Acnmay seviyor muyuz???

Aynen nazlicim....Algilama farkli oldugu icin senin söyledigin hic bir kelimenin anlami yok.

En cok kaynana olaylarinda bunu görüyorum ben.
Ah canim...allah kaynanani bildigi gibi etsin..vay adi kadin dedigin vakit..
Cok cok tesekkür ederim..beni anliyorsun diye cevap geliyor..opuyorumnanaktan

Lakin...Arkadasim sendede hata var..neden kaynanani potansiyel bir düsman olarak görüyorsun dedigin vakit....Defol git topigimden diye bir cevap bile duydum ben...bana degil baska bir arkadasimza söylenmis...

Iste ne kadar anlatirsan anlat..anlatiklarin sadece karsindakinin anlayabildigi kadardir

dün bir konu vardı...kocam beni dövdü, kaynanamın yanında diye..
şimdi yorumlara baktım, baktım geri çekildim...koca tamamen göz ardı direk kayınvalideye bir yüklenme...ya anası mı yönetiyor sizin kocalarınızı diye sormak geldi içimden ... o zaman bunu kabul ediyorsunuz, ofsaytsınız demek ki... madem böyle bir adam senin kocan neden hala evlisin diye sorarım ben şikayet edene...
dayak yemiş hangi kadın kayınvalidem beni neden korumadı diye düşünür mesela.. hangi mantıkla... sonra neden...yapması gereken başka bir şey değil midir? işte ben bunu sorgularım...
ve derim ki, kocanın annesi bir kere saygı duymak zorundasın... ikincisi annesinin yanında ya da başka bir birinin yanında kadın erkeğine bağırmaz... erkekle alakası yok aslında kendine saygısı olan kadın bunu yapmaz.. kocanla konuşmıyor olsan dahi birinin yanında o sorunu unutmak zorundasın... o çözmez senin sorununu, varsa sorun beraber sen çözersiniz, çünkü o sorunu oraya beraber yerleştirdiniz...
şimdi ben bunu gerçek düşüncemi yazsam konu sahibinden önce bana birileri cevap vermeye kalkıyor... anlamaya çalışmıyorsunuz diye... ders veriyor bana... vahhh vahhh mı demeli ille, hain adam mı demeli, tanımam etmem ki ben adamı..
ayy neyse...
yazmıyayım dedim ama bu gün burada nasip oldu içimi dökmek...

izleyici olursam ne işe yararım nazlım...
nerde benim insanlığım o zmaan...

Yok cnm yanlış anlamışsın bu tarz insanları anlayabiliyorsundur artık yani bakarsın acıtasyon gerçeklerle karşılaşamayacak yazsan boş sana işte o dediklerini diyecek bekara kadın boşamak kolay vsvs gibi Gereksiz cnm yaa..Anlayacak insan var anlamayacak insan var Deveye neden boynun bükük demişler demişki nerem Doğru?

İnsanları değiştirmek çok zordur ama kimine akıl verirsin doğru algılar eleştirsen bile ve kendi doğrusuyla bütünleştirip iyi sonuca yada kötüsüne varır..Kimi ise 1000 kez konuşursun tın..

Bir müsubet bin nasihat iyidir lafı geliyor buradada ...Dolayısıyla insalık bazende izlemek ve susmakta gerçekleşiyor..Kötüyü yüzüne vursan eleştirsen dediğinden öteye 1 adım geçemezsin ve kendin konuşup kendin dinlersin cnm maalsef bu duygu kötüdür ama sen dersinki ben dieyceğimi dedim içim rahat gerisi ona kalmış..Evet herşey hep kişinin kendisinde..Umarım anlatabilmişimdir cnm yaa:1hug:

işte bu...
ama sen de şunu yapmışsın bak dediğinde sen ne anlarsın be...ne çektiğimi biliyor musun oluyor...
sonra yorum yazma mecbur musun oluyor...
dağdan gelenler bağdakini kovuyor, üstelik duymak istediğni söylemediğin için...

peki tatlışım...dışarda öyle...ya burda...
neden burda da aynı tepki...

