişey desen bu sefer kıskanıyorsun derler malesef...Ultrason fotosunu paylasan bile var arkadas listemde :)
Siz daha yolun başındasınız daha canını acıtan ne insanlar çıkacak en yakınlarınız bile (inş çıkmaması temennim tabiki de)
Evleneli 6-7sene olmuş(kendim için konuşuyorum) hala çocuk yapmıyo musunuz diye soruyorlar bir çoğu durumumu bildiği halde 1 sene değil 2 sene değil 3 sene değil 7sene olmuş nerdeyse neyi bekleyeceksem daha yeni doğum yapmış veya hamile olanlar nazar değecek diye köşe bucak kaçarlar daha neler neler en iyisi böyle olanlara kulak tıkayıp mesafe koyup mecbur olmadıkça görüşmemek
Bu iki arkadasa sonuna kadar katiliyorum ilk gebeligim bos gebelik oldugu kurtajla sonuclandi. Kimse bilmiyordu o zaman kurtaj sonrasi gebe bi arkadasim arayip bebeginin cinsiyetini soyledi, facebookta bi arkadasim 8 haftalik ceninin ultrason fotosunu paylasti. Dedim ki sinavim bu benim. Sinavimi seviyorum. Bu gebeigimde de yasadiklarim oldu ama bubdefa bilerek yasatanlar. Gorusmuyorum bu olaylar bana insanlari tanimam icin vesile oldu. Olaylar oncesinde gebe olan tum arkadaslarimi arayip birseye ihtiyaclari olup olmadigini sorardim. Birkisi bile beni aramadi. Kafama tukureyim:)Bu tarz salakça konuşma yapan bir tanıdık da benim etrafımda var. Ben maalesef bebeğimin kalp atışı durduğu için aldırmak zorunda kaldım ve benle aynı zamanda hamile kalıp bana geçmiş olsuna gelen dengesiz sürekli ay benim Bebek de hareketlendi, çok sağlıklıymış, bu olsun hemen 2. Yi de istiyorum falan diyor sürekli. Görüşmeyi kestim mümkün olduğunca. Gözüm yok Allah hayırlısıyla kucağına aldırsın ama bu kadar da olmaz ki. Patlamama az kaldı ama sabır diyorum, Allah büyük.
ek gidaya da gectik bugun diyip mamasini paylasan her ay kiyafetleri ile bitirdigi ayin sayisini yazan (biri bana soylesin o modayi kim cikardi?hepsi yapiyor arkadasim. ) ama yasamayan anlayamaz onlari da anliyorum. Cani yanmayan nereden bilsin?evet dimi bide boyleleri var
bence cocuk dogduktan sonra kakasinda boncuk buldum diye paylasimlara devam ederler
ben hic sevmiyorum cocugumun resimlerini paylasmayi,artik bi furya var,cocuk bacak bacak ustune atsa foto koy,agzina kasik goturse foto koy..ya belki kimi insanlar cok uzuluyor bakamiyor o resimlere..
en sonunda dondurdum butun hesaplarimi,bilgi vs. paylasim degil benim cocugum senin cocugundan harika dercesine milletin cocuk kapistirma alani olmus sosyal paylasim siteleri
Özetle insanlıktan nasipsiz biriymiş doguracaginin garantisinimi almış biyerlerden patavatsiz salakmerhaba arkadaşlar;
1,5 yıldır doğal yolla gebe kalamıyorum. Artık tedavi için bır dr ile görüşmeye karar verdım. Tüm tetkiklerim iyi cıktı eşiminde öyle. Bu zamana kadar ruhen bedenen ne esımı ne kendımı yıpratmak istemedım bekledım.. Beklerken de yasayabilecegımız hayal kırıklıklarına kısmen hazırlandık daha guclu durmak için.
