Adak adadık biz yiyebilir miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kitapasigikadin

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2020
28
14
8
28
Hanimlar biz 2 yil once 2 adak adadik. daha oncesinde adak adadik ama hepsini kestik. Sadece bu.iki adak kaldi ama adaklari adadigimiz yil babam felc oldu 2 yildir da hic calismiyor eve 2 yildir para da gelmiyor cok az miktarda geliyor. 2 yildir eve 1 kilo et girmedi kimsenin payi falanda girmedi. Simdi biz cok az para biriktiriyoruz o biriktirdigimiz paradan bir adagi kessek bizde yiyebilir miyiz sonucta cidden 2 yildir evden kimse et yemedi bize duser mi acaba annem cok merak ediyor

Cnm özellikle aileden biri içinmi adadınız yoksa aile geneli içinmi?

Adagi kesen yiyemez diye biliyorum ama isterseniz muftulugu arayarak detayli bilgi alabilirsiniz.

Gecmis olsun
Adak yenmiyor ayrica usul olarak zengin olanlarada dagitilamiyor diye biliyorum
Kurbandan daha teferruatli netten arastirabilirsiniz

Son düzenleme:
Hanimlar biz 2 yil once 2 adak adadik. daha oncesinde adak adadik ama hepsini kestik. Sadece bu.iki adak kaldi ama adaklari adadigimiz yil babam felc oldu 2 yildir da hic calismiyor eve 2 yildir para da gelmiyor cok az miktarda geliyor. 2 yildir eve 1 kilo et girmedi kimsenin payi falanda girmedi. Simdi biz cok az para biriktiriyoruz o biriktirdigimiz paradan bir adagi kessek bizde yiyebilir miyiz sonucta cidden 2 yildir evden kimse et yemedi bize duser mi acaba annem cok merak ediyor
Gecmiş olsun canım kesinlikle olmuyor sadece su sekılde yiyebilirsiniz kesersiniz daha sonra tartırırsınız etin fiyatı ne kadarsa dısarda
parasını hesaplayıp artık hayır kurumu olur veya Baska bir yer olur ücretini verip satın almıs gıbı bu sekılde evinizde yıyebılırsınız

Adak kurbanın etini yiyemezsiniz ne yazık ki. O zaman adak olarak değil normal kurban olarak kesin. Hem etini alırsınız. Büyük baş diye adak adamadıysaniz daha sonra küçük baş kesip adağı yerine getirebilirsiniz.

Sayın arkadaşlar islam dininde hiçbirşer zor değildir her konuda, bizlere kolaylık sağlanmıştır. Evet normalde adak adayan kesinlikle yiyemez ama şöle bi durumda var misal ben adadığım adağı dağıtıyorumya varsayalımki teyzeme, halama, filan verdim onlar kendi payının %50 si olmak üzere allah rızası için size verebilir tamamını değil sadece yarısını yinede istersen bi cami hocasına filan sor canım bizimkilerde daha önce adak adamıştı bu şekilde yedik benm dedemde imamdı bilginiz olsun allah kabul etsin bu arada.

Esofmanlı şevket hoca imzalı;
"biz bunları kitaplarimızda anlattik !" 😝😝

Bunun icin konu açmadan daha net ve güvenilir bilgi almak icin konu ile ilgli kaynaklara bakabilirdiniz.🤔🤔

Eger adak adarken , adayan kişi ben ve ailemde yiyebilir diye niyet etmis olsaydı yiyebilirdiniz. Eger bu sekilde niyet etmemis ise yiyemezsiniz. Ama diyelim komsuya verdiniz. Komsuda size ikram etti o zaman yiyebilirsiniz.

Hayır yiyemezsiniz.
Bilmeden yanlışlıkla yiyenler de yediği kadar etin karşılığı olan parayı sadaka olarak vermeli ihtiyaç sahiplerine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X