Adaletli yaz tatili süresi

Evet belki bütceniz sarsılır ama 1 hafta 10 gün kadar bir tatil yöresinde ev tutun. Kendi yemeklerinizi kendiniz yapın. Ekstra masraf da yapmazsanız en fazla Bi maas içeri girersiniz. Bunu aylara bölünce halledebilirsiniz belki. Tatil bir ihtiyactır. Köy hayatını iyi bilirim az cok anlatmak istediğiniz seyleri de gördüm. Manevi olarak sizi cok rahatlatır bu söylediğim seyler. Gerekirse ailenizin yanında az kalın yani bütce ayarlamak için.

Neden aileniz 10 ay sizde kalıyor?

Neden her tatil dönemini ailelerle geçirmek zorundasınız ?

Bir sene gidin bir sene gitmeyin.

Esiniz hakli falan degil bence.koskoca yaz tatili sadece ailelerle gecer mi?hadi bas basa bir yerlere gitmiyorsunuz bari evde gecirin dag basinda bir ay kalmak nedir?ben olsam o kadar imkansiz kalmam.benim esimin de koyu var sadece bayramda gidiyoruz ki normal elektrigi suyu olan koy evinde kaliyoruz.bir ay degil bir hafta bile duramam orda.esiniz demis iste istersen gelme diye bir hafta kalip donun madem.evde sıkılmak orda sıkılmaktan bin kat iyidir.

Siz 15 gun kv lerde kalin diger 15 gun memleketinizde ailenizle kalin sikilmazsiniz anneniz babaniz yaninizda hem arkadaslariniz da vardir.

Ortak çeşme var. Taşıma su ile herşey. Bidonlar var çeşmeden dolduruyoruz. Banyo işini de önce saçımı yıkıyorum balkonda aşağıya sarkıtıp. Sonra tuvalette üç beş tas su döküyorum vücuduma. Çok sık yıkanamıyoruz. Çünkü ev ahşap. Altı ahır. Çok su tahtaları çürütüyor.
20 gün saçımı yıkamadan gezmek zorundayım deyince, hiç böyle hayal etmemiştim ama.
Deprem sonrası aylarca çadırda kaldım. Yayla evi yanında lüks villa sayılır. =)) İnsanın alıştığı konforun dışına çıkması her zaman zordur ama en azından geçici bir süre idare ediyorum diye düşünün. Ve bence sizin eşinizle birlikte baş başa tatil planları yapmanız gerekiyor. Çok boğucu değil mi ya, yılın 365 gününü aile büyükleriyle geçirmek?

O işler genelde taşıma suyla oluyor. Biraz önem veren depo filan koyuyor
Konu sahibi çölde yaşıyorlar gibi yazmış da, ondan sordum aslında. =)

Para yok demişsiniz de kendi memleketinizde gece gündüz gezmek değil de yaylaya giderken alınan sıvı sabun gözünüze batmış

Muhtemelen yaylada sizden başka sıvı sabun kullanan da yoktur yani evinize alacağınızı Oraya alırsınız

Ya da yaşadığınız yer ile yayla aradı 500 km ise git gel 1000 km eder

Bir sene Eskişehir'de değil başka şehirde gezin madem hepsine para yetmiyor ama siz ille de eşiniz kıssın istiyorsunuz tatil süresini

O da istersen gelme diyor çözüm sadece bu

Önce eşinizin ailesine gidin bir hafta kalın sonra madem ilçeye de iniliyormuş sizi bıraksın siz memlekete gidin sonra evde buluşursunuz

Hem daha az yol yapmış benzin yakmış olursunuz hem de yaylada uzun süre zorlanmazsanız

Yani her yıl toplamda 55 - 60 gün onun memleketinde, 15 günde benim memleketimde geçirmiş oluyoruz. Ama benim annem babam 10 ay yanımda kalıyor, onun kileri biz gidersek görüyoruz. Bir tarafım annesi babası diyor, bir tarafım haksızlık diyor.
haksızlık mı? Adam sizi zorlamıyormuş bile. Az vicdan gözünüzle bakıp empati yapın diyorum ben.

Bir de aileniz 10 ay neden sizle kalıyor, yazık eşiniz de bunalıyordur. Efendi adammış takdir ettim doğrusu..

