Acnmay seviyor muyuz???

Ben bu duruma oldukça kızıyorum
Acımak zorunda değilsin,Ama kendince doğruları söyleyince birde Günah keçisi sen oluyosun...
Ben olaya birde şu yönden bakmanızı isterim.

Kendini acındıran insanlarda var ne yazıkki
herşey sağlıklı doğru gitsede hayatında
ilğiyi toplamak için
Bu yöntemi seçen hastalıklılar.
Asıl onlardan uzak durmalı.

Acımak,acındırmak...
Elimize ne geçecek ki?:uhm:
Artık herşeyi neden-sonuç ilişkisine bağladığım için midir nedir?
Kazancım ne olacak sen bana acıyınca diye düşündüm bir anda?cokacimcoook
Benim problemim çözülecek mi ya da sen benim kayınvalideme küfredince kendisi melenk mi olacak sanki?
Acımak,ahlanmak,vahlanmak yerine bana somut değerler sun..
Bana bunlarla gel Betiş ...lmaz:
Ayyy çok özlemişim çooooookopuyorumnanaktan

ay bende fakir edebiyatı yapanlara gıcık oluyorum. param yok diyip ağlanmaları bitiyor sonra başlıyor edebiyat.. zaten gercek ihtiyac sahipleri gururlu oluyor ihtiyacları var ama onlarada gururdan yardım edemiyorsun.
forumlardada yardım konusu açan kişilere rastlıyoruz. özellikle bir kişi var gezdiğim heryerde görüyorum onu.. gerçekse allah yardımcısı olsun ama inandırıcı gelmiyor bana. birisi bi forumda bi açığını yakalıyor o kişinin bakıyorum öteki forumlarda o açığını kapatacak bişeyler uydurmuş.

bende çok dikkat ediyorum hep yok diye ağlananlar niyeyse gidip marka alıp giyiniyor doğrusunu söylemek gerekirse ben marka giyemiyorum ama çıplakta değilim çok şükür ve dolayısıyla ağlanmıyorum

beklenen/istenen vah lar ilgi görmeye aday beklentilerdir..
ilgi görmeye eğilimlerimiz de mayamızda var zannedersem..
olan var olmayan var.. ama var..

"acıların en önde gideni bende" ..
,,
"yaşadıkların acı ama.. sen benim acımı bilmiyorsun" ..
,,
"bendekileri duysan kendini unutursun..."
,,
kısamaz, uzar bu laflar
acımızdan mutluluk pay edinip yarışır olmuşuz ..
ne acı ki; mutluluğumuz acıdan gelir hale gelmiş ..

asla hoşlanmadığım şeydir birinin bana acıması:1closedeyes:
buna hiç bir zaman izin vermedim o duruma düşmedimdelmaz:
bir sorunum vardır olabilir bunu paylaşırım
ama acınacak şekilde değil... olduğu gibi
insanların bana tüh vah demesi beni yüceltmez bana göre
ve mevzu yanlışımı görebilmekse ve bir konu atıyorsam ortaya
haklı ya da haksız tüm yorumlara açığımdır
herkes benim gibi düşünmeyebilir ve bu durum bana farklı bakış açısı gösterir

Amaninnn nasil bir cevaptir öyle:1no2:

Sanirim acinmayi seviyoruz bir cogumuzlmaz:

Yukarida ki cevaba bakarsak söylenecek baska bir sey yok:umursamaz:

Bende şöyle bir bakış açısı sunayım, belkide derdini açan kişiler, kendinizi onun yerine koyarak bakış açısı sunmanızı istiyor olabilirler mi? bunun adı acındırma olamaz sanırım, ama karşısındaki insan kendi bakış açısıyla yorum yapıyorsa, derdi olan kimse kendini daha iyi anlatabilmek adına ajitasyon yapan cümlelere başvuracaktır, zaten empati yapmak bu yüzden önemli değil mi? tabi o kişiye yanlışları söylenecek, eleştirelecek de ama bunu direkt eleştiri yapacak şekilde değilde derdini açan kişiyi anlayan cümleler kurularak bunların arasına serpiştirilen eleştirilerde tükaka olunmaz sanırım, bir de derdini açan kimseye empati yapmadan yaklaşmanın o kişiye bir faydası dokunacağını sanmıyorum, çünkü herkesin sosyo-ekonomik düzeyi ve yetiştiği ortam farklıdır, yani derdim var konularına nasıl yaklaşıldığı ile bağlantılı bir durum, derdi olan kişiye fayda sağlamak için mi, sadece eleştiri yapmak için mi? konuya derdi olan kişiyi eleştirerek yaklaşmak yerine önce empati yapıp sonra çözüm önerileri sunmak daha yerinde olur kanımca, tabi tüm bunların yanında ajitasyon yaparak hiç bir öneriyi yardımı kabul etmeyenler de vardır, onlara ne söyleseniz yaranamazsınız zaten bozuk plak gibi olayın bir yerinde takılıp kalmıştır, böylelerini bırakın eleştirmeyi çözüm bile sunamam kendi adıma

aslında insanlar neğatif enerjilerini yakınındakilere aktarmakta çok bonkörler,

ya bu o kişiler için bir çeşit terapi yada bu şekilde destek olunduğunu hissediyorlar.

kendi adıma konuşacak olursam zayıf ,ezik tarafımın bilinmesinden hiç ama hiç hoşlanmam.

kan yutup ,kızılcık şerbeti diyen tipler varya işte ben onlardanım,derdimi bir iki yakınımdan başka bilende yoktur...
insalar en çokta kendilerine acıdıkları zaman ağlarlarmış,bence acımak değil,çaba sarfetmek lazım...