Burasi da gercek hayatin yansimasi degil mi...
Tabii bu soyledigim sebeplerden sadece biri...
Kimi insanda yakinmayi, aciz gorunmeyi, acinmayi adet edinmistir ve etrafindaki insanlar...
Kalk silkelen kendine gel demezde sen bunu haketmiyordun yanmalar yakinmalar vs...
Insan bu sekilde bi yere varamaz ki kalk bir silkelen kendine gel, kendileri bunu diyemez bu yurekliligi gosteremez, diyenlere de vay efenim akil veriyorsun, o suan acili, sorgulamak yerine anlamayi dene vs safsatalari savurur...
Kardesim nesini anlayacagim bunun en mantikli yolu gosteriyorum daha ne
:umursamaz:

O da bir şey mi gülsüm sultan :1closedeyes:,
Ben annesi,kendi annesi hakkında ileri geri konuşan bir kadına kendini sorgula önce dedim,bana ne dedi biliyor musun :1shok:,sen kendine bak ''süzme zekaaaa''
Valla bak :çok üzgünüm:

anladım canım anladım...
ben yine de diyeceğimi dedim içim rahat kısmına eşlik ediyorum...inatla..

güzel yazmışsın.
bende pat pat konuşurum. banada kızarlar. bazen.
keşke diyorum bu kadar sert konuşmasam yada yazmasam.
ama yinede dikkat etmeye çalışıyorum. biraz daha kelimelerimi yumuşatmak için çabalıyorum. karşımdakini kelimelerimle incitmek istemiyorum.
karşımdaki ne kadar hatalıda olsa söyleyiş farlkı çok önemli.
işte biraz daha yumuşak biraz daha kırmadan yazabilsek.
işte o zaman belki hatasını anlar karşıdaki..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bazi konular oluyor ekrandan girip resmen sarilmak teselli vermek istiyorsun...moral vermek teselli vermek cok farkli birsey...buna her insaninda zaman zaman ihtiyaci vardir betisim. Üzülme arkadasim buda gecer, allahin izini ile basaracaksin gibi bir iki tane tatli söz duymak.

Fakat bazende konu acandada hata görüyorsun, bunu ona izah etmeye calisiyorsun dedigin gibi sen ne anlarsin, biliyormusun benim cektiklerimi diye tirnaklarini cikartiyorlar hemen...halbuki belki biliyorum senin cektiklerini belki aynisini beterini bende yasadim...sen nerden biliyorsun cekmedigmi...diyesi geliyor insanin

Ama aradaki fark...algilama....Dedigim gibi sahte tesellilere nazaran olumlu kritikleri tercih ederim..şutarafagitti

bazen insan sorgulanmadan anlatmak,dertleşmek istiyor...
kk için bahsetmiyorum genel olarak...
mesela ben...
bi derdim olduğunda sadece anlatıp rahatlamak istiyorum...
karşımdakinden ne vah vah bekliyorum, nede benim için bi çözüm bulmasını....
bi nevi sesli günlük tutmak gibi...

ben eleştirilmeyi ve gerçeklerle yüzyüze gelmek istemedikleri için böyle olduğunu düşünüyorum.
eger ah vah dersen senden ıyısı yok çünkü onun gözüyle bakmaya çalışıyorsun olaya gibi algılıyorlar çünkü sadece pembe gözlükle bakıyorsun olaya ama sen kalkıpta sende hıcmı suç yok empatı yap dedıgınde vay efendım neden yazdın oluyor çünkü o bayan veya bay muhteşem insan o hiçbirşey yapmaz sadece etrafındakiler onu üzmeye çalışır.ona oyun oynarlar falan fılan.
beddualarınız tuttu sonunda bende ayrıldım başlığı buna en güzel örnektir bana göre o bayanın açtıgı ılk başlıkta herkes neden evlı bır bayan bu sevgı olamaz dedı ve bırkaç gün sonra olması gerekn şey bayın evini eşini seçmesi sonucu bu başlık açılmıştı.
ama bu tip insanlar nedense cevresindekıleri çok güzel eleştiren insanlardır genelde.ama iğneyi kendilerine batırmak söz konusu olunca malesef .