Eşim de ben de öğretmeniz. İkimizin de memleketi farklı. Benim memleketime 820, onunkine 500 km uzaktayız. Benim anne ve babam, yaklaşık 10 ay yanımızda kalıyor. Onun anne ve babası, hayvancılık yaptıkları için bize gelme şansları yok. 15 tatil ve 2 ay yaz tatilimiz var. 15 tatilde onun memleketine gidiyoruz. Bayram tatilinde de onun memleketine gittik. Yaz tatilinde 15 gün benim memleketime gideceğiz önce, sonra 1 ay onunkine. Yazın onun anne ve babasının yanına gittiğimiz yer yayla evi. Yani 2500 metre yükseklikte, ahşap, içinde su tesisatı olmayan, banyo vs bulunmayan yayla evi. 15 senedir her yaz bir ay kalıyoruz mecbur. Annesini ve babasını sadece biz gidersek görüyor. Ama ben çok mutsuzum. Yaz tatili benim için mutsuzluk 15 yıldır. Çok sıkılıyorum. İstersen gelme diyor ama bu defa da 1 ay yalnız çok sıkılıyorum. Bunun orta yolunu bulamadım. Benim anne ve babam 10 ay yanımda.Tuzum kuru gibi yani. O annesini yazın bir ay görüyor. İçimde iki farklı düşünce gidip geliyor. Ben memleketimi özlüyorum. 15 gün yetmiyor. Eşime söyleyince sen memleketini özlüyorsun sadece, anne baban yanında, ben anne babamı görmeye gidiyorum diyor. Bu tatil işi canımı sıkıyor gerçekten
*** Aileniz 10 ay yanınızda kalıyor olabilir ama memleketinizi özlemeniz de suç degil.memlekete gittigimde de babamın evinde kalmak isterim.cunku orda kalmayı özlerim.bir sene annem ablamın çocuğuna baktığı için yıllık iznimde memlekete gittigimde benim de ablamda kalmam gerekti.hic dinlenmiş gibi hissetmedim.yani her ne kadar ailenizle vakit geçirme şansınız oluyorsa da bir yıl içinde memleketinize özlem duyabilirsiniz.
***Eğer ki eşinizin memleketinde asgari düzeyde konfor olsaydı ve gitmeniz konusunda sizlansaydiniz sizi kınardim.su olmayan yerde 1 hafta bile eziyet.yazlikta 1 gün su kesilse sinir krizi geciriyorum.dusunun orda bir de deniz havuz var.
*** Bir arkadaş da yazmış ailece 1 hafta başbaşa tatil yapabilmelisiniz.
*** Eşinizin ailesiyle hep alışkın olduğu koşullarda kalma isteğini de anlayabilirim.ama alışkın olmayan biri de o koşullarda kalmaya zorlanmamali.

Eğer aileniz 10 ay boyunca sizde kalıyorlarsa evet çok büyük bir haksızlık var ortada. Ama size değil eşinize. Adama yazık değil mi 10 ay boyunca ailenizle yaşamak zorunda bırakıyorsunuz? Eğer sizle kalmıyorlarsa evet eşiniz yine haklı siz tüm yıl annenize babanıza evlatlık görevinizi yapıyorsunuz ama eşiniz 1 ay ailesini görmek istediği zaman uuuuuuuuvvvv. Adam istemiyosan gelme de demiş daha napsın tamam hayatım ben ailemi sileyim beraber 12 ay senin ailenle yaşayım mı desin. Çocuklara öğrettiğiniz hak adalet bu mu? Eğer eşinizin ailesiyle 10 ay yaşasaydınız eminim buraya çok farklı bir konu açardınız zaten o yüzden bence taşıma suyla yıkanın gerekirse ama o adamı bence üzmeyin.

1. haklısınız şu konuda ben de öyle bir yerde 30 gün kalmam ama evde de kalabilirsiniz eşiniz sorun yapmıyormuş.
2. olarakta sizin memleketinize gideceğinize tatile gidebilirsiniz böylelikle her seneyle ayni masraf yapmiş olursunuz

Para kalmıyor. O kadar yakıt parası veriyoruz, yaylaya çıkarken sıvı sabundan salçaya aklınıza ne gelirse alıyoruz, orada bir ay boyunca ilçeye git gel ki ilçe uzak yine yakıt parası, mutfak masrafı en az 4000 TL gidiyor. Benim memleketime giderken de öyle. Başka yere gidecek para kalmıyor
Mutfak masrafı bir aylık 4000tl nasıl oluyor yahu kücük bas mı kesiyosunuz iki tane

Dışarıdan çok saçma duruyor. 15 yıllık evliyiz henüz herhangi bir tatil yöresine gitmedik.Evlendiğimiz zamanlar eşim ben annemi görmeyi tercih ederim dedi. Çok mücadele verdim. Şimdilerde daha esnek bu konuda ama benim hevesim kaçtı. İlk zamanlardaki istediğim yok. Bir de yıl içinde o kadar çok valiz toplayıp, çamaşır yıkayıp, tekrar yerleştiriyorum ki bıktım artık
Ama bu şekilde olmaz bence.
İnsan ne kadar gezerse gezsin yine de tatil başkadır.
Bence siz bu düşünceyi acilen değiştirmelisiniz. İki öğretmen , tüm yıl çalışıyorsunuz . Gittiğiniz yerlerde de az paralar harcamıyorsunuzdur eminim. Sizin de bacaklarınızı uzatıp , sahilde bir kahve içmek hakkınız bence.