Son düzenleme:
kendini acındırmayı kullanan bundan mutlu olan hastalıklı insanlardan uzak durulmalı !
yoksa herkes acınacak seye acırr sevincek seye sevinirr birde kendi basına gelince kötü bişe hep karsıdaki suclanır
objektif bakılıp ben ne yaptım acaba benim sucumda varmıydı denmez empati kurulmaz ....
oysaa sana söylenen sözlerr karsıdan hiç ilgisi olmayan birinin objektif bakıs acısıyla söyledigi sözlerdir
bu seni düşündürmüyosa vahh işte o zaman sen susss sana sormadık tüü deyip eleştiri kaldırılmıyosa hatta sen suclanıyosan işte bu olay cok vahim !

anlatıyor içini döküyorrr
yardım cı olacak şeyler söylediğinde
bildiğini yapyorr.

niye ben hep benmi yaşarım böyle şeyler falann filannn

dert okadar çok kii
ama hayatta çok kısa hemen ayaga kalkıp mutlu olmaya devam etmek
gerek yoksa bir bakmışızz bitmiş hayattt

anlatamamışım sanırım ne demek istediğimi...
üsluba takıldığımıza göre...neyse...

çirkin betty size katılıyorum..
özelıkle kkda bir derdim varda veya baska topıklerde çok basıma geldi hatta bı konuda suclu durumuna dustum ve kendımı aklamak için uğrastımm..
baska bi konudada ''siz beni anlamıyorsunuz'' die beni sucladı..
acıksozluyumdur ve ne olursa olsun derim aman kırılcakmıs gucencekmıs diyemem..
nedense dogruları soylemek işlerine gelmıyor.. hemen aslan kesılıyorlar birden..

birde reelde arkadaslarımdan var birisi.. hep vahvahlıdır hep param yok di aglar ama yaz tatılıymıs kış tatılıymıs hepsine giderler.. bigun dedım arkadasa msn konusurken yaa dedım madem paraya ihtiyacınız var bankalara borcunuz var.. skkya gidin devlet hastanesine gidin american hastanesınde ne işiniz var sizin?? yaz tatılıymıs kış tatılıymıs gıtmeyın ve teke ındırın tatıl olayını wayyy senmısın bunu dıyen.. bana dunya laf saydı neymsım ben anlayamazmısım evli değilnmişim henuz ne alakaysaa..
çok guzel bir konuya değinmişsiniz a.s.

bi de enteresandır özellikle aile içinde ahlayıp vahlayıp özellikle para konusunda kendini acındıranlar daha çok yardım görüyor b
abamın ailesi de öyleydi bi tek annem babam kendini acındrımadığı için biz zor durumda da olsak kimse aldırmazdı üstüne bi de bizden para isterdi babannem babamın kardeşleri için ama babamın bir evi varken yardım isteyen kardeşin üç evi varmış o önemli değildi
eşimin ailesi de öyle eşimin kardeşleri ağlar para yok diye bi biz ses etmeyiz onlara yağdırılır bize de bırak yardımı bi de bizden talep edilir
sanırım insanlar bunu bildikleri için acındırıyorlar kendilerini aman biri bana acıyacağına aç açıkta kalayım daha iyi

yanlız kabul edin mağduru oynayanlar heryerde popüler, hatta mağduru oynayan kadınsa hepten popüler, bunu hissettiğin zaman dilede getiremiyorsun çünkü duygusuz vs.. vs.. olmakla suçlanıyorsun mağdur fan ları tarafından
biz arabeski severizkaydirigubbakcemile3

Süper yorum,
valla özellikle KK da sırf dikkat çekmek için yüzeysel dertlerini ballandırıp,dallandırıp, budaklandırım arkası yarın şeklinde aylarca yazıyolar, çoğu üyede inanıyor malesef
kafamçokkarıştı
inanmayın sallıyo diyesim geliyokaydirigubbakcemile3

Konuyu açan arkadaşım güzel ifade etmiş aslında . Burada ben sadece şahsım adına konuşabilirim elbette. Ben sıkıntılarım yada farklı konularda topik açarken asla maksadım bana yandaş çıkmaları yada acımaları ( acınmak çok ağır yaa benim zoruma gider şahsen ) değil.
Konu açmaktaki amaç nedir .burdaki farklı kişilerden farklı bakış açıları yakalayabilmektir.bununduğumuz durumun biraz dışından insanlarla paylaşım yapmaktır.

sevgilime cok yaparım bunu,en ufak hatamızı kendime olumlu yöne döndürmek için acındırırım ve ağlamaya başlarım:) cok inattır benim sevgilim o yüzden yapıyorum glba

Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum acınmayı seviyoruz.

İşyerinde bir arkadaşım sürekli başım ağrıyor, ay dişim, yok şuram yok buram sürekli yakınır.

Kendisini severim ama sürekli yakınınca yoruluyorum, birgün "bir baş ağrım var ki anlatamam" dedi.

Bende anlatırsın iyi bilirim baş ağrısını dedim. ( ki benim çok sık ağrır) aaa dedi senin başın ağrımazki , bende ağrır ağrır ama ben söylemem dedim.

Yani birşeyleri anlatmıyorsak bizde sıkıntı yok sanıyorlar.

Paramız yok diye yakınmıyorsak paramız vardır, kocamızdan şikayet etmiyorsak adam melektir vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…