Aclik oyunlari

Ben sadece bu ay pahalı olup sonrakı ay daha da pahalı olan her seyden özur dılıorum .Hıc bır sey alasım yok dısarda bısey yıyesım yok .Bır garıp hallerdeyım .Bu aralar cok zengın olmak ıstıorum sadece .Kendı ısımın olmasını ıstedıgım saatte uyanmayı fln ıstıorum .Ise gıdesımde yok .Sanırım depresyondayım .Aşksızlıktandır belkı bunlar .Aşkta yok:):)
içimi kararttın ayoll.depresyona göz kırpıyordum sayende gireceğimmm :KK45: :KK53:

Gecen sene modelini seçemeyip 20-60 tl arasında almadığım mum kalıpları bu sene olmus 200-300 tl.. kafama tüküreyim ben gerçekten. :bicak:
e ben bunu bu fiyata asla alamamki, bir hobinin daha sonuna geldik.. elimizi neye atsak lüks olmuş gerçekten.

Fırsatçılığa karşıyım ama uygun indirimli ürün buldunuz mu kaçırmayacaksınız artık özellikle temel ihtiyaçlarda yoksa böyle geçinmek çok zor.. Birde hala çeşitli uygulamaların market kısımlarından alışveriş yapmayan varsa baya şey kaçırıyosunuz.

stok yapmak için değil de ben yürüyüş olsun diye markete giden insanım, araçla gitmiyorum pek. o yüzden büyük şeyleri de online söylerim. marketten/pazardan fiili olarak sebze meyve, yumurta filan alıyorum...

bir tuvalet kağıdı-kağıt havlu siparişi vermiştim mesela şimdi konusu geçmiş diye baktım sipariş tarihim 23 ekim, 170 liraymış şimdi aynı ürün 250 lira, fark %50 daha 2 ay olmamış..hatta bu siparişi verince önceden karton koliye koyup yollarlardı bu son siparişte o da yoktu, naylona sarıp balya yapıp yollamışlar gülmüştüm, nereden kısacaklarını şaştılar diye.... neyse koca koca 2 koli olacak diye 3.yü söylememiştim keşke 3. de söyleseymişim. evim boş her yere stoklayabilirdim. akmayacak kokmayacak kullanım süresi olmayan ürünleri genelde de netten söylediğim için çok adete daha uygun fiyatlı oluyor hem de zırt pırt almayayım diye..bir de şeeyyy...kargoculara da yazık, almışken çok alayım bari derim ben hep. mesela hala ped kullanıyorum (menstüel kapa filan geçemedim bi türlü) senede 1 veya 2 kere alırım bu tür ürünleri.

bir daha alamam diye korkmuyorum ama yazık günah, insan sinirleniyor. ben evde yemek de yapmıyorum ev yemekleri yapan bir yerden söylüyorum 30-33 filan olan menüler 42-45 oldu bu hafta. sanırım üşenmeyip yemek yapmam lazım.

Kedi mamamızın on kilosunun fiyatı önce 470’e ardından 569’a, 700’e ve en son da 894’e çıktı. 470’ken doları görünce iki tane aldm, sonra Black Fridayde bir tane daha aldık ve en son 640’a bulunca bir tane daha alarak 40 kg mama stokladım. Farmina Matisse kullanıyorum, şu an Hills ve Proplan ile aynı fiyat skalasında ama esas büyük zam yılbaşında gelecekmiş. Somonu kurutup evde kedi maması yapımı enter 🥲

Stokçuluk için değil de zam geleceği bilinen ürünleri bizi 1 yıl idare etmesi icin fazla fazla aldık.Sonuç olarak bizim 1.5 ay önce 72.5 liradan almış olduğumuz sıvı yağ dün 100 tl 28 liradan almış olduğumuz şeker 40 tl oldu.Ne kadar önlem alırsak alalım bu zamlara yakalanacağız.Yapacak bir şey yok ne yazık ki.Bir de eşim dün tuvalet kağıdı stoklamış.%40 zam gelecek diye.

Stokçuluk için değil de zam geleceği bilinen ürünleri bizi 1 yıl idare etmesi icin fazla fazla aldık.Sonuç olarak bizim 1.5 ay önce 72.5 liradan almış olduğumuz sıvı yağ dün 100 tl 28 liradan almış olduğumuz şeker 40 tl oldu.Ne kadar önlem alırsak alalım bu zamlara yakalanacağız.Yapacak bir şey yok ne yazık ki.Bir de eşim dün tuvalet kağıdı stoklamış.%40 zam gelecek diye.
Yine mi zam gelecekmiş. Keşke cahil bir dayı olsaydım ya ne gerek var yeeenim der dötüme hava aldırırdım grçktn

Selam hanımlar derdim ekonomi ama geçinmek degil eve iki maaş girdiğinden çok sukur bir şekilde geçiniyoruz lüks olmasa da. Sorunum gün içinde sürekli geçinme, zam, kıtlık dolar muhabbetlerine maruz kalmak. Sınıfta, öğretmenler odasında, arkadaşlarla hep ayni konu.
Bu durum bende sürekli alışveriş yapıp birseyleri alma kaygısına neden oldu. Almazsam bir daha alamayacakmisim gibi. Amerikalı stokculara dönüşmek üzereyim.Durum böyle olunca kartlar coştu biz de hali ile zorlanır olduk. Sizde var mı böyle bir durum. Yalnız olmadığımı söyleyin lütfen.
Stokçuluk yapmıyorum ama gün geçtikçe ümidimi yitiriyorum. Ev alalım diyoruz, ilanı arıyoruz adam ben fiyatı değiştirdim diyor üzerine 100bin daha koyuyor. Ev eşyası (ihtiyaç dahilinde) alalım diyoruz bugün gördüğümüz fiyat yarın zamlı oluyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum ,hayırlısı deyip, ümidimi kapalı kapılar ardına kitleyip bekliyorum.

