Acının tarifi yok.........

Marmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
201
0
96
Ankara
7 Hafta 4 gün sonra ayrılma vaktimiz gelmişti içimde taşıdığım,ona duyduğum özlem,umut herşey biranda yıkılmıştı,dünyam yıkıldı,ben yıkıldım.
Evet ben tam 7 Hafta 4 günlük hamileydim ve bebeğimi karnımda ölmesi nedeniyle 24 Ocak'ta kürtaj ile aldılar.O masaya yatmak,onun nedenini bilmediğin bir sebeple öldüğünü bilmek,ve onu içinden koparacakları anladığın an herşey duruyor,zaman duruyor ve yaşamak bile istemiyorsun.Ne konuşmak,ne dinlemek,ne yemek,ne içmek istemiyorsun.
Hayatımda yaşadığım en büyük acılardan biriydi.
İlk defa hamile kalmıştım,onu kucağıma alacağım günün hayaliyle yanıp tutuşurken son muanemde kalbinin atmadığını ve bebeğin ölmüş olabilme ihtimalini duyduğumda acının tarifi bile yoktu.
Bunu burada kimler yaşadı bilmiyorum ama ALLAH bu acıyı hiçbir kadının başına vermesin.
Ben perişanım,çaresizim,unutmak zaten mümkün değil,bunun varmı bir çaresi,varmı bir ilacı bilen varmı?Varsa ne olur söylesin...

çok geçmiş olsun.ben böyle bişeyı yaşamadım allah da yaşatmasın ama acın taze tabı henuz.tesellı eder mı bılmem ama bence bı de doğurup yuzunu görup buyutup sonra da evladını kaybeden annelerı düşün.senın de acın buyuktur muhakkak ama 7 haftalık,bebek bıle değil henuz kan pıhtısı kadar.tabı kı kalp atıyor o çok acı.ama devam ettırmedıyse vardır allahın bı bıldığı.en kısa zamanda tekrar anne olman dıleğiyle.

Canım.. Geçer mi bilmem ama geçmiş olsun.. Rabbim acılarını unutturacak yeni bir bebek nasip etsin sağlıkla ...Unutturmaz belki ama azaltır kardeşim inşallah...Allah yar ve yardımcın olsun,iyi dileklerim seninle...

çok geçmiş olsun.

meleğin inşallah hemen gönderir kardeşini göbüşe de annişe de...

canım çok geçmiş olsun. bu olayın tesellisi yok malesef, zaman herşeyin ilacı sadece. bir süre dinlen sonra allahım hayırlı olduğu zamanda yine güzel bir bebek vericektir inşallah. şimdilik sadece dinlen fazla düşünmemeye çalış.

canım Rabbim sana tez zamanda anne olmayı ve o duyguyu tekrar yaşatsın kucağına nur topu gibi evladını almayı nasip etsin inş.

canım.. daha yeni gördüm.. okurken ne demem verektiğini bilemedim..
Rabbim sabır versin.sen iyi ol kendine iyi bak da elbet bi daha evlat sahibi olursun o duyguları tadarsın Allahın izniyle..
sen sağlığına dikkat et yeter...
geçmiş olsun

Yazmaya çalıştıklarının daha fazlasını hissedip yaşadığının farkındayım.
İçindeki boşluğu biliyorum,bu duyguyu çok iyi tanıyorum,umutlarla başlayıp hayalkırıklığıyla son bulmasının ne demek olduğunu çok iyi biliyorum çünkü ben de 2 kere yaşadım.

Ama sonra da ne olacağını biliyorum!
Şuan taze olduğu için hayatın en büyük acısı olduğunu düşündüğün şey,bir süre sonra aklına geldikçe içini burkan,az daha zaman geçtikçe aklına gelince şimdi karnım burnumdaydı diyip sonra unutacağın,bir süre sonra aklına gelmeyen bir olay olarak kalacak,tek hatırladığın o ilk günlerdeki üzüntün olacak sonra onları da unutacaksın.
İnsanın doğası böyle,acılar ilk günkü gibi kalabilseydi kimse yaşayamazdı!

Şimdi sana ne desem boş biliyorum canım,bu yazdıklarımı da bu acıyla anımsamayacaksın sonra ama yalnız değilsin bunu bil!
Sebepli ya da sebepsiz bunu 1 kere de olsa yaşayan çok kadın var,güçlü olmalısın çünkü önce kendini düşünmelisin.
Ağlamanın,sürekli geriye ya da karnımda olsaydı diye ileri yönelik düşüncelerin sana hiç faydası olmayacak,aksine bu seni daha çok yıpratacak.