Bugün içimi acıtan şeyler oldu. Hastanenın infertilite bölümündeyim. Bırkac kişi beklıyoruz hemde tedavılerı inceliyoruz broşürden aynı zamanda umut dolu konuşmalar yapıyoruz. Ikı bayan geldi bırı hamile 6 aylıkmış. Öyle tatlıydı ki imrendim. Saglık temennilerimizi ilettık vs. Hamile kişi 1,5 yıldır gebe kalamamamı öğrenince dediki; allah böyle cezalandırmasın valla benim hemen oldu istedim . Ayyy allah korusun benim olmasa valla boşanırım kocama yazık. Dedı . Herkes şok. Bende bu durumun tıbbı acıklamasından bahsettım. Kadın yada erkek ıkı tarafında ortak paydada oldugunu kusurlu algılanmaması gerektıgını soyledım. Ordakıler tepkı gosterıncede bılmıyor demekki yargılamayalım suan özel bır donemde vs dedım. Bana döndü ay yazık ya cok acıdım hepınıze sız şimdi hıc bu durumu yasayamayacaksınz o dogum anını hamıleliği kadın olmak ne demek yasayamıcaksınız anne olmadan ne anlamı var hayatın dedı :) cahil bır bayan belli ama gözlerıne bakınca can acıtmayya calıştıgını farkettım . Eger karsımda hamıle bır bayan olmasa su topuklu ayakkabıyı agzına yapıştırrdım ki bırdaha agzından o cumleler cıkmasın bı dusunsun dedım. Bur bayanında sınırı cok bozuldu tup bebek 2 kez tutmamış bırının asılaması tutmamış vs.. Bır hemcınsımden bu tavrı acımasızlığı ben ve 4 kişi gordü. Hassas bır donem yasaysn bılır heyecan umutla gıdılıyor o dr.. Sarsıldık.. Bu nasıl ınsanlıktır
Ay çok sevdim bu mesajı ya bebeğe yazık ki öyle bi anne yetiştirecek onuDogru diyosun Allah kimseye senin gibi bir eş vererek cezalandirmasin diyeydin ya.
Hepımız sok olduk . Ona sevgı dolu seyler soyluyorduk ay cok yakışmış ay saglıkla kucagına al vs. Dedık bu saka mı yapıyor.şok oldum. ne biçim bir kadın büyük konuşmamak gerektiğini bilmeli.
bir kadın bir kadına bunları nasıl söyler hayret ettim.
Aynen oyle canı yanmayan nereden bilsin kiBu iki arkadasa sonuna kadar katiliyorum ilk gebeligim bos gebelik oldugu kurtajla sonuclandi. Kimse bilmiyordu o zaman kurtaj sonrasi gebe bi arkadasim arayip bebeginin cinsiyetini soyledi, facebookta bi arkadasim 8 haftalik ceninin ultrason fotosunu paylasti. Dedim ki sinavim bu benim. Sinavimi seviyorum. Bu gebeigimde de yasadiklarim oldu ama bubdefa bilerek yasatanlar. Gorusmuyorum bu olaylar bana insanlari tanimam icin vesile oldu. Olaylar oncesinde gebe olan tum arkadaslarimi arayip birseye ihtiyaclari olup olmadigini sorardim. Birkisi bile beni aramadi. Kafama tukureyim:)
ek gidaya da gectik bugun diyip mamasini paylasan her ay kiyafetleri ile bitirdigi ayin sayisini yazan (biri bana soylesin o modayi kim cikardi?hepsi yapiyor arkadasim. ) ama yasamayan anlayamaz onlari da anliyorum. Cani yanmayan nereden bilsin?
Aynen çok tehlikeli cahilce söylenmiş sözler, Rabbim evlat özlemi çeken kardeşlerimize hayırlısıyla bebekler nasip etsin inşallah aminSıkmayın canınızı. Dilerim öyle birşey yaşamaz ama veren Allah almayıda bilir unutmamak lazım. Allahın lütfunu başkalarının canını yakmak için kullanan birisine kızılmaz sadece acınır.
Ben bu güzel sözlere layık değilim demek istemiş içindeki tüm çirkinlikleri döküvermiş 1 kaç dakikada üzmeyin canınızı sıkmaya deymez. Nereden bileceksin sen karşındakini kendin gibi bildin iyi dilekte bulundun unutma herkes sepetindene ne varsa ondan verir iyilik varsa iyilik kötülük varsada kötülük.,.Allah yar yardımcın olsun canım aminHepımız sok olduk . Ona sevgı dolu seyler soyluyorduk ay cok yakışmış ay saglıkla kucagına al vs. Dedık bu saka mı yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?