Geçen gün indirimde omo vardı. Sabah alırım diye sepete attım. Sonra Bi baktım bitti diyor. Almak için bakıyorum o fiyatın iki katı olmuş. Almadım daha sürekli artıyor bakalım.

Ya bende stok yapsam bu sefer nasıl olsa fazla aldım devamı evde var diye bol bol kullanıyorum. Bir paket bulaşık makinesi tabletini bir ayda bitiriyorsam iki paketini bir buçuk ayda... Dolmadan açıveriyorum bu sefer evde az olduğunu bilmek benim için daha iyi sanki 🤔
Niyeki 2-2 mi atıyorsunuz yada tablet bol nasılsa yarımkenmi açıyorsunuz makinayi

Ben en son 12 tane 32’li tuvalet kağıdı aldım diye kocam kızdı😂 yatak odasında bile tuvalet kağıdı vardı 😂😂😂 almadım bi daha o kadar çok. Dün diyorum mutlu musun bak şimdi 30 liradan tuvalet kağıdı stoğu yapmış olabilirdim 😂
Bende esime kızardım hep abartma diye ürünü uygun buldumu stoklardi önceden beri aliskanligiydi bu 1 yıldan fazladır tuvalet kağıdı almadık mesela
Gecen yıl litresini 15 liradan aldığımız zeytinyağına bu sene aynı yer 37 lira dedi onuda fazla almıştık
Deterjan ve bakliyatlatlari da stoklamistik uzun zaman bizi edare edecek şekilde evin kileri ve ebeveyn banyosu hep isgal durumda simdi hak veriyorum simdi almazsam ilerde iki katına alirim derdi iki katıda gecti maalesf

Bende esime kızardım hep abartma diye ürünü uygun buldumu stoklardi önceden beri aliskanligiydi bu 1 yıldan fazladır tuvalet kağıdı almadık mesela
Gecen yıl litresini 15 liradan aldığımız zeytinyağına bu sene aynı yer 37 lira dedi onuda fazla almıştık
Deterjan ve bakliyatlatlari da stoklamistik uzun zaman bizi edare edecek şekilde evin kileri ve ebeveyn banyosu hep isgal durumda simdi hak veriyorum simdi almazsam ilerde iki katına alirim derdi iki katıda gecti maalesf
Ben evde bişeyin eksik kalmasını sevmiyorum. En az bir yedeği mutlaka olmalı. Deterjanın son şişesini açınca bitti sayıyorum. 😂 Normalde bu kadar çok stoklamam 2 yedek olur maksimum. Ama bu ara böyle gerekiyor.

aslında korku pompalamak görünmez kötü güçlerin amacı , bu sene de kıtlık bilincini coşturdular her zaman Yaratıcıya Allaha güvenin asla rızkı bitmez.
Bitmez elbet. Allah insanın rızkına kefil.
Kimse yarın deterjan, tuvalet kağıdı kalmayacak korkusuyla yaşamiyor. Ama bugünkü fiyatı yarın bulamam korkusu var normal olarak bu dönemde. Buna rızık korkusu denmez tedbirli olmak denir.
Tedbir kuldan, taktir Allahtan çünkü.

Ben evde bişeyin eksik kalmasını sevmiyorum. En az bir yedeği mutlaka olmalı. Deterjanın son şişesini açınca bitti sayıyorum. 😂 Normalde bu kadar çok stoklamam 2 yedek olur maksimum. Ama bu ara böyle gerekiyor.
Bunun böyle olacagi belliydi ama neyse ben fazlalık sevmem stoklamayida ama bugun almazsam yarin cok daha pahalıya alacagim yoksa geldiğimiz noktaya bak ben bu durumu duzeltemeyecegime göre kendimce önlem alıyorum

Sizleri okuduktan sonra aldıklarıma pişman değilim aklım alamadıklarımda 🥰

Açsam 2M migros açarım, 3M zorlayabilirim 😅😅

Suan kağıtta buyuk kriz var. Araba yikatinca kagit paspas koyulur ya, bizimkiler artik koymuyor mesela.

Ama asil kriz suan degil, 1 2 sene sonra.
Ihracat yapmak suan lehimize degil, aleyhimize. Düsük kurdan sömürülüyoruz, üretim zaten az, kendi stoguna dokunmak istemeyen bizim stogu cekiyor. O stok bitince biz napicaz dusunen yok.

Ben migrosu 5M yapayim 😑

Back
X