Eğer aileniz 10 ay boyunca sizde kalıyorlarsa evet çok büyük bir haksızlık var ortada. Ama size değil eşinize. Adama yazık değil mi 10 ay boyunca ailenizle yaşamak zorunda bırakıyorsunuz? Eğer sizle kalmıyorlarsa evet eşiniz yine haklı siz tüm yıl annenize babanıza evlatlık görevinizi yapıyorsunuz ama eşiniz 1 ay ailesini görmek istediği zaman uuuuuuuuvvvv. Adam istemiyosan gelme de demiş daha napsın tamam hayatım ben ailemi sileyim beraber 12 ay senin ailenle yaşayım mı desin. Çocuklara öğrettiğiniz hak adalet bu mu? Eğer eşinizin ailesiyle 10 ay yaşasaydınız eminim buraya çok farklı bir konu açardınız zaten o yüzden bence taşıma suyla yıkanın gerekirse ama o adamı bence üzmeyin.
Hanımefendi öyle vuuuuluk bir durum yok. Emin olun burda yazanların hiçbiri bir gece kalamaz o şartlarda. Sadece duygularım ve mantığım arasında kalıyorum.

1. haklısınız şu konuda ben de öyle bir yerde 30 gün kalmam ama evde de kalabilirsiniz eşiniz sorun yapmıyormuş.
2. olarakta sizin memleketinize gideceğinize tatile gidebilirsiniz böylelikle her seneyle ayni masraf yapmiş olursunuz
Eşim benim gitmememi sorun yapmıyor evet ama ayrı gayrı olmuyor.
Ben memleketimi özlüyorum. Bütün yıl oraya gitme hayaliyle duruyorum.

Neden aileniz 10 ay sizde kalıyor?

Neden her tatil dönemini ailelerle geçirmek zorundasınız ?

Bir sene gidin bir sene gitmeyin.
Ben tek çocuğum. Anne ve babamın bizde kalmasını eşim istedi. Benden başka kimseleri yok. Evimiz dubleks. Yani birbirimizi görmüyoruz aynı evde. İki katlı. Banyolar, odalar herşey ayrı. Sadece mutfak bir.
O zaman eşim annesini iki yılda bir görecek. O saçma olur.

haksızlık mı? Adam sizi zorlamıyormuş bile. Az vicdan gözünüzle bakıp empati yapın diyorum ben.

Bir de aileniz 10 ay neden sizle kalıyor, yazık eşiniz de bunalıyordur. Efendi adammış takdir ettim doğrusu..
Zaten vicdan yaptığım için 15 yıldır her yılın en az 55 gününü köyde geçiriyorum. Oralı olan insanların bile kalmadığı yerde kalıyorum.

Para yok demişsiniz de kendi memleketinizde gece gündüz gezmek değil de yaylaya giderken alınan sıvı sabun gözünüze batmış

Muhtemelen yaylada sizden başka sıvı sabun kullanan da yoktur yani evinize alacağınızı Oraya alırsınız

Ya da yaşadığınız yer ile yayla aradı 500 km ise git gel 1000 km eder

Bir sene Eskişehir'de değil başka şehirde gezin madem hepsine para yetmiyor ama siz ille de eşiniz kıssın istiyorsunuz tatil süresini

O da istersen gelme diyor çözüm sadece bu

Önce eşinizin ailesine gidin bir hafta kalın sonra madem ilçeye de iniliyormuş sizi bıraksın siz memlekete gidin sonra evde buluşursunuz

Hem daha az yol yapmış benzin yakmış olursunuz hem de yaylada uzun süre zorlanmazsanız
Gece gündüz gezmek para harcamak değildir. Çocukluğumun gençliğim sokaklaarında gezmek, simit yemek, dondurma yalamak, pazara gitmek. Bunlar için çok paraya gerek yok. Yaylaya giderken aldığımız sıvı sabun gözümr batmadı sadece örnekti. Yani şunu demek istedim normal evde olan hiçbir şey yok. Etrafınıza bakın bir, evinizde kullandığınız herşeyi almak zorundayım oraya giderken. Onların hepsini almak ne yazık ki bir maaş ediyor.

Back
X