Kim ne söylerse söylesin; Vicdanlı bir toplumuz biz.

Yardıma muhtaç birine seferber oluyor, elimizden geleni yapıyoruz.

Onun derdini kendi derdimiz sayıyoruz. "Bu çok güzel bir şey aslında. Gerçekten muhtaç olan insanlara yardım etmek kadar doyurucu bir duygu var mıdır şu hayatta "

Ama öyle bir hale geldik ki; İnsani duygularımız suistimal edildi.

Güven kalmadı maalesef... Şimdi art niyetli insanlar yüzünden muhtaç olana elimizi uzatamıyor, yüreğimizi açamıyoruz. Ayırdetmekte güçlük yaşıyoruz; hep kuşkuluyuz.

...

Şükretmesini bilmeyen bir toplum olduk, hep daha fazlasında gözümüz.

Elimizdekilerin değerini bilmiyoruz... Hayatta en kıymetlimiz " SAĞLIĞIMIZ " değil mi ?

Sağlıklı bir insanın üstesinden gelemeyeceği ne olabilir ?

Sadece Sağlıklı olmuş olmak bile Şükretmek için yeterli değil midir ?

...

Eleştiriye açık bir toplum değiliz;

Hep desteklenelim; hiç karşıt görüş bildirilmesin...

Kendi doğrularımızı aktaralım, Karşımızdaki onaylasın.

Eleştiriye açık olmayan bir insan; Öz eleştiri yapabilir mi ?

- Hiç Sanmıyorum...

...

Ve son olarak;

İnsanın kendini acındırması; Kişiliksizliktir bana göre.

Gururlu, kişilik sahibi bir insan gerçekten çok kötü bir durumda olsa dahi insanların kendisine Acımasını kabullenemez...

Acıyarak bakan gözlere tahammül edemez...

hee..bana da bir ara haber ver öğreteyim ok?????????????? dedi...
haber vericiiimmm...sabırsızlanıyorum...

sende öyle diyenlere
"anlamayı denemiyorum. direk anlıyorum" de :umursamaz:

kabul etmiyor... sorguluyorsun... neden sorgulamak yerine anlamayı denemiyorsun deniyor...
şimdi anlamak için sorgulamak gerektiğini, sorgulamadan anlamaya çalışmanın mümkün olmadığını, anladığım için yorum yaptığımı anlatamam ki ben anlamak istemeyene...
oysa zaten kendi yapılan yorumu özümseyip anlamaya çalışsa zaten sorun edecek bir durumda olmayacak...
işin içinden çıkamayınca direk saldırı var...

hala daha bence çok iyi düşünüyorsun ama şu gerçekki o insanlar sen sivri dillisin diye deil onun gibi olaya bakmadığını düşündükleri için karşı saldırıya geçiyorlar.

Belki de insanlar,bir başkasından
tabiri caizse akıl almayı sevmiyor,
halbuki akıl akıldan üstündür,benim göremediğim
bir yönü, bir başkası görmemi sağlayabilir...
desteklenecek bir tarafı varsa zaten destekliyoruz hepberaber,
ama ters gelen tarafları da desteklersek,işte o zaman
kendimizle ters düşeriz..
yanlışa yanlış,doğruya doğru...

ınsanın kendini acındırması; Kişiliksizliktir bana göre.

Gururlu, kişilik sahibi bir insan gerçekten çok kötü bir durumda olsa dahi insanların kendisine Acımasını kabullenemez...

Acıyarak bakan gözlere tahammül edemez...

sözlerine kesinlikle katılıyorum mucize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…