Adaletli yaz tatili süresi

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Eşim de ben de öğretmeniz. İkimizin de memleketi farklı. Benim memleketime 820, onunkine 500 km uzaktayız. Benim anne ve babam, yaklaşık 10 ay yanımızda kalıyor. Onun anne ve babası, hayvancılık yaptıkları için bize gelme şansları yok. 15 tatil ve 2 ay yaz tatilimiz var. 15 tatilde onun memleketine gidiyoruz. Bayram tatilinde de onun memleketine gittik. Yaz tatilinde 15 gün benim memleketime gideceğiz önce, sonra 1 ay onunkine. Yazın onun anne ve babasının yanına gittiğimiz yer yayla evi. Yani 2500 metre yükseklikte, ahşap, içinde su tesisatı olmayan, banyo vs bulunmayan yayla evi. 15 senedir her yaz bir ay kalıyoruz mecbur. Annesini ve babasını sadece biz gidersek görüyor. Ama ben çok mutsuzum. Yaz tatili benim için mutsuzluk 15 yıldır. Çok sıkılıyorum. İstersen gelme diyor ama bu defa da 1 ay yalnız çok sıkılıyorum. Bunun orta yolunu bulamadım. Benim anne ve babam 10 ay yanımda.Tuzum kuru gibi yani. O annesini yazın bir ay görüyor. İçimde iki farklı düşünce gidip geliyor. Ben memleketimi özlüyorum. 15 gün yetmiyor. Eşime söyleyince sen memleketini özlüyorsun sadece, anne baban yanında, ben anne babamı görmeye gidiyorum diyor. Bu tatil işi canımı sıkıyor gerçekten

Yani her yıl toplamda 55 - 60 gün onun memleketinde, 15 günde benim memleketimde geçirmiş oluyoruz. Ama benim annem babam 10 ay yanımda kalıyor, onun kileri biz gidersek görüyoruz. Bir tarafım annesi babası diyor, bir tarafım haksızlık diyor.

Şuanki sisteminiz gayet adil görünüyor. Ailesini görmek eşinizin de hakkı. Onun anne babası neden gelmiyor yanınıza hiç?
16 adet büyükbaş hayvanları var. Gönül rahatlığıyla bırakabilecek kimse yok. Annesi hayvanlar konusunda çok hassas.Kimseye emanet etmiyor

Dediğiniz şartlarda kalmak çok zordur eminim ama eşinize de 1 ay yetmiyordur zaten sadece yazları görüyorsa.
Eşiniz haklı bence. Eğer kayınvalideniz ve kayınpederinizle bir probleminiz yoksa 1 ay sabredebilirsiniz sanki. Ya da eşiniz gerçekten problem etmeyecekse, siz de çok sıkılıyorsanız gitmeyin. Orta yol yok gibi.

anasi babası onu 2500 metre yaylada hayvancılık yaparak okutmuş, ögretmen olmasına vesile olmuşlar.

Şimdi oğulları senede 1 ay bile olsa anne babasını görmeye gidiyor. Adam anne babası için susuz, banyosuz eve bile katlanıyorsa o anne babanın yanına gidilir.

Ha sen 1 ay katlanamam diyorsan 15 gün katlan. Sonra kendi memleketine gidersin.

Biz bir bayramda benim aileme birinde eşimin ailesine gidiyoruz
Ben de öğretmenim tatili ikiye bölüyoruz yani
Bu arada benim ailem bize yakın bir ilçede duruyor arada geliyorlar bir gün iki gün kalıyorlar arada da biz gidiyoruz
Ama sizinkiler on ay kalıyormuş nerdeyse tüm sene yani sen aileni görüyorsun
Bence adam da haklı
En azından yarısında kal tatilin

E adam çözümü sunmuş istersen gelme demiş daha ne desin. Ona da sıkılıyorum buna da sıkılıyorum.
Evet çözüm ama bu defa evliliğinden her yıl yaz aylarını çıkartmak gerekiyor. Yaşanılan ortamı bilmeden yorum yaptığınız için. Su yok, banyo yok, 20 gün saçımı yıkamadan gezmek zorunda kalıyorum. Adet dönemi var bunun. Dört duvar oda. 15 gün elektrik kesildiğini biliyorum. Telefon çekmiyor. Bildiğiniz survivor. Evet yeşil, yayla çok güzel ama bir yerden sonra sıkılıyorum. Oralı olup iki gün kalamayanlar var.

sizi yayla evine gelmeye mecbur birakmiyorsa bu guzel bir firsat bir sene gider bir sene evde yalniz kalirdim.yalnizlik o kadar sıkıci olamaz :)

Valla fazlasıyla adil
Keşke eş aileside gelse kalsa yanınıza daha rahat ederdiniz ama yapacak bişey yok
Size gelmeyebilirsin demiş gidin bir iki hafta kalın dönün memleketinize

Evet çözüm ama bu defa evliliğinden her yıl yaz aylarını çıkartmak gerekiyor. Yaşanılan ortamı bilmeden yorum yaptığınız için. Su yok, banyo yok, 20 gün saçımı yıkamadan gezmek zorunda kalıyorum. Adet dönemi var bunun. Dört duvar oda. 15 gün elektrik kesildiğini biliyorum. Telefon çekmiyor. Bildiğiniz survivor. Evet yeşil, yayla çok güzel ama bir yerden sonra sıkılıyorum. Oralı olup iki gün kalamayanlar var.
E ben de gitme diyorum işte. Eşin de aynısını söylemiş. Ama bu sefer de sıkılırım diyorsun. Kendi memleketini özlediğini söylüyorsun memleketine git işte. Yani bunun başka bir çözümü yok, sen kalamıyorsun diye eşin de az kalsın diyemeyeceğim en doğal hakkı

Bu ne böyle ya hu ?
Sizin baş başa bir tatile gitme anlayışınız yok mu?
Tüm tatili ailelerde geçirmek çok saçma geldi bana.
Dışarıdan çok saçma duruyor. 15 yıllık evliyiz henüz herhangi bir tatil yöresine gitmedik.Evlendiğimiz zamanlar eşim ben annemi görmeyi tercih ederim dedi. Çok mücadele verdim. Şimdilerde daha esnek bu konuda ama benim hevesim kaçtı. İlk zamanlardaki istediğim yok. Bir de yıl içinde o kadar çok valiz toplayıp, çamaşır yıkayıp, tekrar yerleştiriyorum ki bıktım artık

Nasıl su yok? Hiç mi yok? Nasıl yemek yapıyor, ne içiyor, tuvalete nasıl giriyor bu insanlar?

Bunun dışında bence şartlarınız gayet adil. Zorla da götürülmüyorsunuz. Bütün planlardan memnun olmak zorunda değilsiniz. Bazı şeyler orta yolu bularak çözülür, sizinki de böyle bir durum.

Ayrıca yukarıda arkadaş sormuş, baş başa hiç tatile gitmiyor musunuz? Tatil anlayışınız memleket ve aile ziyaretleriyle mi kısıtlı? Belki bir hafta şöyle baş başa tatil yapsanız, o yayla size daha kolay gelecek.

sizi yayla evine gelmeye mecbur birakmiyorsa bu guzel bir firsat bir sene gider bir sene evde yalniz kalirdim.yalnizlik o kadar sıkıci olamaz :)
Bir sene denedim. Çok sıkıcı oldu. Vakit geçmedi. Benim istediğim aslına 20-25 gün arasına indirmek. 15 gün benim memleketimde, 20-25 onunkinde, kalan zamanı da ya evde yada başka bir yerde.

Back
X