hala daha bence çok iyi düşünüyorsun ama şu gerçekki o insanlar sen sivri dillisin diye deil onun gibi olaya bakmadığını düşündükleri için karşı saldırıya geçiyorlar.
Belki de insanlar,bir başkasından
tabiri caizse akıl almayı sevmiyor,
halbuki akıl akıldan üstündür,benim göremediğim
bir yönü, bir başkası görmemi sağlayabilir...
desteklenecek bir tarafı varsa zaten destekliyoruz hepberaber,
ama ters gelen tarafları da desteklersek,işte o zaman
kendimizle ters düşeriz..
yanlışa yanlış,doğruya doğru...
evet. iyi niyetli düşünüyorum. bazen kendimede kızıyorum. ama düşüncem bu. onu yazmasam o yazıdaki, ben olmamki,başkası olur.
sadece eleştirirken yada hatayı söylerken ki,üslupta önemli diyorum. insanları rencide etmeden konuşabilmek yada yazabilmek.
işte bunuda kaldıramıyorlarsa, saldırıyorlarsa,işte o zaman hatalılar. işte o zaman eleştiriye açık değiller....
ben kendime acımıyorken bi başkası bana acıyamazdı
işin özü bu.kendine zalim olmak...
ama songülcüm bu gerçek hayatta mümkün katılıyorum...
öyle bir dostum varki bazen sadece susar, sessizliği paylaşırız...
konuşmak ağır gelir bize söze ne hacet deriz...
ama burada bu ne kadar mümkün....
sadece yazının geçerli olduğu bir paylaşım alanında..
biri bir derdim var topiğine neden yazar akıl almak değilse derdi...
neden yorumlarınızı bekliyorum der...
ben öyle yazdım haa bana sakın cevap yazmayın desin...
Buda cok önemli oki katiliyorum.kaydirigubbakcemile3
Bazi yorumlarda cidden dozun kactigini hepimiz görüyoruz...buraya derdini yazan insani dalgaya almakla...kücümsemekle...hatasini güzellikle degilde tokatlar gib bir sekilde yüzüne vurmaklada yararli olamayiz...
Dogruyu söylemenin en güzel yolu iylikledir...lakin bunu bile kaldirmayanlara zaten ne söylersen söyle....Mesaj yerine ulasmaz
evet. iyi niyetli düşünüyorum. bazen kendimede kızıyorum. ama düşüncem bu. onu yazmasam o yazıdaki, ben olmamki,başkası olur.
sadece eleştirirken yada hatayı söylerken ki,üslupta önemli diyorum. insanları rencide etmeden konuşabilmek yada yazabilmek.
işte bunuda kaldıramıyorlarsa, saldırıyorlarsa,işte o zaman hatalılar. işte o zaman eleştiriye açık değiller....
şimdi efendim doğru dersiniz,güzel dersiniz de
bu vah vah duymayı isteyen insan zaten o an , o sorunun içinde kendine acıyan insandır
şimdi halihazırda tam da kendine acıyorken.tüm başka duygulara kapalıyken birinin çıkıp
bak bi de şöyle bi şey var demesinden rahatsız olur
çünkü henüz kendine acıma işini tamamlamamıştır.belki de hiç tamamlamayacaktır
hani kimine güçlü insan deriz ya.kendine acımayı bilmeyen insan güçlüdür aslında
bugün ne olduysa kendimden çok örnek verdim ama türk filmi tadında bi yaşanmışlığım var
ne aileme ne arkadaşlarıma yaşadığım hiç bi şeyi olduğu gibi anlatmadım
hep süzdüm,eledim üstte kalanlar onların bilmesi gerekenlerdi
neden
çünkü anlatırsam bana acımalardan korktum
ben kendime acımıyorken bi başkası bana acıyamazdıişin özü bu.kendine zalim olmak...
Evet....Bu gercektende biraz yapi meselesi degilmi cinsim...ve anne baba evindeki tutum..
Cogunu sürekli her kavgadan dertden musibetten kurtaran Anne Baba bence uzun vaadeli
düsünürsek iylik yapmis olmuyor....benneyaptımki
doğrusun sultanım yapı meselesi ama biraz da insanın kendini ehlilleştirmesiyle kazanılacak bi şey
bak o dediğini ben kızıma çok yaptım.
ondan önde yürüyüp yolda ayağına takılacak herşeyi temizledim
Allahtan bi müddet sonra farkettim yanlışımı
benim gözlemim tepkiler ,üsluplarla, aynı orantılı.yani üslup ne kadar kötüyse tepkide o kadar şiddetleniyor maalesef.ben o kötü üsluptan bahsetmiyorum aslında...
gayet inanarak yazdığın, belki bu ona bir yol açar diyerek yazdığın yazıdan sonra aldığın tepkiden bahsediyorum...
ben de bazen hiç konuşmadan "dinlerim" sormam, akıl vermem, hatta yorum yapmam...sadece dinliyorum derim...onun buna ihtiyacı vardır o an anlarım...
ama burda dinleme şansım yok ki...konu açmış fikir istiyor...eğer ona onun istediğini söylemek zorunluluğu varsa bana ihtiyaç yoktur...
o kendi kendine acımaya, konuşmaya, ağlamaya devam edebilir...
seyirci şart değil ozaman...
Önce konu açan arkadaşın ruh halini anlamaya çalışıp,sonra ona ters gelmeyecek ve onun zaten bozuk olan moralini daha da beter hale koymayacak yorum yapılmalı belki de
Gerekirse sonra yavaş yavaş gerçekler söylenir.Siz o an ne söylerseniz boş,o arkadaş önce bir omuz arıyor ağlayacak belki.Sonrasında ise sükunett sağlanınca yaptığı yanlışlar sorgulanır sırayla tarafımızdan CADIARZU.
doğrusun sultanım yapı meselesi ama biraz da insanın kendini ehlilleştirmesiyle kazanılacak bi şey
bak o dediğini ben kızıma çok yaptım.
ondan önde yürüyüp yolda ayağına takılacak herşeyi temizledim
Allahtan bi müddet sonra farkettim yanlışımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?