Dünü geçmişte bırak,belki de sağlıksızdı,belki de doğacaktı kucağına alacaktın ve kaybedecektin asıl bunlar çok büyük acılar bu yaşadıklarımız yanında inan bana.
Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın,zaten onu kucağına aldığında bugün yaşadıklarını hiç hatırlamıyor olacaksın.

ne denir bilmiyorumki ama içim sızladı inan....
allah sabır versin...
inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalır sağlıkla kavuşursun bebeğine...
belki biraz hafifletir bu acını...

gecmis olsun canim ( yok oyle bir aci hic bir cumle senin acini anlatamaz tarifi yok suanda bilemiyorum ama dindiren biseyde olmayacak belkide ikinci bebek insallah istedigin kadar bebegin olur hepsini sagsalim kucagina alirsin benim bebegim 16 haftalikti karinimda suyu bitmisti ama kalp atislari herseyi normaldi yasiyordu almak zorundaydim son kes ultrasonda kipir kipir gormustum sonra sonra sonrasi yok iste (( bu bormal sancilar ilk defa dogum acisini tatmistim ama benim icimdeki acinin yaninda okadar haifitiki uzun zaman sonra bekledigim bebegimdi esimin en cok istedigi tek seydi 3 aralik uzerinden uc ay gecti simdi yine hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum cokkk hemde soylenecek bise yok dusmanim bu aciyi yasamasin ceken bilir yasayan bilir allah sabir versin

kıyamam sana çok zor bir durum kalbini ferah tut allah bir bebek daha nasip etsin herseyde vardır bir hayır emin ol böyle olması gerekiyordur...rabbim sağlıklı bebekler doğurmayı nasip etsin size ve herkese

zaman geçtikçe acım azalır diyordum.ultrason resimlerini sakladım çok özleyince çıkarıp bakıyorum bebişime dilediğimce ağlıyorum onu çok özlediğimi söylüyorum nisanda gelecektin hani diyorum ama cennette benim yavrum. daha güzel bir yerde ,allahın yanında.babannesinin dedesinin yanında...allahım onu benden çok daha fazla seviyor ki yanında.orada kavuşuruz inşallah.10 haftalıkken kan akışı azaldı ardından kalp atışları yavaşladı ve cennete gitti.ewet üzülüyorum ama asla isyan etmiyorum asla karşı gelmiyorum.
sende içinden nasıl geliyorsa öyle dawran canım ama allaha karşı gelme onun emirlerini sorgulama allah herşeyi bizim için neyin hayırlı olacağını bilen tek o

Tek tesellim ALLAHIMA dua etmek,belkide hayırlısı böyleydi demek ama hala atlatmış değilim bu acı geçmeyecek başka bir bebek olsada unutturmıycak kaybımı,onunla geçen günlerde öyle mutluydum ki anlatamam ama şuan çok mutsuzum...
Bir bebeğim daha olurmu,ya yine aynı şeyleri yaşarsam mı aklımdan çıkaramıyorum...
Doktorumda beni çok aydınlatmadı açıkcası başka bir doktora yeniden gideceğim biraz daha toparlanmayı bekliyorum kürajımın üzerinden 4 hafta geçti neredeyse,tavsiye edebileceğin yada Ankara'da olupta aynı sıkıntıyı yaşayanlar varmı aranızda?

çok geçmiş olsun marmelat bu acının tarifi yok

ama inan buna da şükür demelisin ben 35 haftalık bebeğimi kaybettim üstelik doğumdan 3 gün sonra 8 ay oldu acım hala taze ve benimle ölene kadar devam edecek ama inan benden daha acılarını yaşamış insanların hikayelerini öğrendikçe ben bile bunada şükür diyebildim.yinede isyan etmeden dua ediyorum hep evlat acısı hiçbişeye benzemiyo Allah bizlere bu acıları tekrar yaşatmaz inşallah.Amiiinn

Allah bunu yaşayan tüm annelere sabır versin ama dediğin gibi herşeyde bir hayır vardır.
Sen araştırdın mı neden öldüğünü?

okuyunca tutamadım yine kendimibende 7 ay önce kürtaj oldum..bebeğim 9 haftalık olmasına rağmen kalbi atmadı gelişimi durmuş..ilk bebeğimdi..yaşadıklarını bende yaşadım ama ilacı yok 7 ay geçmesine rağmen aklıma geliyo..eğer ölmeseydi birkaç gün önce doğmuş olacaktı..özledim bebeğimi.. geçmiş olsun size de allah herşeyin hayırlısını bilir ..belki hayırsız sağlıksız bir evlat olacaktı ve allah bizden aldı şimdiden..ben öyle teselli ediyorumkendimi..allah sabır versin...

Evlat acısı hiçbirşeye benzemiyor bende bebegimi 21 haftalikken kaybettim benimde kanamalarla başladı hamileligimin ilk haftaları 20 haftalikken gittiğim acilde bebegin suyu bittiğini öğrendim kanamayla beraber suyu gitmişti öğrendiğimde dünya basıma yıkıldı böyle bir acı yoktu normal dogumu beklediler 1 hafta hastanede kaldım birgun idrarımı yaparken bebeğimin kordonlarinin çıktığını gördüm bebegim karnımda kıpır kıpır oynarken birgun kaybedeceğimi biliyordum 21+2 de gece aniden sancilanarak doguma aldılar doğurduğum anda melegimi kızımı kaybettim 2 oğlum olduğu halde o bebeğimin yeri ne doldu ne unutuldu daha sonra bos gebelik geçirdim 10 haftalikkende kurtajla alındı ama inanın o kızımda canım acidigi kadar çeyreği acımadı beterin beteri vardır Allah beterinden korusun herzaman

Allah sabrınızı arttırsın kardeşim. Allahın emri bu hayırlısı böyleymiş deyip tevekkül etmeliyiz. ama ateş düştüğü yeri, yakıyor tabi. eminim sabrettiğinin karşılığını çok iyi bir şekilde alırsın. Allah hiç bir acıyı ödülsüz bırakmaz..

Bu acıyı biliyorum ama gerçekten zaman herşeyin ilacı oluyor çok geçmiş olsun Allahım bir daha yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…